COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 840
Ама като става въпрос за обезщетения, аз пък предлагам влезлите да си оперират апандисита ако ги заразят с корона и те да взимат обезщетение. Някак си процесът със заразяването двустранен ми се вижда.

# 15 841
Хора, вярвам, че тук нивото е доста над средното за страната, така че ви моля да не обръщате внимание на новини идващи от китайското СЗО. Но да оставим 'дребното' заяждане с тях. Те са ултра затворена и консервативна организация, която ще каже, че има имунитет след 2 години и ще вдигне мерките след 5 години.
Просто не ги слушайте и не четете тези вредни новини.
Кратко и ясно. Simple Smile
Какво китайско СЗО? За едно и също нещо ли говорим изобщо?

# 15 842

Какво ще кажеш и за обещетение на всички здравни работници, които са се заразили на работа? Както и увеличение на заплатите им, защото нали не очакваш някой да си рискува живота и това на семейството си за жълти стотинки, само защото на някой му е трудно да си седи в къщи.
На здравните работници които са в директно на бойното поле с Короната им е обещано допълнително по 1000 лева месечно. Нали така ! Доколкото знам са им осигурени и защитни облекла ?
За 1000лв съгласна ли си да живееш седмици наред далеч от семейството си, или недай си боже да умреш.
За защитното облекло дълбоко се съмнявам, че наистина е защитно.
В цяла Европа има недостиг на такова, Та малко съмнително точно в Бг да има за всички.

# 15 843
Ваксините биват най-различни и да, може да се създаде по-дълготраен имунитет с ваксина срещу вирус, който не създава лесно такъв чрез преболедуване. Не е гарантирано за К-19, но по принцип е възможно. Видове ваксини:

Живи атенюирани (отслабени)
Инактивирани
Токсоидни
Субюнитни, рекомбинантни, полизахаридни, конюгатни
ДНК ваксини
Рекомбинантни векторни (такава е първата ваксина срещу К-19 в Китай)
Други

Рекомбинантните и т.н. съдържат само отделни части от микроба като по този начин може да се накара имунната система да се прицели в точно определено място. Векторните пък съдържат отслабен безобиден вирус, който носи част от генетичния материал на патогена и т.н.

Така че варианти има и нека оставим учените да разработват и да търсят успешна ваксина. Въпросът е, че няма да е скоро, така че дотогава е добре да се снабдим с повече тестове и дай боже лекарство.

# 15 844
Аз ако бях на сутрешния брифинг утре, бих попитала защо при увеличаване на случаите се разпускат мерките, а при осем установени болни страната беше в пълна блокада в началото......ама генералът ще ми отговори, че това е политическо решение и ще ме прати при ББ, който пък ще ми каже, че понеже мисли за народа да не изтерясва, затова разпуска мерките.....
Искам да задам същия въпрос. На маймуни ли ни правят? Защо при темпо от 10 болни на ден ми се крещеше по цял ден по телевизора за невиждана ярост, а сега при 70-90 случая на ден сме волни птички и ще се разпускаме?

# 15 845
G. Savova Аз доколкото зная, работата със заразени не е задължителна за лекарите включително и в БГ. Та въпрос на лично решение е дали да поемат този риск или не. Всъщност всеки в работата си поема и негативи, редом с позитивите и всеки сам си преценява.

# 15 846
Друго което разбрах за бързо приготвените ваксини е, че са много опасни за автоимунни заболявания. Т.е. твоята имунна система атакува тялото ти. Именно за това освен странични действия и дози има нужда от по-дълъг период за да се одобрят. Иначе много ми е интересно къде са антиваксърите да обменим малко мнения по темата?

Не съм антиваксър, с автоимунни съм обаче. Не ни мисли нас. Ние не подлежим на никакви имунизации, напълно сме изключени от имунизационния календар. Разчитаме да ни пази колективния имунитет на останалите. Дори и най-добре премерената и изпробвана ваксина няма да ни бъде сложена. Чакаме другите.

Иначе и аз се присъединявам към въпроса защо ни затвориха при няколко заболели, а сега ни пускат навън да се заразяваме на воля? Идиотията е направо невероятна. И това важи дза всички, даже Америка отпуска мерките си, макар че там мрът като мухи. Ега ти и нагласените работи!

# 15 847
Лекарите са си сами и санитари и сестри в ковид отделенията, честно казано се пържат на бавен огън. Можем само да им благодарим и да изразим респект.
Друго което разбрах за бързо приготвените ваксини е, че са много опасни за автоимунни заболявания. Т.е. твоята имунна система атакува тялото ти. Именно за това освен странични действия и дози има нужда от по-дълъг период за да се одобрят. Иначе много ми е интересно къде са антиваксърите да обменим малко мнения по темата?

Не съм антиваксър, с автоимунни съм обаче. Не ни мисли нас. Ние не подлежим на никакви имунизации, напълно сме изключени от имунизационния календар. Разчитаме да ни пази колективния имунитет на останалите. Дори и най-добре премерената и изпробвана ваксина няма да ни бъде сложена. Чакаме другите.
Въпросът е, че такава ваксина може да отключи автоимунно заболяване в иначе здрав човек. Това е една от заплахите с ваксината.

# 15 848
Ама като става въпрос за обезщетения, аз пък предлагам влезлите да си оперират апандисита ако ги заразят с корона и те да взимат обезщетение. Някак си процесът със заразяването двустранен ми се вижда.
В Бг няма болница с нужните условия, където да могат да се спазват правилата за безопасност.
Условията са повече от примитивни.

# 15 849
Пост от фейсбук

Скрит текст:

# 15 850
G. Savova Аз доколкото зная, работата със заразени не е задължителна за лекарите включително и в БГ. Та въпрос на лично решение е дали да поемат този риск или не. Всъщност всеки в работата си поема и негативи, редом с позитивите и всеки сам си преценява.
Напротив! Задължително е и не можеш да откажеш. Мога да ти намеря е мейла в който ни казват, че който откаже или излиза в неплатен, или административно наказание.

# 15 851
Брат ми също е с пневмония и вече 4ти отрицателен тест. Не знам аз, щом на него направиха 4 теста, колко хора всъщност са тествани. Не се дава много информация в тази насока. Да видим в понеделник живи и здрави ще го изписват. Да не стане, че и той си е имал корона, нищо, че теста е отрицателен.

# 15 852
Ама чакай, излизаш в неплатен не значи уволнен си. И при нас е така. Не работиш - не получаваш заплата и си в неплатен. Или си бумкаш платения докато можеш. Иначе излиза че не работиш, а ти плащат. Това дами и господа го могат само депутатите.

# 15 853
Някой по назад в темата се чудеше защо в Сърбия са доста по зле от нас.
Половината ми рода са сърби.
Тук в България аз не съм виждала майка си от февруари месец (и в това няма драма нито от нейна, нито от моя страна).
Там хората масово живеят в големи фамилни къщи (по няколко поколения); ежедневният личен контакт с всякакви роднини, съседи и приятели е част от културата, както и семейните празници в особено големи мащаби.
Някой ще каже, че и България е така. За добро или лошо (в конкретния случай за добро), не е. Имам база за сравнение.

# 15 854
Скрит текст:

Какво ще кажеш и за обещетение на всички здравни работници, които са се заразили на работа? Както и увеличение на заплатите им, защото нали не очакваш някой да си рискува живота и това на семейството си за жълти стотинки, само защото на някой му е трудно да си седи в къщи.
На здравните работници които са в директно на бойното поле с Короната им е обещано допълнително по 1000 лева месечно. Нали така ! Доколкото знам са им осигурени и защитни облекла ?
За 1000лв съгласна ли си да живееш седмици наред далеч от семейството си, или недай си боже да умреш.
За защитното облекло дълбоко се съмнявам, че наистина е защитно.
В цяла Европа има недостиг на такова, Та малко съмнително точно в Бг да има за всички.

Моля те недей, че премиера се "взривява" като го попитат за облеклата на медиците - тя цяла Европа на нас чака.

Общи условия

Активация на акаунт