COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 030
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 945

Ми да! Само не знам Италия и Испания що се мотат ся.. На 72 ден са.
Падат и при тях случаите най-вече починалите което е главният показател. Иначе си спомням казаха отдавна още януари, че пандемия принципно трае 2-3 месеца. Значи грубо да кажем за Италия, Испания може би началото на юни.

# 15 946
  • Индия/България
Ми то хубаво ама...утре да не ни дават за отрицателен пример как сме се удавили накрая на Дунава и сме ручали жабетата напразно. Ма щом братята индийци смятат, че всичко тук е под контрол...сигурно е така.
Ее, не с лошото, де Simple Smile Кат' шЪ сЪ давите, поне у морето да е.. Слънчака най-малкото   Wink
Шегата настрана - действително тук смятат, че положението в страните от източния блок е доста по-надеждно от това в Запада. Не знам защо сте се обезверили така. Ще се справите, бе хора. В Индия позволяват от понеделник да отворят  и някои магазини, които не са в самите жилищни колонии, а извън тях.

Иначе - за пиар, че има..си има..но пък аз не вярвам който и да е било  посланик зорлем да си остави гражданите в държава, която е застрашена,. Това най-малкото е в разрез със задълженията му.

# 15 947
  • София
Въпросът е какво ще се прави след това, да гледаме китайците как се справят. Май ще си носим маските и спазваме дистанция въпреки, че това е огромна трудност за част от населението.

Този въпрос има много измерения. В момента Китай печели много, защото изнася стоки от първа необходимост за засегнатите държави. А и имаха само една тежко засегната провинция. Въпреки това обаче, не са се отпуснали много много, даже чувам, че бая са зетегнали износа на медицински изделия. И те първо си пазят техните задници.

При всяка държава изходът ще е много индивидуален, според възможностите, но и според това, как се справят и какви решения ще вземат други държави, от които пряко и коствено зависи икономиката. И понеже всеки се движи различно, ще става голямо напасване, и то в движение.

# 15 948
Нашите първи случаи са се заразили края на февруари. На 4 март беше пристигнала на крака в Пирогов съпругата на вече приетия с тежка пневмония мъж.
Ако е вярно това за 70 дни, около 10 май да е краят. Но много оптимистично ми звучи.

# 15 949
Не става повярвай ми.

# 15 950
Лили, добре, нека приемем, че си права за хепатит Б(макар че не е точно така), но при него така или иначе при прекаран остър хепатит се сдобиваш с доживотен имунитет. Тоест то натурално си е така. И с ваксината правим нещо подобно. Но при вирус, при който няма имунитет(доживотен или не), за момента няма как да има ваксина(действаща). Все още не е толкова развита медицината за съжаление.

Видях за грипната, интересно е, да, но още не е изпробвана на хора. Честно казано се съмнявам да има някакъв голям успех.

# 15 951
Mного е шантав тоя вирус бе хора, все още лекарите и учените се чудят какво и защо се случва. Да не бързаме с изводите, също съм на мнение, че рязко отпускане на мерките може да е пагубно както твърдят и светила в науката като д-р Фаучи. В щатите имат план в 3 фази, как ще го прилагат и ще работи ли - ще видим.

# 15 952
  • София
.....................
Мангъров още от началото ви пееше, че това е нормална респираторна инфекция, предавана по въздушно-капков път и като всички такива ще мине през населението и ще замине и че ще отшуми като се затопли времето, ама вие тогава не му вярвахе, мислехте го за луд, че не играе по свирката на гологлавия генерал и неговите прогнози за Ада на Земята....
Не, не съм се зомбирала в никакъв случай, не мога да кажа, че не изпитвам известен страха, но не и ужас , както чета, че го има в някои потребители, но не ги съдя.  Всеки приема различно всяка ситуация, затова сме и различни хора. 
Определено смятам, че доц. Мангъров беше  и е прав, ние всички малко или много ще го преминем това препятствие, т.е. ще имаме среща в този вирус. Той си е по капково-въздушен път и няма начин как да не ни  "покапе" в даден момент.  Някои по тежко, други леко и ясно е , че няма и да забележат, това за мен е истината.  Изобщо не вярвам на щабове, генерали, премиер, и прочие народ. Не желая и да ги слушам,  особено след като чух за гробища, чували и камиони изнасящи трупове......... те определено напрягат и създават висок дискомфорт на много хора.............Не съм за този вид ИП в никой случай, това ще навреди изключително много на много хора в икономическо отношение, но това е съвсем друга тема, как, защо , какво да се направи, как  по леко да се премине през тези икономически затруднения,........ да си кажа честно не зная.. Да се отпускат безлихвени заеми........ не е за мен вариант, пак си е заем , не стига, че някои имат огромни заеми, а и още отгоре, не, не трябва.
Дали спазвам мерките - да, спазвам ги, разбира се, така трябва, да нямам близък контакт с други, това е само което мога да направя и го правя, а че ми липсват много хора - това е вярно.
Дали да продължи тази истерия.... не мисля, възоснова на това което по горе написах, че ще имам по всяка вероятност среща с вируса..... това е, не мога да го избегна.
Но, ще предам разговор с приятел - братовчедка  от Германия, в момента е проведен този разговор, като с многоточие ще отклоня личните ни неща , имам и снимка, за да ми се докаже, как немците в момента процедират, ми стоят около реката на въздух, по двойки - тройки, вероятно са от едно семейство, а с другите хора са на известно разстояние, това е ясно.
............".тук е доста свободно вече. Ето виж как е днес покрай реката. ( съответната снимка на реката и хората, като на плаж са- ) Аз съм 3 дена на работа и два на поети от службата за работа т.е. не работя. Така до края на юни...................... Ама работа почти няма, което е доста стресиращо, всичките ми събития са отменени. (  организира панаири на еднокалибрена т-ка -  Катерпилар. )................... Може и съвсем да минем на службата за работа. ....................от тях получавам добри пари, но това е в зависимост  от заплатата ми, а ти знаеш, че е висока...............Смятам, след юни да пътувам до Индия, за да посетя онзи остров........ и да отида на Аюрведа, знаеш много ми помагат, там се чувствам отлично...............Не те ли е страх - Не!
Иначе всеки ден карам колело и с всеки втори пия кафе "to go" с някой......................Питам я за маските ......" някои носят, други - не, като че ли е повече по избор... аз не нося...............
 Времето е разкошно, как да си стоиш вкъщи......................."
Така че и тук така ще стане, просто ще продължим напред, какво и да стане, това е. Друго просто няма.

# 15 953
  • София
Скрит текст:
Не може всичко като отговорност да се прехвърля на населението. Как точно да ги пазим медицинските работници като си седим вкъщи? Първо те трябва да се пазят като спазват и изискват да се спазват правилата за безопасност. Така пазят себе си, пазят и пациентите. Ето, днес в новините на БНТ - едната лаборантка със скафандър и на някакоя от вътрешните врати в лабораторията най-небрежно се разминава със сестра с обикновена бяла престилка с къс ръкав, обикновена маска на носа и вързана коса на опашка. Не съм много сигурна, но май носеше плик с проби за изследване. Трябва ли да се разминават двете на пет сантиметра една от друга?
Други примери от всяка емисия новини и репортажи - при вземане на интервюта масово на медицинските работници маските им са под носовете, дори на един от репортажите за Лили Иванова в бързината една от жените набързичко си оправи маската, че се усети, че интервюто с директора започва и са вече в кадър. Откъде знаят, че всички тези журналисти не са рискови, защо маските им са под носовете, все пак те все още дават интервюта в качеството си на служебни лица, а не след работната смяна, когато са обикновени граждани.
В условията на българските болници много трудно би се спазвало каквото и да било. Да не говорим, че предпазните облекла, маски, скафандри и т.н не са толкова достъпни. Да не мислиш, че можеш да отидеш и да си вземеш един скафандър просто ей така. Повечето неща са под ключ и трябва да си искаш за да ти дадат и не се дават на всеки.
Даваха един филм за болница в Италия, където няма нито един заразен лекар, но като видиш каква е болницата и се чудиш, кога ли ще ги стигнем италианците. Просто нашите болници не са пригодени за обикновен грип, камо ли за ковид.

В тази болница в Италия може да няма нито един заразен лекар, но от началото на епидемията до 18 април там има 17000 заразени здравни работници (около 10% от докладваните случаи) и 125 починали лекари и 34 медицински сестри (https://www.straitstimes.com/world/europe/nearly-17000-italian-h … -with-virus-study). Та дано не ги стигнем италианците, въпреки че в момента и тук се движим на около тези 10%.

# 15 954
11 март 2019 17:39

Световната здравна организация (СЗО) стартира глобална стратегия за предпазване на населението от грип през следващото десетилетие, като предупреди, че нови пандемии са неизбежни, предават Франс прес и Ройтерс.
В доклад на СЗО се казва, че световната стратегия за борба с грипа за периода 2019-2030 година предвижда превенцията на сезонния грип, както и контрол на разпространението на вируса от животни върху хора и подготовка за следващата грипна пандемия, като тази заплаха продължава да съществува.

https://dariknews.bg/novini/sviat/szo-gripnite-pandemii-sa-neizbezhni-2152897

Ми да! Само не знам Италия и Испания що се мотат ся.. На 72 ден са.
Падат и при тях случаите най-вече починалите което е главният показател. Иначе си спомням казаха отдавна още януари, че пандемия принципно трае 2-3 месеца. Значи грубо да кажем за Италия, Испания може би началото на юни.

# 15 955
  • При семейството си
Не става повярвай ми.

Може ли само да уточниш: ти на първа линия в България или в Англия си?

# 15 956
Габито, добре, няма да споря, това си е твое лично мнение, което честно казано не почива на някакви познания.

За Хепатит B и ваксината, за който се интересува, ето едно много интересно видео:

https://youtu.be/4v1Nwdp8aFk

# 15 957
  • София
Ок, сега..че Тръмп е идиот, го знаем, ама тия хора какво им става? Ма сериозно ли има американци, де са го послушали и са пили дезинфектант.. Има ли facepalm емотиконка тук? Май няма..а тя е най - подходяща

https://www.ladbible.com/news/news-rise-in-calls-to-us-emergency … 5?source=facebook

Както тръгнаха да купуват лекарство против паразити. И цинк, селен, вит.Д, джинджифил и т.н. Това у нас, не в Америка.

# 15 958
Не е мое лично мнение, че срещу нещо, срещу което няма натурален имунитет по принцип, трудно ще направиш ваксина. И не знам защо си мислиш, че не почива на никакви познания. Колкото и да ми е била неприятна имунологията, съм държала изпит все пак и доста учих за него, защото беше най - тежкият в клиниката. Но че не съм специалист, така е, не съм. Защо не попиташ някой имунолог просто?

За хепатит Б: това, че предполагат, че може да има доживотен имунитет, не значи, че е така. Особено пък за имунизираните деца, за възрастен тепърва имунизиран може би, но пак не е сигурно. Това също не е мое лично мнение. Медицинският персонал не би се боцкал редовно срещу хепатит, ако беше така.

И предлагам да спрем със спора, защото не е много продуктивен. Иначе ми се иска ти да си права, но за съжаление много се съмнявам да е така.

# 15 959
  • гр.Видин
Да си ги искат, нали вчера или тази сутрин на брифинга казаха, че всичко имало навсякъде. Некоронните отделения няма да са със скафандри, но трябва да имат маски, ръкавици и каквото друго е нужно. Да си го изискат, малко ли народ се натръшка от видинските лекари, от софийски болници също.  Ако първо в болниците се спазват всички изисквания, то и там по-малко ще са заразените от персонала, че и техни контактни по-малко ще има.
Обикновеният лекар и сестра имат пряк ръководител - завеждащия отделение. Той на своя страна да уведоми директора на болницата, а директорът, ако няма в наличност, да уведоми министъра. Просто е - това се казва йерархия и отговорности по длъжностна характеристика.
В кой свят живееш не зная и в коя държава? Добре звучи, да си ги искат, йерархичност и др, но реалността не такава... А и на казаното на брифинга вярваш без резерви...

Общи условия

Активация на акаунт