COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 859
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 275
fanfanito, ама майките и сега си се събират, излезте на балкона поне или си отворете прозореца и вижте.

# 16 276
  • При семейството си
Аз имам друго питане - градските градинки преди бяха ли затворени? Или сега го прокарват с отваряне на парковете? Не говоря за площадките с катерушки и пързалки, а за градинки тип междублоково пространство. Кое се води градска градинка, амо може пример.

Кой да ти каже. То една мярка да беше въведена адекватно: да обяснят на хората, защо се въвежда, какво се цели с нея, за кого се отнася, за кого не, кое какво означава. Не, всичко е Борисов стайл: "казал съм, разпоредил съм", "искахте ето ви на, ама утре пак на мен ще ревнете да ви спасявам".

Иначе май това е предишната заповед (без да съм сигурна, че и тя нещо не е 10-кратно поне променена и изменена):
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/20/rd-01-143.pdf

# 16 277
Уважаеми майки не подценявайте и това, че децата са потенциални заразоносители. При тях дори може да няма симптоматика или да протече съвсем леко в 99% от случаите. Не им разрешавайте да се бутат между другите деца и хората, не е лесно, но само така може да се предпазят те и околните.

# 16 278
Местни неволи от Бургас
https://www.flagman.bg/article/213043
Майка и син, които не живеят в Бг от 15 год се прибраха от Италия за Цветница. Влезли са през Видин.
На такива тъпащини НОЩ не могат да попречат.
В Инфекциозно Бургас до пред дни лежаха 1-2,  сега са 16 Hushed

Тия бургаските тиквеници какво общо имат със софийските паркове?

# 16 279
  • София
Ми не я носете маската. Търкайте се в хората. Лежете по пейките или клюкарете с другите майки, пък някой да ви гони децата няма да стане. Пускат ни да пасем, това е.
Връщам се от магазина. По улицата никой почти с маска, не е топло днес. В магазина се лепят по теб, като муха на мед. Място много , ама точно ти какво гледаш да избереш и сложиш ще се лепне. Това жени 20-30г. Нито баби, нито младежи. На касата вече да взема ресто и следващата просто ме избута с тяло. Количка настрана, зад мен сложена. Прибирам пакети скорострелно, дори не следя какво се маркира да не преча. Еми...думи са излишни.

И да , много ме е яд. Не мога да го преживея, както и останалите от седмия ден на дивана тук. На лекарства съм успокоителни, скубах си косите и късах дрехите щото не сме станали , като в Италия.
С тази разлика, че ние не мислим като вас. Защото това, ако стане никой не е защитен и спокоен за себе си и близките си. Та...не хваща вируса тези дето трябва и не е по адресна книга знаем. Ама щом казвате , че има такива в темата, ето ви една. Нека е вашето.
Обаче, ще извадя тефтера и ще почна да пиша кой на каква позиция е. После да не стане ама как може, къде са мерките, оставят ни да умираме , помощ. Защото точно вие ще пишете това.

Кои сте вие? И как мислите?

# 16 280
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам тези хора как управляват една държава с всичките й отрасли, след като доказаха, че 5 (горе-долу) разпоредби не могат да оформят смислено (логично), осъществят и контролират. Да не говорим за момента “ спасявайте се” (от сестри, лекари,, на свободна практика, родители и т.н. )

Дано не го забравим този момент, когато тръгнем към урните.

# 16 281
Местни неволи от Бургас
Майка и син, които не живеят в Бг от 15 год се прибраха от Италия за Цветница. Влезли са през Видин.

трябва да имат общо ли?

# 16 282
Да попитам, ако детето ви се затръшка, че иска играчката на друго дете, а то не си я дава как ще му обясните, че не може? Тогава няма ли да ви се развали разходката? Или важен е принципа аз искам това което не може.

# 16 283
  • В заешката дупка
В Ислания още от самото начало, и сега ще видиш малки деца да играят заедно в кварталните площадки, с родители, щъкащи около тях. Тук площадки и паркове не са забранени за достъп. Децата могат да играят с други деца, но има ограничения. Трябва да играят с деца от групата, в която са в детската градина. Детските градини също работят. И тук понеже всичко е регионално, много често съседчетата са и деца от групата. Родителите се организират и излизат. Те пазят разстояние, децата - няма как.

По подобен начин е и за по-големите деца. Могат да играят заедно. Трябва обаче да пазят разстояние и да се събират с деца от класа или група от класа, защото ако класът е по-голям, се разделя. (Това заради бана от събиране на повече от 20 души на едно място.)

Преди няколко дни оповестиха един интересен резултат от анализа на разпространението на заразата в Исландия. Досега няма дете, което да е заразило възрастен или дете.  Точно обратното. Всички заразени деца (детска градини и начални училища) са заразени от възрастен.

# 16 284
  • София
Затова някой измисли майтапа, че от София до Пловдив за по-пряко ще мине през летището.

# 16 285
Няма да го преживеят, те ще живеят в очакване докато се появи магическата  ваксина, а ако няма такава, до края на живота си. Как се виждате с маски при температури от 25 нагоре не знам . И в парка . Изобщо тая недомислица да се носят на открито докога ще  се търпи?!

Ще трябва да се търпи, докато някои хора не се научат, че е крайно невъзпитано, гнусно и опасно да плюят по улицата.
Други въпроси?

# 16 286
  • Там,където се събуждам щастлива.

Преди няколко дни оповестиха един интересен резултат от анализа на разпространението на заразата в Исландия. Досега няма дете, което да е заразило възрастен или дете.  Точно обратното. Всички заразени деца (детска градини и начални училища) са заразени от възрастен.

Същият резултат от изследването в Нидерландия сред  голям брой деца. Това е в основата за решението да се отворят основните училища (с нов начин на работа) на 11 май.

# 16 287
Местни неволи от Бургас

трябва да имат общо ли?

Не трябва. Ама имат общо, защото по парковете в София трябва да се разхождаме като в затвор, щото бройката заразени в държавата се увеличавала от разни огнища на майната си.

# 16 288
  • София
Как решихте, че детето контролира мен, не можах да разбера? Щеше да е контрол, ако когато писне, аз му дам това, което иска. Моята дъщеря не ходи на детски площадки и пискането не е променило нищо. Просто ще ми отиде разходката, за която съм излязла и излишно, ще тормозя детето. Аз нямам зор за паркове, просто уточнявам, защо е недоволството. Всяко дете е различно, ако Вашето е като в казарма, моето не е. Няма да го водя на места, където да му забранявам това и това и то да се дразни само.

Ами много просто. Вместо да се възползвате от възможността за разходка в парка на слънце и чист въздух, и вие и детето ще стоите вкъщи, заради неговите писъци. Възпитанието не е казарма. Всеки рано или късно научава, че не може да има всичко, което иска, и нито писъците, нито тръшкането, са аргумент да го получи. Ще отидете в парка, първият път ще писка, няма да му обърнете внимание. Вторият път пак ще писка, но ще е по-малко. На третият път ще види, че от пискане полза няма, ще спре и даже ще почне да му харесва разходката. Начинът да се справим с изкушението не е да се окопаем надалече от него, та да не ни дразни със съществуването си.

# 16 289
  • Bulgaria
Днес тъкмо мислех да попитам тук хората, които са от Видин да кажат от първо лице как се приема там случващото се и дали хората спазват мерките. И прочетох, че и там не приемат нещата на сериозно, което мен лично ме изненада и притесни, защото ситуацията може много лесно да ескалира към по-тежка. Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт