COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 990
  • София
Първата доброволка починала
First volunteer in UK coronavirus vaccine trial has died
https://n5ti.com/stories/1275
/не знам достоверен ли е този сайт/

# 15 991
  • София
Пост от фейсбук

Скрит текст:
Мхм. Този случай, който са съобщили вероятно изобщо не е на този човек. Но интересна е реакцията на лекарката. А после - заразявали се лекарите, защото нямали предпазни средства. Та те половината не вярват, че има вирус и че е опасен. Съвсем демонстративно си перкат без маски, че и набиват оригиналното си мнение на пациентите си. Затова има толкова заразени лекари.

Всеки, когото го е грижа за здравето му перка без маска. Аз не мога да издържа повече от час с маска, задушавам се.
Имам познати, които се разболяха от носене на маски. След като ги махнаха се чувстват много по-добре.

# 15 992
  • София
Първата доброволка починала
First volunteer in UK coronavirus vaccine trial has died
https://n5ti.com/stories/1275
/не знам достоверен ли е този сайт/

Това се очакваше. Те още на мишки не са я изпробвали тая ваксина. Но защо са им мишки, като има достатъчно самоубийци, готови да се жертват в името на науката.

# 15 993
  • София
При починали 30 на час да се смъкне на 20 на час е намаление на починалите, което е добре. Щеше да е зле, ако ставаха 40 на час. Да, и една смърт е предостатъчна, но тук говорим за намаляване на смъртните случаи.

Едва ли знаят повече, по-скоро ми се струва, че на много места много медицински лица са отвикнали да се пазят. Спомнавала съм за това колко пъти съм наблюдавала  елементарни неща като лекарят да не си измие ръцете след приет пациент, как по грипаво време носовете им стърчат от маските или изобщо нямат маски и т.н. Дребни нарушения колкото щеш

# 15 994
  • София
Вчера взех колата и се смъкнах в центъра (София), за да обиколя малко улиците. Карантина??? Извънредно положение??? Глупости. Няма, няма нищо такова. Малки градинки - пълни, пълни ви казвам. Около докторската градинка покрай улуцата на паваже седят тумби. И не само тийнове. Майки с деца, по-възрастни... Маските масово се носят на брадичката. На Витошка тълпи от хора. Полиция видях веднъж. Трима полицаи се мотаеха по Витошка безцелно. Безумно е. Поне да отварят магазини и кафета, защото и без това карантина няма. Досега сякаш не ме беше страх толкова от вируса, но сега вече съм убедена, че след седмица-две ще стане страшно. Убедена съм, че нарочно отпуснаха мерките. В началото съвсвм не бяха готови и с по-тежките мерки си купиха малко време

# 15 995
И преди две-три седмици беше същото. Не виждам да се е случило нещо страшно.

# 15 996
  • София
Генералът явно не е съгласен с  Бойко за отпускане на мерките. Трябва да свикваме с болестта и който има късмет, ще св пребори. Много тъжна и страшна пресконференция

# 15 997
  • София
Поне да отварят магазини и кафета, защото и без това карантина няма.
Магазините са си отворени, бутици, книжарници, всичко си работи, кафе дават да си носиш от няколко будки. Ние не сме в карантина в България, съответно в София също.

# 15 998
Много ясно говорене тази сутрин на Мутафчийски и Кунчев.
Индустрията не е спирала, търсят се сред колективи, ограничават се.

На случаен принцип започват да изследват и Пловдив.

Не чух призив да се омешаме и заразим,  нито забрана за показване навън, говори се за дистанция, физическа между хората.

# 15 999
  • София
И преди две-три седмици беше същото. Не виждам да се е случило нещо страшно.
   Не, не беше същото. Тук, там имаше хора. Изобщо нямаше такива тумби. Имаше и доста повече полиция.

# 16 000
  • София
За какво неконтактуване на шофьорите в ГТ говорят, плексигласът не е отделна кабина, а е просто плексиглас, а въздухът на всички кихнали и изкашляли продължава да циркулира. Шофьорите продължават да не носят маски.
Само увъртат с "какви бяха очакванията", ясно беше, че няма да кажат нищо, но поне се уверих, че хич не им харесва, че ги питат. И не пропуснаха да кажат за Германия как подготвят зали като Армеец.
Хубаво, да потушават огнищата, то това и трябва да правят. Обаче не отстъпват за версията за тестовете и това е! Ако ще гръм да удари, последният ден на света да дойде, ще продължават това да приказват!

# 16 001
Аз съм много доволна от брифинга тази сутрин.Имаме 56 заразени,което на фона на 90-те онзи ден е добра новина.Решиха вече да прилагат метода Елайза,който дава възможност за извършване на повече тестове за антитела.С едно изречение д-р Кунчев обясни на поддържащите шведския вариант защо не са прави.Като цяло имаше доста спокойни и полезни  обяснения.Само не разбрах как капацитета на софийските болници се е изчерпил на 50%.

# 16 002
  • София
Поне да отварят магазини и кафета, защото и без това карантина няма.
Магазините са си отворени, бутици, книжарници, всичко си работи, кафе дават да си носиш от няколко будки. Ние не сме в карантина в България, съответно в София също.
  Да не четем като дявола Евангелието. В първата свдмица и заповедите на министъра на здравеопазването беше ясна, че работят само хранителните магазини и с тежки глоби за другите. Това Е карантина. Тази заповед е още в сила, но никой не я спазва. После почнаха да отварят де що имаше магазинчета. После генералът почна да обяснява, че в България не са затваряни магазините, което не е вярно. Сега вече явно съвсем не е съгласен с Бойко, но няма какво да каже. Та..
да отварят всичко и да оставят стадния имунитет и колкото може здравната система да поеме. Това "поетапно" отпускане на мерките вече е напълно безсмислено

# 16 003
  • София
Стига де, това с хранителните магазини и нищо друго изтрая по-малко от 24 часа. Заповедта беше издадена в петък на обяд, а още през нощта я промениха. Стига вече с тази заповед, тя си има история, четете я най-после!

Министърката на туризЪма прави сметка вече с какво привличаме туристите - със сигурост. говори за някакви протоколи...

# 16 004
  • София
Вчера взех колата и се смъкнах в центъра (София), за да обиколя малко улиците. Карантина??? Извънредно положение??? Глупости. Няма, няма нищо такова. Малки градинки - пълни, пълни ви казвам. Около докторската градинка покрай улуцата на паваже седят тумби. И не само тийнове. Майки с деца, по-възрастни... Маските масово се носят на брадичката. На Витошка тълпи от хора. Полиция видях веднъж. Трима полицаи се мотаеха по Витошка безцелно. Безумно е. Поне да отварят магазини и кафета, защото и без това карантина няма. Досега сякаш не ме беше страх толкова от вируса, но сега вече съм убедена, че след седмица-две ще стане страшно. Убедена съм, че нарочно отпуснаха мерките. В началото съвсвм не бяха готови и с по-тежките мерки си купиха малко време
И ти си излязла да се поразходиш и не са ти осигурили безлюдно трасе , безобразници ще се разхождат. Или мина на инспекция дали другите си седят вкъщи.
  да, ама бях в колата без да слизам. Не знам това как се сравнява с поркането на бира в парка

Общи условия

Активация на акаунт