COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 318
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 215
  • София
Зари65, не се знае как ще бъде формулирана заповедта, съмнявам се, че ще бъде точно "майки с деца". Не бързай да се ядосваш преди да е излязла.

# 16 216
  • София
Mi Ra 629058 Е то като е позволено, но е забранено на детето да иде на детска площадка, какво правим?! Аз как да обесня 2 годишната си дъщеря, че може да се разходим, ама не може да иде там и там, защото Баце забранява. Ако смятате, че толкова Ви се разхожда с дете при такива обстоятелства, заповядайте. Ще Ви дам дете, даже и пари няма да Ви искам, защото ще ми направите услуга, ако го изведете и го разходите.

Казваш й, че в момента е забранено да отиде там, защото е опасно. И затова и няма други деца, които да играят. Ако не слуша, не и позволяваш. Какво сложно има? Как изобщо въвеждате каквито и да е забрани на децата си, ако това ви е проблем? Когато детето не е достигнало необходимото развитие да осмисли нещо, трябва да има родителски авторитет.

Абсолютно права е reninel, целият вой изобщо не е бил, заради децата, а заради седянките на майките.

# 16 217
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.
Къде това?
В соц-а. И аз се зачудих.
Била съм дете в соц-а, но помня точно обратното - тъпчене с антибиотици за каквото се сетиш и груби, намусени лекари, които се чудеха как да те махнат от главата си.
Какво високо ниво, какви пет лева? И кои лекари са завършвали в чужбина тогава? Най-много някой връзкар да е учил в Масква.
Била си дете,но това не ти пречи да пишеш небивалици за онова време.Масовото тъпчене с антибиотици започна след 1990г.Не само,че не се чудеха как да ни махнат от главата си ,но профилактичните прегледи бяха задължителни.В училището ми имаше лекар,сестра и зъболекар,които правеха профилактични прегледи и ваксини.Може да има много кусури онова време,но по отношение на здравеопазване и образование има какво да се учи от него.

# 16 218
А за какво са яи пейките? Да ви се лепне някой корончо на Дто 🙄
Пък и да имах малко дете, в таз ситуация няма сила да ме накара да го накатеря на някоя пързалка в парка. Мизерия си е по принцип, сега ХаПсурТ.
Щото не виждате вечер как са налазени от циганета малки, големи и още по-големи.
Ми... Не.

# 16 219
Майките с деца -те не работят и не би трябвало да имат проблеми.
по принцип или  в момента?

# 16 220
Както обяснявате на детето, че не може да се разхожда и да тича по булеварда, така ще му обясните и че не може да се пързаля. Наистина няма угодоия.

# 16 221
Сега ще се окаже, че нададеният вой до небесата не беше за разходките в парковете, а за пейките и детските площадки. И се задава вой номер 2 по темата. Smile

Ооо, да. Точно това се оказа, че е 😂. Искрено се забавлявам вече хахахах
Охх, добре, че ви е забавно. Аз адски много се нервирам на това мрънкане и оплакване. Прави се нещо - Уааа, тормозят ни, репресират ни(?!), тероррр! Не се прави нищо - Ааааа, оставиха ни на произвола, предатели, далавераджии, никой не мисли за народа!
Винаги съм знаела, че няма угодия, но това надмина и най-смелите ми очаквания!

# 16 222
  • София
Цитат
Аз как да обясня на 2 годишната си дъщеря, че може да се разходим, ама не може да иде там и там, защото Баце забранява.
Това е добър въпрос за утрешния брифинг, надявам се някоя мисирка да го зададе. Yum

# 16 223
Въпреки твърдението на Борисов "Ако не се спазват, ще бъдат затворени като пазарите" ми се струва че утре ще гледаме фрапантни кадри по новините.

# 16 224
Понеже в темата има хора с информация от кухнята искам да попитам за лечението : 1. Само хлорокин ли прилагат в Бг  (или понякога и хидроксихлорохин) и 2. С лекарството за СПИН от разписания протокол за лечение лекуват ли някой(и) пациент(и)?
Благодаря!
Не че имам точно инфо от "кухнята", но разбрах, че хлорохинът се давал само на най-тежко страдащи пациенти. За Хасан Адем рабрах, че така са го лекували, но каза със сулфат, който бил по-добър, но по-трудно се намирал. Иначе 2-3 антибиотика венозно, аспирин също, витамини.
Скрит текст:
Депутатът е минал през почти всички усложнения на коронавирусната инфекция и е бил с двустранна пневмония. Лекуван е с хролохин сулфат."Хролохинът е в две разновидности. Едната е сулфат, втората фосфат. В болницата имаха хлорохин фосфат, но щом стана ясно, че съм болен ми се обади Кирил Домучсчиев и ми каза, че е изпратил хлорофин сулфат, което е лекарството с по-малко странични ефекти, но се намира много по-трудно. Изключително съм му благодарен за този жест", каза още Адемов пред "24 часа"

# 16 225
Аз не разбрах, само за родители с деца ли са отворени парковете между 9:30ч и 18:30ч, ако е така аз пак ще мрънкам?! Тези без деца и кучета какво сме?

Тези от НОЩ, защо не вземат да се разболеят вече, дано ги сменят с някои с повече разум!:rage:RageRage
Оставам безмълвна!!!!
Ооо. СВЕЩЕНА ПРОСТОТА
Мълчете си тогава! Явно, простата сте вие!

От 2 месеца ми опяват колко заразен и смъртоносен бил този вирус, наложиха безумни ограничения, но не и важни. Един заразен и болен не познавам, т.е. не вярвам във всичко това. Спазвам ограниченията заради другите, не заради мен. Уважавам страховете на хората, ама на обикновените хора, а не на тези, които ми обясняват по цял ден колко били загрижени за моя живот, те са лицемери!

# 16 226
Мрънкащите против мрънкащите са повече. Пребройте се.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 15:17 от V V

# 16 227
Много майки с малки деца работят. Малко дете е и дете на 6 години в 1 клас. Но пък и 13 годишните са деца. Ясно е, че малко дете ще може явно да го изведе баба му. Въобще, това ограничаване на възрастните у нас е трудно постижимо, защото по правило у нас бабите гледат внуци, живее се в едно домакинство и т.н.
Действително не стана ясно за кучетата, защото пък има и много семейства с деца и кучета едновременно. В момента от доста време е забранено за разходки с кучета в парковете, та един родител с малко дете, но и с куче, няма да може да съчетае с едно излизане разходка.
Та такова отваряне на парковете замен е малко гадно. Въобще не биваше да се затварят, защото така или иначе масово хората-баби, майки, внуци, бебета и всякакви са си навън, просто по тротоарите. Да, не са на площадката, но са по улиците, излизам всеки ден и  виждам. Млади семейства с количка-на улицата. Баба с внуче с тротинетка-на улицата. И няма час от-до, когато прецени човек, тогава. Та това отваряне на парковете е да се отчете дейноста някаква и осмислят едни заплати.

# 16 228
Здравейте! Може ли да ми кажете в кои болници в Стара Загора правят бързи тестове и коя бихте ми препоръчали? Благодаря!

# 16 229
Дева, не обобщавай така, моля те. С удоволствие сядам в парка с книга в ръка и слушалки в ушите, и с огромната надежда никой да не ми досажда.
И аз, но просто не му е времето сега. В момента терасата ми е скамейката в парка на която чета книжки.....

Общи условия

Активация на акаунт