COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 290
Не знам тези хора как управляват една държава с всичките й отрасли, след като доказаха, че 5 (горе-долу) разпоредби не могат да оформят смислено (логично), осъществят и контролират. Да не говорим за момента “ спасявайте се” (от сестри, лекари,, на свободна практика, родители и т.н. )
Дано не го забравим този момент, когато тръгнем към урните.
А дано!

# 16 291
  • Пловдив
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.
Къде това?
В соц-а. И аз се зачудих.
Била съм дете в соц-а, но помня точно обратното - тъпчене с антибиотици за каквото се сетиш и груби, намусени лекари, които се чудеха как да те махнат от главата си.
Какво високо ниво, какви пет лева? И кои лекари са завършвали в чужбина тогава? Най-много някой връзкар да е учил в Масква.

Дядо ми. Завършил е френски колеж в Пловдив. И медицина в Сорбоната. Ако го нямаше социализЪма не знам кое щеше да е вечното оправдание за толкова промити мозъци, да пази Господ. Интересна история има родът ми. Не е за тук, но никога, никой не е падал духом и винаги е мислил със собствената си глава. Така се възпитават всички поколения. Няма оправдания при нас. Никой не ти е виновен. Но при толкова много бетонни мозъци, който мислят удобно. Трудно ще е.

# 16 292
  • Другата България
Местни неволи от Бургас
https://www.flagman.bg/article/213043
Майка и син, които не живеят в Бг от 15 год се прибраха от Италия за Цветница. Влезли са през Видин.
На такива тъпащини НОЩ не могат да попречат.
В Инфекциозно Бургас до пред дни лежаха 1-2,  сега са 16 Hushed
Тия бургаските тиквеници какво общо имат със софийските паркове?
Два пъти погледнах заглавието на темата, преди да напиша отговор.
Поста на съфорумката е по нея, темата не е за софийските паркове, въпреки, че вие я направихте такава.
За сведение, паркове има не само в София, просто за информация.
Фръц, това не са неволи.
Това е идиотщина, в най-изявения си смисъл. И арогантност, и никаква мисъл за околните и обществото.
"Разни огнища на майната си"? Наистина? При положение, че най-голямото огнище е в София? И смятате, че забраната за софийските паркове е заради "тиквеници" в Бургас? Ами тогава значи, че забраната за разходки по плажа в Бургас е заради "едно огнище на майната си в София". Логика, какво да се прави....
Понякога се чудя в паралелна реалност ли живея, явно има хора, които наистина не виждат по-далеч от носа си.

# 16 293
Всеки нещо иска и е недоволен. Един не видях да каже по точки какво предлага. Ама сериозно, като че ще отговаря на тъпи журналистически въпроси и да вземе предвид пенсионерите, майките с деца до 3г., бременните, тийнейджърите, работещите в ресторантьорския бизнес, фризьорите, лекарите, абе всички. Тези, които са вкъщи по цял ден, тези които са на работа, тези, които се уморяват от разходка по 2ч. и тези, които искат да търчат по баирите по цял ден....сигурно пропускам някой, ама за начало, толкова.

# 16 294
Лекарите по това време бяха на много високо ниво. Не малко от тях бяха учили на запад. Разчитаха основно на познанията си в много области. По възможност лекуваха с билки, а не с токсични лекарства.
Къде това?
В соц.-а. И аз се зачудих.
Била съм дете в соц-а, но помня точно обратното -тъпчене с антибиотици за каквото се сетиш и груби, намусени лекари, които се чудеха как да те махнат от главата си.
Какво високо ниво, какви пет лева? И кои лекари са завършвали в чужбина тогава? Най-много някой връзкар да е учил в Масква.

Имаше един роман - много популярен навремето "Знахар" с подобен сюжет.
Известен лекар отива на село и започва да лекува с билки. 
Потребителката в следващия си пост каза съвсем друго - че тя не ги помнела тези неща, но явно така си пише  - лаф да става
Отново четете без разбиране! Първо, ставаше дума за края на 60-те, когато  по-възрастните лекари бяхя следвали преди 9 септември, някои от тях на запад (Москва е на изток). Пиша това, защото познавах немалко такива (естествено отдавна покойници). Това, което не помня, а бях ученичка по това време, е да е имало проблеми от хонгконгския грип при мои познати!
През осемдесетте повечето от тях бяха пенсионери, а други покойници. Още тогава беше яко зле при повечето по-млади лекари, соц. възпитаници.
Аз имам право да пазарувам сутрин, и съм пила антибиотици изключително рядко, веднъж на доста години, когато наистина се налага. А в детските ми години се изписваха изключително рядко!
За билките - изобщо не ги подценявайте!
Лекар (хирург и уролог) вместо да оперира простатата на баща ми, който беше много зле, го оправи с билки. Друг лакар (при това коремен хирург) се справи с билки с периодичните ми бъбречни проблеми, а преди това лекарствата не се справяха с тях. Няма смисъл да изброявам още куп такива случаи. Всеки сам избира дали да се трови със силно токсични лекарства или да пробва по друг начин. Да не говорим, че има немалко като мене с тежка непоносимост към почти всички лекарства.

# 16 295
Местни неволи от Бургас
https://www.flagman.bg/article/213043
Майка и син, които не живеят в Бг от 15 год се прибраха от Италия за Цветница. Влезли са през Видин.
На такива тъпащини НОЩ не могат да попречат.
В Инфекциозно Бургас до пред дни лежаха 1-2,  сега са 16 Hushed

За тия вчерая случайно ми попадна и бях качила,но не тази статия.Е колко нагъл трябва да си/и в изказването даже/...дошли са си заразени за купона..какво им дреме за останалите-и ето ти типично българския манталитет в действие...Отдавна трябваше да ги спрат да влизат...ама то и държава като няма..Всъщност всеки народ си заслужава управниците и съответно решенията им...

# 16 296
И за да не си мислите, че е само при нас:

https://www.washingtonpost.com/local/trafficandcommuting/quarant … source=reddit.com

„Карантинна умора“: Изследователите откриват повече американци, които се против карантинните мерки и стоенето в дома.

# 16 297
Скрит текст:
В Ислания още от самото начало, и сега ще видиш малки деца да играят заедно в кварталните площадки, с родители, щъкащи около тях. Тук площадки и паркове не са забранени за достъп. Децата могат да играят с други деца, но има ограничения. Трябва да играят с деца от групата, в която са в детската градина. Детските градини също работят. И тук понеже всичко е регионално, много често съседчетата са и деца от групата. Родителите се организират и излизат. Те пазят разстояние, децата - няма как.

По подобен начин е и за по-големите деца. Могат да играят заедно. Трябва обаче да пазят разстояние и да се събират с деца от класа или група от класа, защото ако класът е по-голям, се разделя. (Това заради бана от събиране на повече от 20 души на едно място.)

Преди няколко дни оповестиха един интересен резултат от анализа на разпространението на заразата в Исландия. Досега няма дете, което да е заразило възрастен или дете.  Точно обратното. Всички заразени деца (детска градини и начални училища) са заразени от възрастен.

Мм, да, и Дростен нещо обясняваше, че може да се окаже, че децата всъщност не заразяват.

# 16 298
Ако на някого му е интересно за Калифорния, да кажа, че са създали партньорство с местни ресторати и доставят храна на възрастни хора. Не е безплатно, разбира се, но на фона на тамошните цени е ок; все пак става дума за истински заведения, които сега са затворени. Например 28 долара за вечеря от три блюда, която цена обхваща и доставката. Тези доставчици също ще наглеждат възрастните и се уверяват, че са здрави и че са добре. Има и специално създадена телефонна линия, на която може да се обади всеки, който е самотен или притеснен, или пък просто иска да чуе глас. Има и до към 1200 долара директно връщане от данъците за доход под 75 000 на година, както и са удължили с 13 седмици правото на парична помощ при безработица.

ПП И едно интересно, а не драматично видео за живота в такова отделение в Германия. Например на 16:30 може да се види как се събличат защитните облекла.

Ако го нямаше социализЪма не знам кое щеше да е вечното оправдание за толкова промити мозъци, да пази Господ.
И аз малко да поспамя, при едно провинение срещу партията обаче най-вероятно той нямаше да има право да е лекар, но пък щяха да му предложат работа на някой поточна линия. Не е като да си го измислям за съжаление. Иначе е имало добри лекари, разбира се, както и други.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 16:14 от Анонимен

# 16 299
Как не разбрахте, че на мен не ми дреме за пейката в парка, не ми пука дали може да играеш на тревни площи или детски площадки! Въпросът е, че уж позволяват нещо, което за някой хора е невъзможно. Точно за това мрънкат майките.
И не съм длъжна да давам отчет във форум, какво и кога и дали ще си изкарвам детето! Всъщност аз детето не го водя по детски площадки изобщо и не няма да посетя парка, точно поради тази причина.

П. П. Това е все едно да сложиш шоколад пред детето ти и да му забраниш да го яде. Какви родители сте само? Като не е разрешено, по-добре не го водете, а не да го заведете за да го дразните, като нон стоп му забранявате.

# 16 300
Таджикистан поиграха, поиграха, па за следващия уикенд отложили мачовете.
Предполагам некъв празник ще да е.

# 16 301
Дядо ми. Завършил е френски колеж в Пловдив. И медицина в Сорбоната.

Ако е завършил Сорбоната след 50-та година, наистина родът ти има интересна история - т.е. със сигурност недостъпна за обикновените соц лекари.

За парковете - който не разбира защо е трудно да кажеш на 4-годишно, че не може на пързалката или не го е преживял, или е уцелил някакви много разбрани деца.

Отново, не казвам, че трябва да се ходи на пързалки. Само казвам, че леко разбиране и емпатия би направил разговора по-приятен и смислен. Не всички са като вас - независимо какви сте.

Мм, да, и Дростен нещо обясняваше, че може да се окаже, че децата всъщност не заразяват.

Това би било много добра новина!

# 16 302
Днес тъкмо мислех да попитам тук хората, които са от Видин да кажат от първо лице как се приема там случващото се и дали хората спазват мерките. И прочетох, че и там не приемат нещата на сериозно, което мен лично ме изненада и притесни, защото ситуацията може много лесно да ескалира към по-тежка. Neutral Face
Мислех, че си стигнала предела.

За малките деца. По скоро разочарование,  от колкото писъци. Ние възрастните не можем са разберем НОЩ, какво остава за децата. Вчера "можеш да се пързаляш", днес "не може ", утре какво?
Не смятам да си травмирам децата с абсурдни заповеди. А и едното е голямо и то не може да се разхожда в парка.

# 16 303
  • Пловдив
През 1968, ако си завършил медицина след 1950, наистина щеше да е интересно. Не само в Сорбоната. Stuck Out Tongue Winking Eye

Въпросът е, че тук много хора не допускат, че преди социализма е имало други времена, с други хора, с друго възпитание, с друг манталитет. Но пък социализма е удобното дежурно оправдание. Защото е трудно да мислиш сам. Трудно е. Темата е конспирация и ужасен вирус. Нюанси на сивото няма. Тук там някой проблясък.

# 16 304
В норвежкия Афтенпостен има обширна статия за сезонните работници. Цял самолет с българи (198) кацнал в Дъблин да бере ягоди. Стюардът на борд се оплакал, че в самолета било хаос, всички били нагъчкани и той се притеснявал за собственото си здраве.

Германия и Румъния сключили споразумение за 80 хиляди сезонни работника, но в немско имат нужда от 270 000. Явно ще набавят към 150 000 само и се надяват да помогне.

Румънски работник в Германия бил открит на 11 април умрял и се оказало, че е с корона вирус след като се бил оплаквал от кашлица и затруднено дишане.

Проблемът сега е, че сезонните работници не могат да се върнат у дома. Молдова и Румъния призовават гражданите си да не се връщат.

В Норвегия също имат нужда от сезонни работници, но при пристигането им трябва да са 14 дни в карантина преди да започнат да работят. В Норвегия са направили и някои промени, за да направят по-привлекателна тази работа за собствените си безработни или съкратени.

Общи условия

Активация на акаунт