COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 170
Чувствам се дискриминирана с това отваряне на парковете единствено в часовете съвпадащи с тези на работния ден. Това облекчение е само за безработните, останалите само ще го миришем парка.

# 16 171
Ами колкото и да им е мъчно на някои хора - светът продължава напред. С трупове, без трупове все тая - Земята се върти. Едни отварят паркове (други не са ги затваряли), втори мачове от висша лига ще играят, трети ще си разхождат деца и кучета.
А четвърти са свободни да живеят в окопи и бункери. Демокрация е дори в извънредно положение. Stuck Out Tongue Winking Eye
Да, точно така. Това затваряне на паркове и планини вижте до какво доведе: хората се изнесли (Снежана го написа) в дружбенската горичка. Гледат къде не се следи и тръгват натам. Защо? Ами защото е противоестествено да държиш хората вкъщи насила, затова. Вирус/невирус, животът и природата не търпят вакуум. Дръж 7 милиона вкъщи насила 2 месеца и или ще ги умориш, или ще счупят затвора, ще излязат и горко му на агресора тогава.
Трябваше нищо на открито да не затварят въобще (без мероприятията със струпване, там е ясно). Ама те хората пак си намерили къде да се разхождат, нормално.
Да риташ срещу излизането на въздух е все едно да се караш на дъжда, вятъра и мъглата. Има неща, на които по-добре да не посягаш. Те дори диктаторите го знаят, ама ние тук си мислим, че знаем по-добре.

За контролираното ходене до парка - аз лично ще се въздържа. Имам тийнка и първокласник, не си представям да я оставя вкъщи, а ние да се повлечем сами към парка. Ще ми се разсърди люто и ще е права. Отдавна не е на видимо 12.
zari65, това с часовете за посещение също е нонсенс, да. Който работи автоматично отпада, ами мерси.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 13:20 от Анонимен

# 16 172
После ще има бб да се кара колко сме недисциплинирани и докъде сме се докарали, той бил предупредил..... Това с парковете само за големите паркове ли ще важи? А за кварталните?

Това с пейките е пълно безумие.... какво правим като четиригодишното каже „Уморих се, искам да си почина„?
А как да обясниш на четири годишно, че ето тази пързалка в парка не може да се ползва и трябва да върви в правия път и само да се разхожда.Трудно ми се струва.

# 16 173
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.
Къде това?
В соц.-а. И аз се зачудих.
Била съм дете в соц-а, но помня точно обратното -тъпчене с антибиотици за каквото се сетиш и груби, намусени лекари, които се чудеха как да те махнат от главата си.
Какво високо ниво, какви пет лева? И кои лекари са завършвали в чужбина тогава? Най-много някой връзкар да е учил в Масква.

Имаше един роман - много популярен навремето "Знахар" с подобен сюжет.
Известен лекар отива на село и започва да лекува с билки. 
Потребителката в следващия си пост каза съвсем друго - че тя не ги помнела тези неща, но явно така си пише  - лаф да става

# 16 174
  • София
Реално това с парковете важи за малки деца с майки по майчинство. Което пък е супер. Майките с колички ще могат да се разхождат спокойно, а не да се крият като партизани . В работно и учебно време няма как да се случи да отидеш до парка. Децата учат дистанционно, родителите работят.
Сега трябва да отворят и планините. Няма нищо лошо да си сред природата и не говоря за пренаселената Витоша. Има толкова много места в България където няма да срещнеш жив човек.
Само не разбрах от кога междублоковите пространства са забранени. Малоумна заповед, която не се спазва. Хората се научиха. Струпвания няма. И най-накрая да махнат тези барикади. Безсмислени са.

# 16 175
Ох, стига вече с тези окопи и бункери!
Ако някой се е самоокопал, това си е негово лично решение.
Никога досега, от началото на ИП, не е било забранявано да се излиза навън, вкл. с деца, не само с кучета.
Даже и колко пъти не е ограничавано. Може и цял ден да си навън.

Те затова са толкова изнервени от Щаба, като им задават подобни малоумни въпроси.
Тая Ива направо ми идва лично аз да я набия, че Мутафчийски едва се удържа, завалията.

# 16 176
После ще има бб да се кара колко сме недисциплинирани и докъде сме се докарали, той бил предупредил..... Това с парковете само за големите паркове ли ще важи? А за кварталните?

Това с пейките е пълно безумие.... какво правим като четиригодишното каже „Уморих се, искам да си почина„?
А как да обясниш на четири годишно, че ето тази пързалка в парка не може да се ползва и трябва да върви в правия път и само да се разхожда.Трудно ми се струва.
Ами ще избереш маршрут без пързалка или ще го заведеш в гората на разходка, все ще дишне въздух и ще се раздвижи, на децата дори от вида на слънцето и тревата им светват очите от радост. Аз точно на пързалка моето по време на вируси не съм го водила. Докато беше малък оттам ги лепеше и предпочитах сами, да събира камъчета, листа, да гледа буболечки и т.н.

# 16 177
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.

Къде това?
В България, но през 1968-69, когато е имало някаква епидемия от нов щам.
Не си спомням за такова нещо, явно не е имало заразени между близките ми, със сигурност не е имало грипна ваканция. Единствената по мое време беше няколко години по-късно.

Не знам кога и къде са учили на запад лекарите от 68-ма, но тия от 80-те нито бяха учили на запад, нито ползваха билки. Напротив - школата на максималните лекарствени терапии и антибиотик за всичко е точно от това време.

Като расла в лекарско семейство и сред лекари по това време го казвам. В случай, че някой, дето не го е виждал, се размечтае.

Иначе - да, грипни ваканции и аз не помня. Не знам дали се е дължало на липсата на грип или на друго. Аз и тогава, и сега някак се разминавам с грипа. Thinking

# 16 178
  • Bulgaria
Сега ще се окаже, че нададеният вой до небесата не беше за разходките в парковете, а за пейките и детските площадки. И се задава вой номер 2 по темата. Smile

# 16 179

Никога досега, от началото на ИП, не е било забранявано да се излиза навън, вкл. с деца, не само с кучета.
Даже и колко пъти не е ограничавано. Може и цял ден да си навън.

Долкото разбрах се излиза навън до магазина, с повод, е аз моето дете не искам да го разхождам до магазина по време на вируси, като до нас огромен парк, алеите пусти, но ни грози глоба ... Да не говорим че планината е на половин час с кола...

# 16 180
  • Другата България
Скрит текст:
Квот' беше, беше...
Отварят паркове, но пак с "да не се струпвате много, ей!". Колко е "много" за различните паркове? Кой ще следи? Гражданинът сам ли да брои колко хора са преди да "влезе"?
Деца на видима възраст до 12г (но пък няма да се проверява). Може + двама възрастни, но не може 14 годишен, така ли? Joy
Ама да не се сяда на пейки. А на тревата и на бордюра може ли?
Само да се ходи. Аха, добре!
Само два часа... да не забравите да си включите хронометъра (и крачкомера).
Спортуващите само до 10:30. Това и за скачане на въже ли важи?
Ще има ли КППта на входа и изхода на парка?
Въобще, край!
ИП (теоритично) ще остане докато се оформят важни сделки и документи еднолично.
ИП на практика няма никъде.
Магазините започнаха да работят официално 3 часа след като бяха "затворени".
Утре парковете, след няколко дни къщите за гости, другата седмица КППтата (най-безсмислено изхарчените ресусри), средата-края на Май външните части на ресторантите и първи Юни "отиваме на море". Stuck Out Tongue Winking Eye
Същото го писах преди две седмици някъде мисля, когато тук се хвърляха едни периоди от "до края на май, на август, септември...", два месеца, до Нова Година....ама спорът беше безсмислен. Това беше кристално ясно, че предстои да се случи. Няма сила, мерки, или както и да го наречеш, която и което да накара хората да си стоят по домовете при температури над 20 градуса, не само деца. Особено след като повечето от случаите, за които съобщават са безсимптомни и дори и не разбираш, че си болен. Особено и след като продължават да повтарят, че деца и млади хора го "карат най-леко", че се очаква с топлото време вирусът да отиде в небитието, за БЦЖ-то, за пушачите, за тези с кръвна група 0... Особено и след като за тези паркове едва ли не на гражданска война се тръгна, за това кой останал без работа и доходи също. Особено и след като навсякъде по света, а и в Европа е видно, че се прави същото, или почти. Като събереш 2+2+2+2, и още колкото прецениш, и е ясен крайния резултат. Много назад писах и за "каруцата пред коня", продължавам да го мисля. Но тогава също не беше наше решение това, само. На България имам предвид.  С въвеждането толкова рано на мерките. Народът се изнерви, доходи, криза, глад...и ето-сега ще имаме всичко, против което се роптаеше и което се искаше от мнозинството. Правилно или не, видя се, че и тези понятия са субективни.
И отново ще кажа това за стадния имунитет, към което мислех, а и вече съм сигурна, че вървим. И който може и да сме постигнали, вече толкова сме се омешали болни и здрави, кой симптомен, кой безсимптомен, кой карантиниран или не, пък мръднал само до магазина, кой с маска, кой без....как да разбереш от всички колко здрави, колко носители, колко заразени, колко преболедували има? С тестове, това е ясно, но докато или когато започне масово тестване на всички, вече компотът ще е пасиран и това ще е без значение.
Риторично само да питам - някой вярва ли, че в област Разград няма нито един заразен?

# 16 181
  • София
То пък едно отваряне на паркове. Да си ги стискат затворени по-добре. Еднопосочно движение, пък не може да се седне на пейка. Малоумници! Представям си следната гледка: майка и 1-2 деца по алеите, децата си играят, майката стои права 2 часа и ги чака. А после обикаля 5 или 10 дка парк, за да излезе на другия край на София, щото движението е еднопосочно.

# 16 182
Несъбирането на деца по парковете е кауза пердута. В момента децата са събрани по улиците и междублоковите пространства, сега ще се прехвърлят и в парковете. Иначе няма лошо да се отворят, безумно беше да се затварят.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 14:30 от Анонимен

# 16 183
Сега ще се окаже, че нададеният вой до небесата не беше за разходките в парковете, а за пейките и детските площадки. И се задава вой номер 2 по темата. Smile
Няма угодия. Даже в момента да бъдат свалени абсолютно всички мерки, да се отворят училищата и всичко да заработи, тези същите, които сега мрънкат ще започнат да мрънкат отново. Wink

# 16 184

Ооо, да. Точно това се оказа, че е 😂. Искрено се забавлявам вече хахахах

Общи условия

Активация на акаунт