COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 433
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 320
Добре де, защо умишлено трябва да си дразниш детето?
Като беше малко моето дете, не можех да понасям Южния парк и Борисовата заради панаирите с въртележки и будки с пържени боклуци. Винаги гледахме да ходим на места, където не се виждат капанчета, патета, люлки и т.н. На мен не ми издържаха нервите да се бутам там и до ден днешен не разбирам какво търсят в парка тези панаирджийски съоражения и продавалници, но това е друга тема. Сега сигурно са затворени слава богу. Тоест остава съвсем лесната задача да се избегнат не многото детски площадки в парка.

# 16 321
Мисля да спрем до тук с тази тема, излишен спам. Аз Ви казвам, защо според мен майките мрънкат, никъде не съм казвала, че аз имам зор да ходя. Позволяват ни нещо, което няма как да се случи и ще се обедите сами с времето. Не можеш да спреш дете да кривне от пътеката, дори с възрастен е трудно, а говорим за деца.

# 16 322
  • София
И на мен ми се струва прекалено това драматизиране на излизането на децата. Преди месец писах, че е добре децата да излизат, за да не се сдухат. Ето, вече отвориха парковете. Е, да, ама децата искали на люлките и катерушките - ми, сори, искат-неискат, ще слушат! Ще преглътнат хапа с катерушките - ще пищят, ще се тръшкат, пък след десет минути ще мирясат!

# 16 323
Много са неблагодарни някои хора, много.
Нарочно излязох да се разходя и минах покрай двата ни централни парка- и в двата пейките или бяха събрани накуп, или оставени по местата си и омотани с тая бяло- червена лента.
На какъв език да кажат властите, че е забранено сядането на пейки заради собствената ни безопасност.
Лично аз не бих си завела  детето в парка, ако е малко.
Ще протромбовам 2- 3 км. до някой магазин и пак ще го разходя, и хем ще съм купила нещо дребно.
С тия забранени атракциони майчиците ще станат още по- изнервени с пищящите деца.
Наистина ще е голям цирк.

п.п. По централната улица нямаше почти хора.
За Търново става дума.

# 16 324
Това за децата, ако се окаже вярно, че могат да се заразят, но те не заразяват другите, ще бъде една от най-добрите новини от много време насам. Детските заведения по принцип са едни от най-големите разпространители на всякакви зарази и ако те се окажат, че са безопасни за К-9, то контролът над епидемията ще се окаже по-лесен, отколкото мислим.
Но все пак няма да се радвам предварително, а ще изчакам повече доказателства.

# 16 325
  • Мадрид / София
Да попитам, ако детето ви се затръшка, че иска играчката на друго дете, а то не си я дава как ще му обясните, че не може? Тогава няма ли да ви се развали разходката? Или важен е принципа аз искам това което не може.
При нас още от преди да дойде деня, в който децата да могат да излизат (днес), се казваше изрично, че излизането не е за игра, а за разходка. Играчки може, но да не са такива, които да се търкалят по земята (топка например или кофички и лопатки). Ми родителите просто този вид играчки ще ги оставят в къщи. На вън с колело/тротонетка и после следва да се двзинфекцира при прибирането в къщи. Такива работи.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 15:44 от Angela61

# 16 326
  • София
Дано наистина да се окаже, че децата не могат да заразяват. За съжаление не знам исландски, а в сайта новината не беше преведена на английски.

# 16 327
  • София
то хубаво, ама децата все пак като се заразят стават носители, те не го заличават този вирус, те все пак могат да го отделят при говорене, кихане, кашляне, сополи, плюс пипат навсякъде.

# 16 328
Ще видим след няколко дни, колко майки ще успеят да си завържат детето на каишка, както се казва и да ходят само по определената пътека, без да кривнат. Интересно ми е това. Другата част ще Ви я спестя, но се замислете, какви родители и хора сте, щом за едната разходка, сте готови умишлено да си дразните детето, а критикувате мен, че детето ми пищяло.
Тази сутрин ходих да купя няколко неща и си казах, я да мина през парка да видя как седят нещата ( Лондон).
Има народ, но не е препълнено и хората седят на огромни разстояния един от друг. Не е позволено да се сяда на пейките, но тук таме виждах някой друг човек седнали на земята. Имаше деца, които играеха с родителите си, а катерушките бяха оградени, така че никой да не може да припари до тях. На всякъде из парка бяха поставени табели с молба към гражданите, да спазват дистанция, за да може да запазят парка отворен. В противен случай ще го затворят. Също така нямаше големи групи от хора скупчени на едно място.

# 16 329
  • София
Това за децата, ако се окаже вярно, че могат да се заразят, но те не заразяват другите, ще бъде една от най-добрите новини от много време насам. Детските заведения по принцип са едни от най-големите разпространители на всякакви зарази и ако те се окажат, че са безопасни за К-9, то контролът над епидемията ще се окаже по-лесен, отколкото мислим.

Това наистина ще е страхотна новина и ще отвори много възможности. Спомням си обаче една наша съфорумка, която се оплакваше, че дъщеря й играела с друго дете, в чието семейство имало случай. Дъщерята май се беше разболяла, а и на сф тръгнали симптоми... Леко паника май имаше в цялата работа, но някой знае ли какво се оказа в крайна сметка?

# 16 330
  • При семейството си
Snezhana, драматизираш. Наистина ли не знаеш къде да отидеш в някой от отворените паркове, така че да има къде да се разходите, а детето ти да не види площадка, та да се тръшне? Ако наистина твърдиш подобно нещо, за мен означава, че никога в един парк не си ходила на различно място освен на площадката в тълпата. И Борисовата градина, и Южия парк са огромни. Площите, в които няма наоколо атракциони и площадки в пъти надвишават тези, в които се събират тълпите. Дори и в миниатюрния парк на Редута има откъде да влезеш, та да не се вижда площадка.

Аз те разбирам какво имаш предвид, защото Южен парк ми е до втръсване познат. В случая, обаче, мисля няма да има възможност за свободно обикаляне по тези площи и пространства, нали имало обозначени и ще се следват някакви маршрути.

# 16 331
  • Мадрид / София

Това наистина ще е страхотна новина и ще отвори много възможности. Спомням си обаче една наша съфорумка, която се оплакваше, че дъщеря й играела с друго дете, в чието семейство имало случай. Дъщерята май се беше разболяла, а и на сф тръгнали симптоми... Леко паника май имаше в цялата работа, но някой знае ли какво се оказа в крайна сметка?
При едно изследване на група деца тук в Испания, малките деца се заразяват от тинейджърите и по- големите млади хора. Карат го сравнително леко (повечето), но ако го предадат на баби/дядовци, последните го карат доста по-тежко.

# 16 332
  • Варна
Дано наистина да се окаже, че децата не могат да заразяват. За съжаление не знам исландски, а в сайта новината не беше преведена на английски.

И австралийците са достигнали до същите изводи. Ето, статия на английски :

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/26/children-unlikely- … to-reopen-schools

# 16 333
  • Там,където се събуждам щастлива.

В Нидерландия основните училища по принцип въобще не бяха затворени, защото деца на родители с определени професии (лекари, санитари, сестри, супермаркет, доставчици, шофьори и т.н.), които нямат възможност друг да гледа децата, можеха (могат) да ги водят там. Съответно са били повече деца ( в група до 10) и не са изнасяни данни, че са се разболявали те или персонала.
то хубаво, ама децата все пак като се заразят стават носители, те не го заличават този вирус, те все пак могат да го отделят при говорене, кихане, кашляне, сополи, плюс пипат навсякъде.

И като кихат и кашлят си остават вкъщи.

Учителите със симптоми също, както и ще бъдат тествани.

# 16 334
Става дума, че може да се отворят парковете и за възрастните, които нямат зор да ходят там за да се качват по катерушки. Тези хора може да си се разхождат, както казвате за Лондон, дори да седнат и седят на разстояние, аз не виждам проблем. Само, че тук е позволено само ако си с дете.. страхотно Simple Smile По-хубаво не можаха да го измислят. Първо дискриминация към хората без деца е това, второ с дете да ходиш по очертан път си е филм на ужасите.

Общи условия

Активация на акаунт