COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 152
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 570
Случайно ми попадна..ние вноса си го продължаваме...
https://bnr.bg/burgas/post/101265070..та права беше Фани със затваряне на границите навреме...
 А някой по-напред беше писал ,че нямало разнесен вирус от БГ по градовете-да ама не : От Банско в Карнобат и Несебър, и 3-мата болни от Иван Рилски-София в Бургас.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 13:37 от reninel

# 15 571
Това за Тесла може да е полезно))
Според Цветозар Томов , цената на колективният имунитет в БГ ще е  не по-малко от 45 000 жертви.
Обяснява как го е получил. Не знам дали е прав. Не е малко за мен.
https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-tsenata-na-kolekt … no-45-hil-zhertvi

# 15 572
Иначе някой чул ли е да съобщят колко теста се правят в последните дни? Бройката на заразените се качи доста, но аз лично не чух да казаха от колко тествани е тя.
Заявиха, че ще обобщават бройката седмично,  а също и че са почти готови със сайт, в който да представят ежедневно всички резултати от тестването в страната, от всички лаборатории. Надявам се скоро да го пуснат, информацията ще е интересна за всички.
сайтът съм го пуснала в коментар по-рано днес

# 15 573
Според Цветозар Томов , цената на колективният имунитет в БГ ще е  не по-малко от 45 000 жертви.
https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-tsenata-na-kolekt … no-45-hil-zhertvi

Как ще е малко, то тука ще се откажем още преди да сме стигнали 10000, ама нека си вярват някои хора.

# 15 574
Току що се  прибрах в къщи. Толкова народ и коли по улиците на съм виждала от миналата година. Какво извънредно положетие. Само ресторантите, моловете,  театрите и кината, спортните площадки са затворени. Градинките м/у блоковете са пълпи, както и някои по диви паркове. Всичко си работи и магазинчета и фризори и масажисти. А фитнесите не работят, ама народа се е юрнал по колелетата. И по цветница и великден не е имало такова движение.

# 15 575
От конференция в момента с комисаря Аркури (италианската гражданска защита):
1. Италия вече се е организирала да си е напълно самодостатъчна за производство на маски и други защитни материали. Признават грешката да се разчита на внос за такива неща и че това е недопустимо.
2. Приложението за проследяване на контактите, което ще е в обръщение скоро, ще качва данните изключително само на италиански сървъри и тези данни ще са достъпни за всички (и ще са анонимни).

Няколко стъпки назад от глобализацията, от които май имаше нужда. Това също ще е част от "новата нормалност".

# 15 576
Работя в автомобилната индустрия. Масово се преустройват заводи дългосрочно за работа в условията на пандемия (цехове вместо големи халета, хоум офиси, работа на смени). Идеята е да се ограничи заразата и да се затварят само части от производството, ако са засегнати. Бизнеса е груб и само хора с визия се справят, визията за близкото бъдеще е такава.

Курорти, концерти, кръчми, молове ще са от последните с облекчения в мерките и първите, които ще се затягат, ако се налага. Това което се говори в нашите среди е, че тези рестрикции ще ги има още месеци/година, да се надяваме да не е повече.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 14:08 от Не се сърди, човече

# 15 577
  • София
Заявиха, че ще обобщават бройката седмично,  а също и че са почти готови със сайт, в който да представят ежедневно всички резултати от тестването в страната, от всички лаборатории. Надявам се скоро да го пуснат, информацията ще е интересна за всички.
сайтът съм го пуснала в коментар по-рано днес
Не става въпрос за този, който "се базира само на извършени тестове от 17 лаборатории в България, които са се регистрирали в системата и споделят данни" - т.е. частни лаборатории, чиито положителни резултати за заразени с вирус подлежат на проверка от референтните лаборатории, а за официални данни за тестването в България. Все още такива не се изнасят редовно.

# 15 578
Според Цветозар Томов , цената на колективният имунитет в БГ ще е  не по-малко от 45 000 жертви.
А тези 45 000 жертви ще спасят ли икономиката ни?
Ще излезе, хем жертви, хем икономиката срината.
Вероятно сезонен КВ няма да има т.е. той ще циркулира целогодишно. Придобивайки стаден имунитет всичко ще приключи или ще трябва периодично да придобиваме такъв.

Няколко стъпки назад от глобализацията, от които май имаше нужда. Това също ще е част от "новата нормалност".
Това е много хубаво, но дали ще ни го позволят.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 13:56 от Mama_Nana

# 15 579
Според Цветозар Томов , цената на колективният имунитет в БГ ще е  не по-малко от 45 000 жертви.

Нье, няма, но пък тези 45к жертви водят със себе си още камара хора, които също ще имат нужда от хоспитализиран, но ще се справят все пак + хора, които няма да имат нужда от болнично лечение, но ще го карат 10тина дена като тежък грип + още по-голям страх у хората, ако видят такова нещо, така че грам не разбирам логиката на "пускай ги да се разболяват", защото то ще станат много хора, които ще са временно или постоянно нетрудоспособни.. Всички тези хора ще имат нужда някой да ги гледа, така че разни здрави хора ще си останат и вкъщи. Та..Ще спасим таратанци.

# 15 580
Доц. Мангъров - короната е по-безвредна от обикновен грип

http://svoboden-narod.eu/1778/доц-мангъров-изригна-срещу-борисов … f_zUsuqbNjz4JFz00

# 15 581
Браво на хората, които са навън и аз искам, ама не мога. Нито дете, нито куче имам, няма с какво да се оправдавам пред съвестта ми. Слизах само до пред блока за един документ, изпратен ми от съседния квартал срещу скромната сума от 6 лв., ама нали пазя другите и тези, които сами не се пазят. Будала.
Скоро ще забравя и за съвест, и за всичко. Искам поне по 2 часа в парка. Чувствам се дискриминирана спрямо тези, които живеят в къщи. Като се разболея от този начин на живот кой ще ми плаща лечението след няколко години? Сама ще си го плащам, както е било винаги, то е ясно.

# 15 582
Аз и преди се мятах (щото съм проста) между 5 G влиянието на хемоглобина, недостигът на кислород, изменянето на клетки ли, какво става и т.н.
Бях чела и споделих тук някои лекари (във фейса са ми приятели и следях те какво си пишат по страниците) за нещо, като насищане на стаите на болните с озонови уреди ли ..бе обяснявах си го, сега не мога научно тук, но...

Наши учени от БАН били открили начин на лекуване, евтин и ефикасен. Обаче, не им изнася много на СЗО , не го приемат и не гледат май сериозно, а има логика поне за мен.
https://www.burgasnovinite.bg/2020/04/blog-post_958.html?spref=f … CVnEAG0cqaNdsIAgQ

# 15 583

Така или иначе, ще има хора, които ще умрат от коронавирус - както умират от много други неща.

Ок, може да е 10 години по 4500 човека на година или 5 години по 9000 на година, но в крайна сметка има два най-вероятни изхода:
* лечение
* колективен имунитет

Докато не се случи едното от двете, хората ще се разболяват и някои ще умират - по-бързо или по-бавно.

Истински важният въпрос е колко хора са на ръба - т.е. ще умрат поради претоварване на болничната система. Това е "цената" всъщност.

Това се балансира и с въпроса колко хора ще умрат, защото болничната система е фокусирана само върху вируса и не се занимава с тривиалности като бъбречни кризи.
Или колко деца ще останат неграмотни, колко хора ще са жертви на увеличена престъпност (защото бедността води до това). Колко хора ще емигрират допълнително поради икономически причини и т.н.

Щеше ми се сметката да е проста, но тя не е.

# 15 584

Judy, проследи заповедите да си припомниш колко дни беше официалната забрана за работа на баничарници и сладкарници. Аз лично си спомням не повече от 7, но не ми се занимава да търся. Това че някой не работи и до днес, си е лично негово решение.
Това, което прави впечатление, е че се иска да се откажем от мерките за ограничаване на заразата, а в същото време да се раздават пари на кило. Ми няма как да стане, както ще оцеляват заболелите на база естествен подбор, така да си оцелява и бизнеса пък.

Общи условия

Активация на акаунт