COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 386
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 825
Аз ако бях на сутрешния брифинг утре, бих попитала защо при увеличаване на случаите се разпускат мерките, а при осем установени болни страната беше в пълна блокада в началото......ама генералът ще ми отговори, че това е политическо решение и ще ме прати при ББ, който пък ще ми каже, че понеже мисли за народа да не изтерясва, затова разпуска мерките.....
Случаите нарастват защото се тества повече, по-интересна е другата статистика - колко са болните в болниците, колко от тях  са критични, новопостъпили/изписани и излекувани. Мисля, че на тази база преценяват реално дали да охлабват мерките.

# 15 826
Не ми вдъхва доверие чудедейна ваксина и интересно от къде ще дойде. По-скоро се надявам за що-годе читаво лекарство.. срещу тази гадост.
Питам се защо не се говори за молекулата, която е разработена в наша лаборатория? Защо не се финансира..
Преди години много се говореше за пробива на др Евгени Гъбев срещу СПИН, но и неговите разработки потънаха някъде.

# 15 827
Няма никаква информация за Банско, нали след празниците щяха да продължат тестовете? Нещо нищо не се чува, някой да знае нещо?

# 15 828
  • София
Хора, вярвам, че тук нивото е доста над средното за страната, така че ви моля да не обръщате внимание на новини идващи от китайското СЗО. Но да оставим 'дребното' заяждане с тях. Те са ултра затворена и консервативна организация, която ще каже, че има имунитет след 2 години и ще вдигне мерките след 5 години.
Просто не ги слушайте и не четете тези вредни новини.
Кратко и ясно. Simple Smile

# 15 829
Уейв, да, права си, и аз предполагам, че просто са предпазливи.

Mama Nana, клетъчния имунитет също се изгражда и при преболедуване.

Бояна, не знам специално за ковид и усложненията, които дава, каква точно ваксина биха измислили. Освен срещу бактериална пневмония, но то вече има такива.

# 15 830
  • София
Евентуална ваксина, може би била на друг принцип- чрез впръскване в ноздрите или от сорта.

# 15 831
Реално лекарства срещу вируси почти няма. Лекува се симптоматиката причинена от вируса, самият вирус не може да се убие веднъж постъпил в човешкото тяло. Тръмп беше предложил дезинфектанти, но стана за смях ... пошегувал се бил със сарказъм. За молекулата този нашия експерт говореше, че му трябвали 200млн. евро и около 2 години работа а Бойко се възмути, че всяка година давали по 80млн.лв за молекула на БАН а нямало никакъв ефект, парите били отивали в чужди фирми ... та така с молекулата, дълга и трудна работа е явно. За Банско казаха 60 с антитела от 820 изследвани и от тях 5 с активна инфекция.

# 15 832
За имунитета и ваксините не виждам връзка. Някой лекар или друг специалист да каже, но и при бактериите не се създава имунитет, което не пречи да има ваксини срещу усложненията. Например, има такава за пневмокок, който можеш иначе да хванеш и 200 пъти ако го срещнеш, идеята е с ваксината да не получиш менингит или белодробен оток, например.

Synflorix

Цитат
Synflorix е ваксина, която съдържа части от бактерията Streptococcus pneumoniae (S. pneumoniae,
също наречени пневмококи)....

# 15 833
Аз ако бях на сутрешния брифинг утре, бих попитала защо при увеличаване на случаите се разпускат мерките, а при осем установени болни страната беше в пълна блокада в началото......ама генералът ще ми отговори, че това е политическо решение и ще ме прати при ББ, който пък ще ми каже, че понеже мисли за народа да не изтерясва, затова разпуска мерките.....
Случаите нарастват защото се тества повече, по-интересна е другата статистика - колко са болните в болниците, колко от тях  са критични, новопостъпили/изписани и излекувани. Мисля, че на тази база преценяват реално дали да охлабват мерките.
[/quote]

+1
Относно първите 17 заразени в Плевен се чу, че само 1 имал симптоми.

# 15 834
Е има, доста медицински изследвания са проведени и е доказано ефеткивна е приложената терапия в борбата със смъртността и то в страни като Италия, Испания .. До вчера ги даваха за пример нарастващата смъртност там.. Защо сега не говорят за примера с превенцията на смъртта от там?
Дано говорят на следващия брифинг за възможностите да имаме приложение и тук..
Скрит текст:
Не ми вдъхва доверие чудедейна ваксина и интересно от къде ще дойде. По-скоро се надявам за що-годе читаво лекарство.. срещу тази гадост.
Питам се защо не се говори за молекулата, която е разработена в наша лаборатория? Защо не се финансира..
Преди години много се говореше за пробива на др Евгени Гъбев срещу СПИН, но и неговите разработки потънаха някъде.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 22:25 от Анонимен

# 15 835
  • варна
Аз мисля, че от НОЩ вече са се примирили със съдбата си изявленията им да се слушат както бюлетина за нивото на река Дунав. Бойко вече се е успокоил, има маски, лекарства, костюми и вече е на мнение да се отпускат мерките за да се види реално колко народ има потенциал да напълни болниците.
Цитат на: chockolina
Целта на ваксинирането е да се създаде стаден имунитет, без да се налага много хора да преболедуват, за да го създадат.

Нещо такова  каза вчера в интервюто си Проф. Ангел Кунчев, че отначало изобщо не са били подготвени, намали са облекло, достатъчно апарати, както и обособени отделения. Сега, когато имат вс това и самите лекари знаят как да действат могат да мислят за разхланбване.

# 15 836

Какво ще кажеш и за обещетение на всички здравни работници, които са се заразили на работа? Както и увеличение на заплатите им, защото нали не очакваш някой да си рискува живота и това на семейството си за жълти стотинки, само защото на някой му е трудно да си седи в къщи.
На здравните работници които са в директно на бойното поле с Короната им е обещано допълнително по 1000 лева месечно. Нали така ! Доколкото знам са им осигурени и защитни облекла ?

# 15 837
Относно брифингите на НОЩ. Напоследък ги слушам по БНР и днес говорителят съобщи, че занапред ще са с продължителност от 30 минути. Допада ми честно казано, тъкмо няма да преливат от пусто в празно по повече от час.

# 15 838
  • София
Скрит текст:

Какво ще кажеш и за обещетение на всички здравни работници, които са се заразили на работа? Както и увеличение на заплатите им, защото нали не очакваш някой да си рискува живота и това на семейството си за жълти стотинки, само защото на някой му е трудно да си седи в къщи.
На здравните работници които са в директно на бойното поле с Короната им е обещано допълнително по 1000 лева месечно. Нали така ! Доколкото знам са им осигурени и защитни облекла ?
От "обещано" до "дадено"...

# 15 839
Mama Nana, клетъчния имунитет също се изгражда и при преболедуване.
Не съм компетентна за да мога да обясня разликите, но сутринта по БНТ го обясняваха. Може да няма антитела след преболедуване, но в клетките се изработва вещество, което ще може да унищожи вируса при повторна среща. Говориха за Т-клетки, ако съм разбрала правилно.
Извинявам се ако обяснението ми е неразбираемо.
Идеята ми беше, че теоретично ваксина може да бъде изработена.
Това е първото, което ми попадна, не съм го чела, но мисля, че дава яснота.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/bg-vaksina-pazi-kletkite-ot-covid-19-195556

Общи условия

Активация на акаунт