COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 496
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 335
  • Bulgaria
Под деца, които имат предвид, че не могат да заразяват, вероятно става въпрос за деца до 4-5 или максимум 7-8 годишна възраст. Защото в държавите имаше случаи на предаване в училище от ученици на ученици, но вече не си спомням на каква възраст са били. Въпреки това на мен ми се струва нелогично, защото по тази логика безсимптомните не би трябвало изобщо да заразяват.

# 16 336
Скрит текст:
то хубаво, ама децата все пак като се заразят стават носители, те не го заличават този вирус, те все пак могат да го отделят при говорене, кихане, кашляне, сополи, плюс пипат навсякъде.

Може да отделят по-малко количество вируси, не знам. Още не е сигурно и без това. В исландската статия май пишеше, че всички(или почти всички) деца са заразени от възрастен, но прочетох само първия абзац. Blush

# 16 337
Местни неволи от Бургас
https://www.flagman.bg/article/213043
Майка и син, които не живеят в Бг от 15 год се прибраха от Италия за Цветница. Влезли са през Видин.
На такива тъпащини НОЩ не могат да попречат.
В Инфекциозно Бургас до пред дни лежаха 1-2,  сега са 16 Hushed

За тия вчерая случайно ми попадна и бях качила,но не тази статия.Е колко нагъл трябва да си/и в изказването даже/...дошли са си заразени за купона..какво им дреме за останалите-и ето ти типично българския манталитет в действие...Отдавна трябваше да ги спрат да влизат...ама то и държава като няма..Всъщност всеки народ си заслужава управниците и съответно решенията им...
може би съм пропуснала поста ти, не успявам да чета всичко. Лошото е, че едва ли са стояли в къщи цялата фамилия от Цветница до сега. Ще се види във времето.
Интересно е, че инфекцията се развива различно и не зависи от възраст. Възрастният дядо за сега е ок. От изминалата седмица има и още един възрастен на 83, който не се нуждаеше от хоспитализация.
Е то за дядото още не се знае-докато го заразят,после докато прояви симптоми-дано не разбира се...Като прочетох статията за наглостта им съм сигурна ,че са си походили...Аз гледам и друго в Бургас уж мерки повече,все за пример,а много заразени в сравнение със Варна..там май ще се приключва скоро с вируса..повече приходящи ли е имало ...

# 16 338
  • София
Калинка, и сега като кихат и кашлят рядко ги оставят вкъщи, дори напровит, сърдят се, когато им се направи забележка, че водят децата сополиви, кихащи и кашлящи. Кой и как ще ги задължи да ги оставят вкъщи, то ми е достатъчно да ми го доведат сополиво, пък да видят дали ще мине ли?

На мен нещо не ми се вярва тази работа с децата, защото това би означавало те по някакъв магичен път да обезвреждат вируса. В австралийската статия видях, че става въпрос за предварителни данни. Нещо логиката ми издиша в това хем да се заразят, хем да са заразители.

# 16 339
Става дума, че може да се отворят парковете и за възрастните, които нямат зор да ходят там за да се качват по катерушки. Тези хора може да си се разхождат, както казвате за Лондон, дори да седнат и седят на разстояние, аз не виждам проблем. Само, че тук е позволено само ако си с дете.. страхотно Simple Smile По-хубаво не можаха да го измислят. Първо дискриминация към хората без деца е това, второ с дете да ходиш по очертан път си е филм на ужасите.
Така наистина е тъпо. Да не би възрастния да няма нужда от малко разхождане или пък слънце. На всички ни е трудно в този момент, лошото е че всеки дърпа чергата към него си и не го интересуват останалите.

# 16 340
Elpis, сигурно ли е това с маршрутите? Четох отгоре-отгоре само и не го видях. Ако е разрешена централната алея при атракционите, а Монцата например да е забранена, ще е голям смях. Или пък езерото Ариана и алеите при площадката със слончето в Борисовата да са разрешени, а откъм Парк-хотел Москва - лента. Joy

# 16 341
Скрит текст:
В Ислания още от самото начало, и сега ще видиш малки деца да играят заедно в кварталните площадки, с родители, щъкащи около тях. Тук площадки и паркове не са забранени за достъп. Децата могат да играят с други деца, но има ограничения. Трябва да играят с деца от групата, в която са в детската градина. Детските градини също работят. И тук понеже всичко е регионално, много често съседчетата са и деца от групата. Родителите се организират и излизат. Те пазят разстояние, децата - няма как.

По подобен начин е и за по-големите деца. Могат да играят заедно. Трябва обаче да пазят разстояние и да се събират с деца от класа или група от класа, защото ако класът е по-голям, се разделя. (Това заради бана от събиране на повече от 20 души на едно място.)

Преди няколко дни оповестиха един интересен резултат от анализа на разпространението на заразата в Исландия. Досега няма дете, което да е заразило възрастен или дете.  Точно обратното. Всички заразени деца (детска градини и начални училища) са заразени от възрастен.

Мм, да, и Дростен нещо обясняваше, че може да се окаже, че децата всъщност не заразяват.
Дано наистина се окаже така.
Реално погледнато е логично и друго: децата няма откъде да прихванат вируса в момента. Не ходят на училище и ДГ, относително изолирани са, дори и при разходка. Зараза могат да им донесат само възрастните вкъщи. Те ходят на работа, влизат в ГТ и т.н.
Дано тази теза подпомогне държавите по-бързо да отворят училищата.
И дано да спре мантрата, че децата са основни, едва ли не, заразоносители.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 17:00 от Анонимен

# 16 342
Става дума, че може да се отворят парковете и за възрастните, които нямат зор да ходят там за да се качват по катерушки. Тези хора може да си се разхождат, както казвате за Лондон, дори да седнат и седят на разстояние, аз не виждам проблем. Само, че тук е позволено само ако си с дете.. страхотно Simple Smile По-хубаво не можаха да го измислят. Първо дискриминация към хората без деца е това, второ с дете да ходиш по очертан път си е филм на ужасите.
Така наистина е тъпо. Да не би възрастния да няма нужда от малко разхождане или пък слънце. На всички ни е трудно в този момент, лошото е че всеки дърпа чергата към него си и не го интересуват останалите.
Възрастните могат да се разхождат денонощно из целия град.

# 16 343
  • При семейството си
Elpis, сигурно ли е това с маршрутите? Четох отгоре-отгоре само и не го видях. Ако е разрешена централната алея при атракционите, а Монцата например да е забранена, ще е голям смях. Или пък езерото Ариана и алеите при площадката със слончето в Борисовата да са разрешени, а откъм Парк-хотел Москва - лента. Joy

Тук говорят за някакви брошури, схеми, маршрути.
https://stolica.bg/sofia/otvaryat-osem-stolichni-parka-za-razhodka-ot-utre
Предполагам, че всичко е заради контрола.

# 16 344
  • София
За маршрутите го казаха за парка, когато делегацията на Бб с цялото щабно, полицейски, общинско войнство отидога да режат лентата на обекта. Имало листовки, всичко се проигравало. Един мъж от полицията или нещо такова, също и Фандъкова надълго и нашироко разясниха на ББ нещата.

# 16 345
Няма такова заболяване, където децата да са само носители, но да не заразяват околните. Някой пак съчинява фантасмагории.

# 16 346
  • София
Сериозно искам да попитам, без никакво заяждане, но искам мнение дали е само мое впечатлението и тук, и във Фейсбук българите от чужбина нямат оплаквания от мерките в страната, в която живеят, все едно коя е? Само българите в България са недоволни от всяко едно решение тук. И от тук също не се критикува нито една страна различна от България. Как си го обяснявате ако е така. И ме поправете ако не е.

# 16 347
  • София
Дано наистина да се окаже, че децата не могат да заразяват. За съжаление не знам исландски, а в сайта новината не беше преведена на английски.

И австралийците са достигнали до същите изводи. Ето, статия на английски :

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/26/children-unlikely- … to-reopen-schools
Благодаря Simple Smile
Тука даже казват, че децата не само рядко заразяват възрастните, но и рядко може да има зараза "дете-дете".

# 16 348
А майките с количкие не могат ли?

# 16 349

А децата не могат? Нагледах се тези дни на майки без маски/ с маски под брадичката с деца на колела, тротинетки и в колички, опитващи се да щурмуват Борисовата и като не успеят се шляят напред-назад по тротоара.

Общи условия

Активация на акаунт