COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 655
задължителна ваксина. (Тя работи в отделение с пациенти). Интересна дискусия, в която виждам как много хора са против, а ще са принудени да се ваксинират. Добре е, че хората продължават да мислят...
Чакай сега, всичко по реда си. Първо ще ни натискат да си сложим тази против грип, защото парите в касата не стигат. Отсега усещам влияние в тази посока; казвам ви, ще ни навиват за грипната повече от други години. Тук се говори, че здравната система не може да издържи есента и на двете вълни (нали коронита ще си е тук) и трябва да спрем поне едното заболяване. WHO критикува, че само 8% в Австрия са имунизирани против грип, те нали всичко разбират.. Даже се възмущават, че много хора с грип били заели леглата в болниците, та по време на короната водило това до недостиг. Сега и от грип ако сме болни, трябва да се срамуваме сигурно.

# 17 656
# 17 657
За взимането на мерките по болниците. Помните ли в Св. Анна миналият месец имаше корона в пулмологията и ги затвориха за дезинфекция и тестове. След този случай болницата е взела мерки. Съмнителните за Ковид болни отиват в специални изолирани помещения в инфекциозното отделение, правят им тестове, положителните ги качвали на вторият етаж, а тези с отрицателните проби отиват в пулмологията. Взели са си поука. Аз винаги съм смятала тази болница, за една от най-добрите в София и за пореден път ми доказват, че са една от най-сигурните. Та недейте да обвинявате само РЗИ и Щаба, ето че и нехайството на самите болници води до огнище.

Е, да, в триажа седят, докато не излезне резултат от тест. Нали тук имаше 1 потребителка, дето трудно намери къде да приемат мъжа й, бяха го връщали от няколко болници и накрая в Св. Анна, та се възмущаваше, че го оставили в триажа докато излезне PCR тестът, а не го приели веднага в пулмото. По новините даже го даваха

# 17 658
  • Bulgaria
Лидер на протестите против карантината е с положителен тест за коронавирус и е поставен под карантина.

https://www.the-sun.com/news/745476/coronavirus-protest-leader-p … rolina-lockdowns/

Част от коментарите по този повод от хора от целия свят:
Скрит текст:
She doesn’t deserve the treatment.
Im from Kerala, india. Even though i am in Abu Dhabi now, i can see through media that how my government, health workers and police are trying their best to stop the spread of this virus. There is a lockdown in my place and because of this, the number of affected people are very less now. (Earlier, kerala had the highest number of Covid-19 positive people in India)

Well, atleast something positive in her life.

Sadly it’s the people she screamed and yelled at can save her life.

She should also take the "medications" that trump suggested.

Darwin’s theory of Natural Selection is now at work..

# 17 659
Всъщност има ли някоя страна, която да има ясно разписани правила с твърди дати за всяка конкретна дейност или  отрасъл, които са били ограничени, или повечето е "по усмотрение", "по преценка", "ще се мисли" + базови правила за дистанция, недопускане на струпване и хигиена?
Vapor, зависи от 'кривата', брой хоспитализирани на ден и брой в интензивните отделения. "Ние и нашето поведение определяме кривата", така ни казват вирусолозите от Националния кризисен център в Белгия.
Ето ако не спадне броя на новоприетите в болниците до 100 човека на ден и в интензивните отделения общо броят на пациентите да е 450, няма да отворят магазините.
И за всяка фаза и подфаза важи правилото за допустимо натоварване на болниците. Ако има покачване, ще връщат назад мерките.

Та твърди дати и вирус, е невъзможна комбинация.

Иначе засега планът е от 4 май се възобновяват всички спрени производства, бизнеси. Където е възможно администрацията продължава да работи от вкъщи.
В Белгия има категория "техническа безработица", тази система не е от вчера. Когато има временно доказано ненатоварване на пълният капацитет на фирмата поради външни причини, съответната фирма има право да кандидатства за да бъдат заплатени служителите ѝ които временно не работят, или работят частично само 2 или три дни от седмицата. Държавата има създаден фонд за това.
От 4 май вече фирмите нямат основание да поставят служителите си или част от тях в техническа безработица, т.е. икономиката следва да потегля на пълен оборот. Държавите за които Белгия изнася/внася също си рестартират икономиките.

След 4 май в Белгия ще повишават капацитета на тестовете на ден по 25000, сега е 10000. Искат през юни да достигнат 45000 на ден. Ще тестват всички грипоподобни, при положителен тест ще изследват и всички контактни лица. Планът е да назначат 4000 'следователи' за целта, подготвят платформа и национален колцентър, подготвят защита на личните данни.

# 17 660
Норвжкият министър на здравеопазването поздравява младежите и им благодари за търпението. За разбирането, че абитуриентската няма да се празнува, както се очаквали, че училищните балове няма да се състоят, че училищните екскурзии няма да се състоят. Една прочувствена триминутна реч по време на дневната пресконференция. Даже публикувал във фейсбук снимка от когато той бил абитуриент.

Същият министър, както и колегата му, който отговаря за културата, са били сред първите постригани вчера сутринта.
Особено министърът на културата е имал отчаяна нужда от пострижка. На журналистически въпрос защо не е накарал жена му да го постриже с машинка, отвърнал: Щом колежката ми (мин. на правосъдието) може да чака с боядисването на косата, и аз мога да чакам с пострижка. Да подкрепим фризьорите.

Ето снимки и на тримата. Първият е на здравеопазването, който благодари на младежите.
Скрит текст:

# 17 661
  • Там,където се събуждам щастлива.
задължителна ваксина. (Тя работи в отделение с пациенти). Интересна дискусия, в която виждам как много хора са против, а ще са принудени да се ваксинират. Добре е, че хората продължават да мислят...
Чакай сега, всичко по реда си. Първо ще ни натискат да си сложим тази против грип, защото парите в касата не стигат. Отсега усещам влияние в тази посока; казвам ви, ще ни навиват за грипната повече от други години. Тук се говори, че здравната система не може да издържи есента и на двете вълни (нали коронита ще си е тук) и трябва да спрем поне едното заболяване. WHO критикува, че само 8% в Австрия са имунизирани против грип, те нали всичко разбират.. Даже се възмущават, че много хора с грип били заели леглата в болниците, та по време на короната водило това до недостиг. Сега и от грип ако сме болни, трябва да се срамуваме сигурно.

И този момент го има. Миналата есен се правеше агитация за грипна ваксинация сред медицинския персонал. Много малък процент се ваксинира и имаше “ама, защо така.,.”. Сега те ща са първите, които няма да имат измъкване. И почват именно те да се надигат. За правото на избор и дали ще го имат. (  В никакъв случай не изказвам мнение за за или против.)
Психологически, явно, се постигат някакви цели (не знам какви). Половинката ми е рискова група. Винаги е отказвал грипна ваксина. Онзи ден го питам за евентуална ваксина срещу Ковид и се ококорих. Железни принципи и мнение има (някой трудно би му повлиял). “Да , ще се ваксинирам..”..

# 17 662
Може ли админа на темата да смени заглавието на 'Covit virus(Disase-2019) БЪЛГАРИЯ.
Щото иначе четем за всички страни.
А защо пък трябва да е само за България? За останалия свят къде да се пише?

# 17 663
  • Варна
Защо трябва да е само за България? Много хора се интересуваме и от други страни, в които живеят някои от пишещите.
В един момент четем само за чужбина, постовете хвърчат. И аз се изкуших да предложа да направим отделна тема за България.
Но всъщост и чужбина ме интересува.. макар на моменти да обсебват темата.

# 17 664
Vapor, зависи от 'кривата'...
Та твърди дати и вирус, е невъзможна комбинация.
...
След 4 май в Белгия ще повишават капацитета на тестовете на ден по 25000, сега е 10000. Искат през юни да достигнат 45000 на ден. Ще тестват всички грипоподобни, при положителен тест ще изследват и всички контактни лица. Планът е да назначат 4000 'следователи' за целта, подготвят платформа и национален колцентър, подготвят защита на личните данни.

И аз предполагам, че твърди дати и вирус е невъзможна комбинация, затова си мисля, че в България засега няма наложителна нужда от формулиране на стратегия "докога, как ще се излиза и това по дати" /както настояваше съфорумката/ - особено при положение, че няма мерки за ограничаване на икономиката и тя работи, доколкото е възможно и според мерките в партньорските икономики.

Иначе това с тестването е редно и тук да залегне в плановете, но мисля, че е неминуемо, защото в крайна сметка  общата стратегия на ЕС се гради на контролиране на вируса пропорционално на възможностите на болниците, а то май става само с охлабване/затягане на мерките + тестване, а не само с едното.

# 17 665
  • Germany
Аз всъщност от 1-2 теми се чудя, защо за България “ Няма вирус”, “ Искам в парка” и НОЩ срещу Мънгаров не се пише в Темата за Извънредно положение в България или нещо такова. Тази тема мисля, че беше създадена да се обсъжда новият коронавирус Ковид19 ( или поне първата тема беше такава).

# 17 666
Аз се чудя защо непрекъснато се говори за ваксина?Никой не говори за лечение.Аз не искам да се ваксинирам.

# 17 667
И на мен ми е интересно да чета постовете от чужбина.Аз лично имам роднини само в една държава.

# 17 668
По новините споменаха, че във Франция за тежките случаи все по-обнадеждаващи резултати дава някакъв имуномодулатор.... Кой ли ще е той...

# 17 669
Не мисля, че цялата ситуация може да бъде разделена на наша, ваша и тяхна. Всички сме взаимно свързани и зависими. Проблема на Китай стана проблем на Пенка от Сунгуларе. Правителствата на почти всички държави в момента играят почти в синхрон.
Няма как да има отделни теми за България, за още 190 държави, за маски, за лекарства, за ваксини, за помощи, за бизнес отрасли... в крайна сметка във всички ще се пише едно и също...

Общи условия

Активация на акаунт