COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 350
Сериозно искам да попитам, без никакво заяждане, но искам мнение дали е само мое впечатлението и тук, и във Фейсбук българите от чужбина нямат оплаквания от мерките в страната, в която живеят, все едно коя е? Само българите в България са недоволни от всяко едно решение тук. И от тук също не се критикува нито една страна различна от България. Как си го обяснявате ако е така. И ме поправете ако не е.
Може би защото в чужбина положението е много по- лошо и всеки познава някой който се е разболял и хората се страхуват. Докато в Бг  на много хора им се струва, че всичко е шега работа.

# 16 351
Става дума, че може да се отворят парковете и за възрастните, които нямат зор да ходят там за да се качват по катерушки. Тези хора може да си се разхождат, както казвате за Лондон, дори да седнат и седят на разстояние, аз не виждам проблем. Само, че тук е позволено само ако си с дете.. страхотно Simple Smile По-хубаво не можаха да го измислят. Първо дискриминация към хората без деца е това, второ с дете да ходиш по очертан път си е филм на ужасите.
Така наистина е тъпо. Да не би възрастния да няма нужда от малко разхождане или пък слънце. На всички ни е трудно в този момент, лошото е че всеки дърпа чергата към него си и не го интересуват останалите.
Възрастните могат да се разхождат денонощно из целия град.
А майките с количкие не могат ли?
Ами нали целият зор беше децата да се разхождат в парковете. Сега и възрастните ли ще се тръшкат за парка? Преди 9 ч и след 18,30 ч обличат един анцуг и отиват в парка.

# 16 352
Аз пък съм изумена, на няколко пъти срещам мнения в темата как може, о Боже мой, хората да пият бира в парка. И не в контекста на мерките в момента, ами по принцип. Явно има хора, които по принцип си се възмущават, че някой си пие бирата в парка. Хаха.

# 16 353
Всеки може да си ходи където си иска, ама друго си е да зарежеш детето на люлката или в пясъчника и да люпиш семки- това е.

# 16 354
Боже колко драма за хатъра на едно...две годишно Joy Искам да ви видя как озаптявате 16 годишни Joy

# 16 355
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, и сега като кихат и кашлят рядко ги оставят вкъщи, дори напровит, сърдят се, когато им се направи забележка, че водят децата сополиви, кихащи и кашлящи. Кой и как ще ги задължи да ги оставят вкъщи, то ми е достатъчно да ми го доведат сополиво, пък да видят дали ще мине ли?

На мен нещо не ми се вярва тази работа с децата, защото това би означавало те по някакъв магичен път да обезвреждат вируса. В австралийската статия видях, че става въпрос за предварителни данни. Нещо логиката ми издиша в това хем да се заразят, хем да са заразители.

Първият ти абзац е за леко повдигнати вежди. Вие нямате ли власт над тези родители? Казваш това са правилата и се изпълняват. На вратата виждаш сополиво дете и кръгом марш при мама.
От всичките неща, които пишеш имам чувство, че си вечно в някакъв вид песимизъм, че не можело и нямало как да стане. За мен това е сигнал, че системата яко е смачкала хората (не само за образованието).

Изследването, което в Нидерландия се  сподели е следното: родител заразява детето. То изкарва вируса в различна степен (изключително малък процент стига до болница) и оздравява. Не предава на друго дете или възрастен. Може да са имали щур късмет, че са проследили само такива деца. И днес продължават с това изследване.

Мисля си, че е редно нашите учени да правят подобни изследвания, за да не се базира мнението сао на чужди източници. Сигурно, когато е от собствената кръв  ще има повече вяра и спокойствие сред населението

# 16 356
  • Мадрид / София
Сериозно искам да попитам, без никакво заяждане, но искам мнение дали е само мое впечатлението и тук, и във Фейсбук българите от чужбина нямат оплаквания от мерките в страната, в която живеят, все едно коя е? Само българите в България са недоволни от всяко едно решение тук. И от тук също не се критикува нито една страна различна от България. Как си го обяснявате ако е така. И ме поправете ако не е.
И на мен така ми се струва. Не е лесно, но не съм чула протести от съседите заради мерките.

# 16 357
Става дума, че може да се отворят парковете и за възрастните, които нямат зор да ходят там за да се качват по катерушки. Тези хора може да си се разхождат, както казвате за Лондон, дори да седнат и седят на разстояние, аз не виждам проблем. Само, че тук е позволено само ако си с дете.. страхотно Simple Smile По-хубаво не можаха да го измислят. Първо дискриминация към хората без деца е това, второ с дете да ходиш по очертан път си е филм на ужасите.
Така наистина е тъпо. Да не би възрастния да няма нужда от малко разхождане или пък слънце. На всички ни е трудно в този момент, лошото е че всеки дърпа чергата към него си и не го интересуват останалите.
Възрастните могат да се разхождат денонощно из целия град.

А децата не могат? Нагледах се тези дни на майки без маски/ с маски под брадичката с деца на колела, тротинетки и в колички, опитващи се да щурмуват Борисовата и като не успеят се шляят напред-назад по тротоара.
И децата могат. Сега ги пускат на чисто в парковете. Не разбрах какъв е проблемът? Сега и възрастните ли ще се тръшкат за разходка през деня в парка? И на тях ли трябва да се обяснява? То вярно излиза, че децата по-лесно разбират от дума.

# 16 358
  • Варна
Аз пък съм изумена, на няколко пъти срещам мнения в темата как може, о Боже мой, хората да пият бира в парка. И не в контекста на мерките в момента, ами по принцип. Явно има хора, които по принцип си се възмущават, че някой си пие бирата в парка. Хаха.
Ами за възмущение си е. Първо бирата е алкохолна напитка, парка се посещава от много деца и изобщо не е добър пример, още повече че и пиянките може да ги избие на агресия.
Бирата освен това е диуретик, а в парковете рядко има тоалетни, ами не е приятно дърти мъже да опикават тревичката.

# 16 359
Всеки може да си ходи където си иска, ама друго си е да зарежеш детето на люлката или в пясъчника и да люпиш семки- това е.
Имам чувството, че точно това е проблема. Детето в пясъчника, а майката да седне на кафенце Simple Smile.

# 16 360
Скрит текст:
Скрит текст:
В Ислания още от самото начало, и сега ще видиш малки деца да играят заедно в кварталните площадки, с родители, щъкащи около тях. Тук площадки и паркове не са забранени за достъп. Децата могат да играят с други деца, но има ограничения. Трябва да играят с деца от групата, в която са в детската градина. Детските градини също работят. И тук понеже всичко е регионално, много често съседчетата са и деца от групата. Родителите се организират и излизат. Те пазят разстояние, децата - няма как.

По подобен начин е и за по-големите деца. Могат да играят заедно. Трябва обаче да пазят разстояние и да се събират с деца от класа или група от класа, защото ако класът е по-голям, се разделя. (Това заради бана от събиране на повече от 20 души на едно място.)

Преди няколко дни оповестиха един интересен резултат от анализа на разпространението на заразата в Исландия. Досега няма дете, което да е заразило възрастен или дете.  Точно обратното. Всички заразени деца (детска градини и начални училища) са заразени от възрастен.

Мм, да, и Дростен нещо обясняваше, че може да се окаже, че децата всъщност не заразяват.
Дано наистина се окаже така.
Реално погледнато е логично: децата няма откъде да прихванат вируса в момента. Не ходят на училище и ДГ, относително изолирани са, дори и при разходка. Зараза могат да им донесат само възрастните вкъщи. Те ходят на работа, влизат в ГТ и т.н.
Дано тази теза подпомогне държавите по-бързо да отворят училищата.
И дано да спре мантрата, че децата са основни, едва ли не, заразоносители.

В Исландия затворени ли са училищата и детските градини изобщо? Както и в Австралия?

G. Savova, след като от 3 страни вече имат подобни наблюдения, значи е вероятно да е така, колкото и да е странно. Предполагам, че вирусът просто не се реплицира много при тях и затова и количеството не е достатъчно да заразява. Затова и го карат доста леко децата. Но това е моя теория, най-вероятно е друга истината. Joy

О, аз мрънкам за затворените ресторанти и кафета в Германия. Мъжът ми мрънка за фризьор. Мрънкаме си и ние. Само детето не мрънка. BlushJoy

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 16:12 от Gabito1504

# 16 361
  • Варна
Обяснявам си го с това, че българина е голям бунтовник най-вече по форуми и социални мрежи. Реално в истинския живот няма толкова мрънкачи.

# 16 362
Бунтовник е силно казано, по- скоро мрънкалник Simple Smile.

# 16 363
Добре де как разбират, че майката е запазила детето, а не обратното?
Бояна със сигурност мрънкане има навсякъде, не сме само ние.

# 16 364
  • София
И на мен така ми се струва. Не е лесно, но не съм чула протести от съседите заради мерките.
В Берлин имаше протести, в Ню Йорк, в някакъв руски град (забравих името му)... Сега, дали и колко българи са участвали, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт