COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 243
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 370
  • София

Ако живееш с болен, приет в болница, ти имаш симптоми, но не толкова сериозни, не е ли редно да се изследваш?
Не знам дали е редно, а казвам, че никога не са казвали, че ще тестват близките на болния, особено ако са в едно домакинство. И при епидемия от грип не тестват всички, а се предполага, че човек със симптоми на грип в семейството на болен от грип също има грип. Има страни, в които тестват и здрави хора, но в повечето не успяват да тестват и болните, тестват само постъпилите в болница. Това е проблемът и в САЩ, нямат тестове. Тук също нямаме, за да тестваме като в Южна Корея, както щеше да е най-хубаво да постъпим.

# 17 371
Това за липсата на предпазни средства не е работа на Мутафчийски, а на директорите на болниците.
Аз пък знам как приемат нов пациент в кардиология в частна болница в Пловдив - целият екип се напъхва в дрешки в за еднократна употреба, слагат маски, очила и по три ката ръкавици и са така, докато не излезе тестът на пациента.
Въпрос на организация на местно ниво. Но липсата на такава не е нищо ново за държавата ни. Що да се свърши някоя работа, като може и да не се свърши. Ей това е масовото у нас. И затова във Видин се изпоразболяха лекарите и още един куп народ покрай тях.
Това за Видин беше абсолютно очаквано. И аз го казах преди много време. Сега може да ме изядете, но там са най-недисциплинираните медици и граждани, които съм виждала. Е, разбира се, има изключения, но са малко. В тази болница съм се нагледала на страшни неща и на ужасно нехуманно отношение от медици и се ужасявам от това, че ако недай си Боже се разболея ще трябва да лежа там. От години за най-елементарните прегледи ходя в София.

# 17 372
  • София
На Мутафчийски яко са му набили канчето. Клекнал е и е време за малко реклама на властта. Няма да посмее да се опълчи повече на Бойко. Предвиждам, че до края на седмицата броят на заразените ще бъде 0

Намекваш, че са казали по-малко бройки? Как ще стане това да обявят 0? Ще скрият умрелите и заболелите?
Намеквам, че вчера и онзи ден обясни как парковете са голям риск, а днес всичко е цветя и рози. Намеквам, че го питаха дали политиците носят правилно маските си, а той говори за депутатите, но не и за Бойко и Радев, които си дърпат маските или ги посят по брадичката. И намеквам, че идват празници и на Бойко не му се иска да спира онези, които ще хукнат извън градовете, че да не му падне рейтинга

А защо няма да смее да се опълчи? Знанията ли ще му вземат или дипломата?Че той беше против отхлабването на мерките и си го каза. Чакам да кажеш за 0 заболели, че не разбрах.

0 бройки заболели бяха иронични

# 17 373
Само дето образованието е повече от филмче на компютъра. В добавка как ще стои това дете 6-8 часа пред компютъра?
За мен училището е важно за усвояване основно на други умения, които вкъщи не могат да се предадат по този начин - работа в група, социализиране, справяне с конфликти... И точно в момента това не е на дневен ред, а имаме едно присъствие под строй тук-там, колкото да кажем, че са отворили училището. Да си призная, ако имаше шанс, да преподават на моето вкъщи, докато аз работя, щях да го избера, защото не мисля, че атмосферата точно в момента там ще е приятна. Не е заради страх от вируси. Страхувам се, че, ако до момента са спокойни и търпеливи, там ще ги невротизират. Но това са си мои размисли, де, дано да греша. Ако забележа някаква промяна в поведението им през първите три дни, като нищо ще търся начин да си останем в затворената среда.

# 17 374
Да разведря малко обстановката със случка от преди 30-тина минути.
Отивам да правя превод в easy pay. Вътре лелката си свалила маската на едното ухо да си виси и обслужва клиентите горда че пред нея има стъкло (което не е до тавана). Подавам лична карта да въведе данните. Взима я тя и почва да си въвежда при която извъднъж мощно се изкашля без маска и без да закрие устата си дори с ръка, при което аз учудено я питам "е хубава работа, как можахте да се изкашляте на личната ми карта", а тя "спокойно, не съм болна, кво толкоз, ей ся ще цвръкна малко дезинфектант". Simple Smile))
Ето един типичен пример за "култура" и "спазване на мерките"!

# 17 375
Уникално - цъфнали и вързали са в УК и Турция, обаче нека да си щъка всеки който иска до там и обратно. Има ли смисъл да задавам риторичния въпрос, тези ще спазват ли карантината?

# 17 376
# 17 377
Уникално - цъфнали и вързали са в УК и Турция, обаче нека да си щъка всеки който иска до там и обратно. Има ли смисъл да задавам риторичния въпрос, тези ще спазват ли карантината?

Линковете не се отварят.

# 17 378
Това за липсата на предпазни средства не е работа на Мутафчийски, а на директорите на болниците.
Аз пък знам как приемат нов пациент в кардиология в частна болница в Пловдив - целият екип се напъхва в дрешки в за еднократна употреба, слагат маски, очила и по три ката ръкавици и са така, докато не излезе тестът на пациента.
Въпрос на организация на местно ниво. Но липсата на такава не е нищо ново за държавата ни. Що да се свърши някоя работа, като може и да не се свърши. Ей това е масовото у нас. И затова във Видин се изпоразболяха лекарите и още един куп народ покрай тях.

А за Еврохоспитал има ли някаква информация? Майка натиска да ходи да сменя става, ама мен ме е страх да я пусна. Звънях да питам правят ли операции, не били спирали. Преглед, отиваш и чакаш, когато доктора се освободи. Да, ама там винаги по много хора чакат и е претъпкано.

# 17 379

Линковете не се отварят.
Форума ги маркира като спам.
Цитати от Фрог Нюз:
"От полунощ отпадна забраната за влизане в България от Турция. В югоизточната ни съседка беше отбелязан най-значителният спад в новорегистрираните случаи на коронавирус за последните 20 дни. Запазва се и тенденцията броят на излекуваните пациенти да надхвърля броя на новите случаи.

Временната забрана за влизане на територията на България  беше въведена на 24 април. Изключени от забраната бяха тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили, превозващи хора, нуждаещи се от лечение и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.
Външният министър Екатерина Захариева предупреди, че дори и след отпадането на забраната, гражданите, пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата, отбелязва БНР"

"Със заповед на главния директор на ГД ”Гражданска въздухоплавателна администрация” Станимир Лешев от днес се отменя забраната за полети от и до Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.
 Полетите са разрешени със заповед на главния директор на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" Станимир Лешев.

Заповедта е до всички въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз на Общността, извършващи превоз на пътници и товари, до ДП РВД и всички летища на територията на България.

Полетите бяха забранени от 16 април тази година."

# 17 380
Нищо ново.. Това всички го разбрахме. Жал ми е само за генерала. ББ заедно с Радев и Нинова за пореден път показаха що за стока са ,и че на тях не може да се разчита. Уж теглят в различни посоки, а всичките надолу.

# 17 381
  • София
Бойко се оправдава, че няма тестове, че тестовете са скъпи. А данните са ясни - В България се тества най-малко, съответно най-малко открити. Няколко дни тествани по 300-400 човека...

# 17 382
Бойко се оправдава, че няма тестове, че тестовете са скъпи. А данните са ясни - В България се тества най-малко, съответно най-малко открити. Няколко дни тествани по 300-400 човека...

Е, нали си осигурихме пика, за какво ни е да тестваме повече.

# 17 383
  • Буркина Фасо
точно преди малко даде отчет по дати за последната седмица - около 750 - 1150 теста на ден.

# 17 384
Както казвах и преди, ако вирусът засягаше предимно деца, песента щеше да е толкова различна. И сега е така всъщност - ааа децата чак на есен. Аз пък си спазвам мерките, както са предписани, децата ми също и ще отидат на училище на първия възможен ден. Не го разбирам аз това да не нося маска демонстративно (срещу кого, не е ясно), да ходя напред-назад без нужда и после обаче да мрънкам по обратния ред, като почнат да отхлабват мерките, защо ги отхлабват. Няма угодия, това е ясно, ама да си вечно недоволен ей тъй просто си е за хапчета.
Да ви кажа Мутафчийски си е заслужил всяка стотинка, която изкарва, а част от задълженията му, като шеф на ВМА е именно да оглавява щабове в извънредни ситуации. Ако имаше избор, нямаше да си говори с изтрещяли журналя всеки ден и да се обяснява, като ученичка. Говорите силни думи за неща, от които грам не разбирате. Ако не ви е срам, че се излагате, поне спрете да пишете глупости, че току виж някой ви се вързал. Той и Тръмп не знае какво говори, ама ей на - има луди да го слушат.

Общи условия

Активация на акаунт