COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 185
Германия сега правели цял стадион за лечение на болни, не преди месец както ние, демек готвели се тепърва за лош сценарий.
Не зная за Германия, нека каже някой, който живее там. Но мога да дам пример с Австрия - вече са приети първите пациенти в леглата на панаира във Виена. Това не се прави, защото в болниците няма места, а защото обособиха панаира като квартира и болнично отделение за всички тези заразени, които вкъщи не могат да бъдат в карантина, които нямат дом или които са чужденци и няма къде да отседнат. Разполагат с 880 легла, слагам снимка в скрития текст. Не са пригодени за тежки случаи, не е замислено заради страха от "лош сценарий".

Скрит текст:

# 16 186
  • Bulgaria
То пък едно отваряне на паркове. Да си ги стискат затворени по-добре. Еднопосочно движение, пък не може да се седне на пейка. Малоумници! Представям си следната гледка: майка и 1-2 деца по алеите, децата си играят, майката стои права 2 часа и ги чака. А после обикаля 5 или 10 дка парк, за да излезе на другия край на София, щото движението е еднопосочно.

Между разходка и игра има огромна разлика. Отиват на разходка, а не да играят по полянките и площадките и да си слагат всичко намерено в устата после.

# 16 187
  • София
Несъбирането на деца по парковете кауза пердута. В момента децата са събрани по улиците и междублоковите пространства, сега ще се прехвърлят и в парковете. Иначе няма лошо да се отворят, безумно беше да се затварят.
Абсолютно.

# 16 188
Ох, стига вече с тези окопи и бункери!
Ако някой се е самоокопал, това си е негово лично решение.
Никога досега, от началото на ИП, не е било забранявано да се излиза навън, вкл. с деца, не само с кучета.
Даже и колко пъти не е ограничавано. Може и цял ден да си навън.

Те затова са толкова изнервени от Щаба, като им задават подобни малоумни въпроси.
Тая Ива направо ми идва лично аз да я набия, че Мутафчийски едва се удържа, завалията.
+1
Така и не можах да разбера, тези, които си имат бункер и окоп с какво пречат на другите да излизат.То не бяха революционни лозунги за проепидемчване, излезте, та излезте, ми то това лозунг ли е?Ехее какви лозунги имаше едно време, който призовава да вземе да прочете малко история и да преписва.

# 16 189
То пък едно отваряне на паркове. Да си ги стискат затворени по-добре. Еднопосочно движение, пък не може да се седне на пейка. Малоумници! Представям си следната гледка: майка и 1-2 деца по алеите, децата си играят, майката стои права 2 часа и ги чака. А после обикаля 5 или 10 дка парк, за да излезе на другия край на София, щото движението е еднопосочно.

За теб всичко е малоумно.
Досега не съм прочела нещо положително да напишеш, само недоволстваш.
Утре като ти кажат да идеш на работа, пак ще измислиш причина да мрънкаш.

Ето, пускат парковете.
Не! Искате пейки и двупосочно движение!
Аман от мрънкалници!

# 16 190
Играта стана окончателно ясна вече. Борисов в ролята на доброто ченге - бащицата загрижен за народа си, искащ от душа и сърце да върне парковете и градините на хората, да отпусне мерките. ...

Ти пък загрижен.. че за него не сме народ даже - население сме. Аз от хора  с подобен изказ:  "ние и населението" нищо добро не чакам. 
Поне от куртоазия да беше казал "гражданите, народът, хората"  ама отде толкоз акъл?  За толкова години да бяха се понаучили поне да говорят без да дразнят толкова, щеше да е по-лесно да им се преглъщат простотиите.

# 16 191
  • София
Сега ще се окаже, че нададеният вой до небесата не беше за разходките в парковете, а за пейките и детските площадки. И се задава вой номер 2 по темата. Smile
Няма угодия. Даже в момента да бъдат свалени абсолютно всички мерки, да се отворят училищата и всичко да заработи, тези същите, които сега мрънкат ще започнат да мрънкат отново. Wink

Разбира се, че няма угодия. А на безропотното и безкритично приемане на поредната недомислица от полуграмотни индивиди, облечени във власт, как му се вика?

# 16 192
Никой, никога не е забранявал излизането. Аз имах едно известно време страх от излизане и заразяване, ама когато навън беше 1-5 градуса лесна работа, ами когато стана 15+. Дете пищи реве по цял ден вкъщи, чудиш се с какво да го занимаваш, изкупил си цялото джъмбо, само пързалката липсва. Няма как да стане, изпробвано. Факт е обаче, че ако наистина бяхме стигнали цифри като на Испания и Италия, колкото и да плаче, нямаше да види навън. На фона, че не се спазват масово мерки, възрастните и хронично болните си джъткат, а моето дете ще седи да пищи вкъщи, е сори ама си излизам всеки ден по 1 час, спазваме си дистанцията и всичко си е в рамките на мерките предприети от държавата. Не е нужно да водите детето в магазина, спокойно може да си излезете пред входа и зад блока. Междублоковото пространство не е било забранявано, милион пъти е минавала патрулка и дори не са ми казали "Добър ден", пък камо ли да ме прибират. Те обикалят за струпване на групи, а не за самотни майки с деца навън.

# 16 193
Несъбирането на деца по парковете кауза пердута. В момента децата са събрани по улиците и междублоковите пространства, сега ще се прехвърлят и в парковете. Иначе няма лошо да се отворят, безумно беше да се затварят.
Абсолютно.

Ако карат колела, тротинетки, кънки ще имат цел и ще им хареса на децата. Това за събирането на децата идва от родителите според мен. Дано скоро позволя да се разхождаме из Витоша!

# 16 194
Ами то събирането е за майките. Да седнат на клюки, да пушат/ядат семки/пият кафе, че даже и бира.
Това е драмата.
Който иска, може спокойно да си разходи детето, да има движение, да види слънце и въздух.
И без пейки.

# 16 195
  • Другата България
Сега ще се окаже, че нададеният вой до небесата не беше за разходките в парковете, а за пейките и детските площадки. И се задава вой номер 2 по темата. Smile
Няма угодия. Даже в момента да бъдат свалени абсолютно всички мерки, да се отворят училищата и всичко да заработи, тези същите, които сега мрънкат ще започнат да мрънкат отново. Wink
Че то това беше ясно, нима ще е някаква изненада? То вече дори е факт, сега пък времевия прозорец няма да е удобен, възрастта на децата, цветът на пейките, кончето на полицая, дето ще обикаля ще се из@к@....причини за мрънкане и хейт да искаш.
А пък ако недай Боже на някой мрънкалник детето се зарази с вируса именно в парка...тогава пък ще е "ето на, облекчиха мерките и каква стана тя....". Никога няма да има угодия, за нищо. Това е народопсихология, и затова никой не ни е виновен.

# 16 196
  • София
Дева, не обобщавай така, моля те. С удоволствие сядам в парка с книга в ръка и слушалки в ушите, и с огромната надежда никой да не ми досажда.

# 16 197
  • София
Ко речи, ко?
Парковете Не се отварят за игра, а за разходка. В този смисъл никой няма да си играе два часа никъде. Паркът ще е да се разходиш - вместо на прахоляк по улицата (както сега) да минеш с тротинетката през парка.
Събиране на групи - не се разрешава. Ясно е защо, мисля.
Пипане на катерушките (метални, дървени) - не се разрешава. Да припомням ли защо?

# 16 198

Разбира се, че няма угодия. А на безропотното и безкритично приемане на поредната недомислица от полуграмотни индивиди, облечени във власт, как му се вика?
Както искаш, така му викай. Казвам само, че перманентното мрънкане не помага на никого.  Wink

# 16 199
Тези, които най-много мрънкат в темата по някаква странна и необяснима причина обаче са се самообявили за "оптимисти". Не съм убедена, че разбират значението на тази дума.

Общи условия

Активация на акаунт