COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 497 540
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 685
Ако все още не е писано днес за Испания :
За първи път от както е започнала карантината , заразените за последните 24 часа са 1300👏👏👏👏. Това е направо чудо !!! Спадат вече всеки ден. Дано до няколко дни спаднат под 1000
Супер!
Обаче в този сайт са 2706 за днес. Пак не е много, ама двойна разлика дават.
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM

# 17 686
  • Mediterraneo
Минат не минат 2 седмици и някой недоволен решава, че темата трябва да се прекръсти! А къде бяхте, когато в темата( тогава само за Китай) пишехме 5 човека?! Допря ви сега до трътката и хайде, темата да е само за България!

# 17 687
Откриха, че COVID-19 възпалява всички кръвоносни съдове

https://clubz.bg/97804-otkriha_che_covid_19_vyzpalqva_vsichki_kr … -GvXwWPhT5YKjAH6o

# 17 688
  • Мадрид / София
Нещо неприятно пак.
Снощи тук в темата беше пуснато видео с Борис Джонсън говорел  за децата и нови  притеснителни открития направени  там от лекарите.
Сега видях статия за Великобритания и това за което май говореше Джонсън.

"В съобщението се казва, че в интензивни отделения в Лондон и други части на Великобритания са лекувани много болни деца "с необичайни симптоми". Сред тях има едновременно "възпаление на няколко системи" и симптоми, наподобяващи тези при болни от грип. Някои, но не всички, деца са били с позитивен PCR тест за COVID-19.

Стивън Поуис, медицински директор на NHS England, казва, че "едва през последните дни видяхме такива съобщения и поискахме от нашите експерти спешно да ги проверят".

статията  подробно
https://nakratko.bg/category/25/192550/?fbclid=IwAR1LXqm9HvO2GOo … 5TOLzXmNb9Lplt8NE
Днес четох във вестника за тези случаи. Обръща се внимание, че децата, макар и много малък брой, проявяват странни симптоми. Като се почне от болки в корема, диария, екземи, които са по-типични и се стигне до синдром на Кавасаки.
На испански:
https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2020/04/28/5ea7c8ad … ff3f458b4628.html

# 17 689
  • София
ХУбаво, дивите животни излязоха по улиците в градовете, кой знае какви вируси още (СТранни) ще се пръкнат! Grinning

# 17 690
Като чета за фаталните случаи за заразените и починали от коронавируса
много се набляга на факта ,че мнозинството с фатален край са възрастни хора
със съпътсващи заболявания,слаба имунна система..и края така или иначе
им е бил близо..но никъде не пишат защо тогава стотиците починали лекари и мед сестри
не са преборили заразата с лекота..защото не вярвам и те да са били в рисковата възраст?
Тук можеш да видиш 100-те починали, работили за здравната система /не са само лекари и мед сестри/ в UK и сама си отговори.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52242856

# 17 691
  • Мадрид / София
ХУбаво, дивите животни излязоха по улиците в градовете, кой знае какви вируси още (СТранни) ще се пръкнат! Grinning
А като се разтопят ледовете от полюсите не се знае какви нови/стари вирусчета и бактерии ще плъзнат. 😅
Испания: учебната година ще завърши онлайн. На септември ще се види как ще е.

# 17 692
Аз се чудя защо непрекъснато се говори за ваксина?Никой не говори за лечение.Аз не искам да се ваксинирам.
Аз не само не искам да се ваксинирам, но и никой няма да рискува дори да ми предложи (много тежка лекарствена алергия). Не, не съм антиваксер, но карам на ваксините от невръстни детски години. Последната ваксина беше преди 45 г., когато Румъния беше пламнало от холера. Бяха някакви капки. Дори и тетанус не са ми поставяли, когато е трябвало, защото лекарите са преценява и, че риска да се разболея е многократно по-малък от това да се гътна от ваксината.
Както вече веднъж писах, и почти никакви лекарства не мога да пия. Защото от тях ще си отида от задушаване, преди да дойде линейката.
И не, не съм хипохондричка, не изтерясвам, излизам всеки ден, но с маска и с ръкавици. И внимавам къде ходя. В момента съм в принудителна отпуска за две седмици, преди и след това - хоум офис.
Но явно в скоро време ще трябва да ходя до работа. Няма как да вървя пеша 20 км на ден, в претъпканото метро в час пик не бих се качила...
Какво остава - да си наруша правилата и да допринеса за жестоките задръствания, като се придвижва с колата и да скапвам още повече въздуха в София.
А оплакващите се и роптаещи против маските - не се ли замислят, че може да заразите невинни хора, защото вече е ясно, че маските пазят другите, а не тези, които ги носят?
Да, вие сте здрави и не ви е страх, и се бунтуват, но не се замисляте, че може да създадете много проблеми на невинни хора. И не ми казвайте да се затворя в къщи аз, която спазвам правилата, за да може вие са си живеете живота, нарушавайки ги!
Преди малко гледах репортаж от софийските махали, които вече са отворени. Няма маски, куп народ. Не ми е ясно защо някои тука се държат точно по същия начин...

# 17 693
  • Буркина Фасо
Въобще не е така. Работя от къщи повече от 5 години, това е тенденцията в Щатите за големите офиси, много по-евтино е за компанията, отколкото да плаща наем, ток и т.н за десетки хиляди служители. Имаме поне по едно събрание на ден (Webex), говорим по телефона или Jabber. За мен има много положителни страни и най-вече спестените 2 часа време, които иначе си ги отвисявам в трафик по магистралите. Да не говорим за положителното влияние за околната среда. Офиса никога не ми е бил полето за социални изяви, приятели имам достатъчно извън служебните контакти, така че хора не ми липсват.
това ми звучи като да лекуваш/работиш по телефон. същото се отнася и за невярващите в короната - предлагат им да отидат в отделенията и да видят за какво иде реч.
та така е и с твоята тенденция. не си ли на първа линия не очаквай добри резултати.
разбира се има и някои дейности при които е възможно да се работи от дома, но ти не казваш как е при теб.

# 17 694
  • Ispania
За Испания пише +2,706 нови случая. (в worldmeters гледам аз)
Къде гледате 1300?
Официалния сайт на министерството на здравеопазването.

https://covid19.isciii.es/?fbclid=IwAR07k8MywubljC-qLmxrbCs9oGn0 … --6bt5cpVHVroxHrw

# 17 695
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Аз се чудя защо непрекъснато се говори за ваксина?Никой не говори за лечение.Аз не искам да се ваксинирам.
Скрит текст:
Аз не само не искам да се ваксинирам, но и никой няма да рискува дори да ми предложи (много тежка лекарствена алергия). Не, не съм антиваксер, но карам на ваксините от невръстни детски години. Последната ваксина беше преди 45 г., когато Румъния беше пламнало от холера. Бяха някакви капки. Дори и тетанус не са ми поставяли, когато е трябвало, защото лекарите са преценява и, че риска да се разболея е многократно по-малък от това да се гътна от ваксината.
Както вече веднъж писах, и почти никакви лекарства не мога да пия. Защото от тях ще си отида от задушаване, преди да дойде линейката.
И не, не съм хипохондричка, не изтерясвам, излизам всеки ден, но с маска и с ръкавици. И внимавам къде ходя. В момента съм в принудителна отпуска за две седмици, преди и след това - хоум офис.
Но явно в скоро време ще трябва да ходя до работа. Няма как да вървя пеша 20 км на ден, в претъпканото метро в час пик не бих се качила...
Какво остава - да си наруша правилата и да допринеса за жестоките задръствания, като се придвижва с колата и да скапвам още повече въздуха в София.
А оплакващите се и роптаещи против маските - не се ли замислят, че може да заразите невинни хора, защото вече е ясно, че маските пазят другите, а не тези, които ги носят?
Да, вие сте здрави и не ви е страх, и се бунтуват, но не се замисляте, че може да създадете много проблеми на невинни хора. И не ми казвайте да се затворя в къщи аз, която спазвам правилата, за да може вие са си живеете живота, нарушавайки ги!
а ти не се ли замисляш, че ако не си поставиш ваксина може да заразиш другите?
или аз да нося маска за да не те заразя, а ти да си вършиш каквото си решиш ?

# 17 696
  • Ispania
Ако все още не е писано днес за Испания :
За първи път от както е започнала карантината , заразените за последните 24 часа са 1300👏👏👏👏. Това е направо чудо !!! Спадат вече всеки ден. Дано до няколко дни спаднат под 1000
Супер!
Обаче в този сайт са 2706 за днес. Пак не е много, ама двойна разлика дават.
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM

https://covid19.isciii.es/?fbclid=IwAR07k8MywubljC-qLmxrbCs9oGn0 … --6bt5cpVHVroxHrw
Официалния сайт на министерството по здравеопазване.

# 17 697
  • Варна
Ваксината не е панацея. Доста деца прекараха шарка, ваксинирани.

# 17 698
Скрит текст:
Скрит текст:
а ти не се ли замисляш, че ако не си поставиш ваксина може да заразиш другите?
или аз да нося маска за да не те заразя, а ти да си вършиш каквото си решиш ?

Аз ходя яко маскирана и с ръкавици, не контактувам с рискови хора и спазвам дистанция. За разлика от такива като тебе, които са без маски и много държат да се наврат в мене и при възпитана забележка от моя страна отговарят, че това не ги интересува!
И няма да се ваксинирам, защото никога няма да забравя как се борех посиняла за глътка въздух (не от корона, а от един тъп аналгин), как бърза помощ долетя за няколко минути, изсипа ми куп кортикостероиди във вената и стоя половин час с опрян в гърлото ми скалпел! Със сигурност сега няма да имам такъв шанс!
И още нещо - не, не съм заразна! Доказано с платен от джоба ми тест, и за мое нещастие се оказа, че съм изкарала гаден грип и не съм с корона на главата!

# 17 699
  • Буркина Фасо
Ваксината не е панацея. Доста деца прекараха шарка, ваксинирани.

... и доста родители "бутаха" децата си при такива с шарка. за да се заразят  О` време умишлено. колкото по-рано
изкараш шарката - толкова по-добре.
може би и с короната да е така.

Общи условия

Активация на акаунт