COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 456
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 805
Скрит текст:
Ама никой не е говорил за БЦЖ-то по принцип. Някой спомня ли си откъде тръгна това?

Ако изобщо има някакво превантивно действие, става дума за прясна ваксинация, а не някога боцната.

Май тръгна от огромната разлика заразени в Източна и Западна Германия.

# 17 806
Лили, на кой в Европа и Щатите му пробутват гонене на стаден имунитет? Единствено холандците и великобританците дадоха такава заявка, след което рязко дадоха назад и се затвориха по къщите като останалите.

Това, че някакви откачалки и екстравагантни учени шестват из телевизиите какво значение има?

# 17 807
И аз си спомням за статии с проучване с прясна ваксинация и после нищо.

# 17 808
Скрит текст:
Ама никой не е говорил за БЦЖ-то по принцип. Някой спомня ли си откъде тръгна това?

Ако изобщо има някакво превантивно действие, става дума за прясна ваксинация, а не някога боцната.

Май разликата се дължи по-скоро на финансови причини, защото в Германия случаите се внесоха след междусрочната ваканция от ски курортите в Австрия и Италия.

# 17 809
От всички посочени фактори, БЦЖ звучи наистина като някакъв фактор
Но някой изследва ли го у нас?
Happy привет!
Точно чета по темата БЦЖ.
Към момента от както не съм срещала информация в България да се е обърнал внимание на случая с БЦЖ.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 01:47 от Анонимен

# 17 810
Лили, на кой в Европа и Щатите му пробутват гонене на стаден имунитет? Единствено холандците и великобританците дадоха такава заявка, след което рязко дадоха назад и се затвориха по къщите като останалите.

Това, че някакви откачалки и екстравагантни учени шестват из телевизиите какво значение има?

Значението е, че няма как да стоим по панелките доживот. И така или иначе, ще трябва да изпълним идеите на екстравагантните учени, защото те са единствено правилните. Стаден имунитет и това е. И той да бъде поет от младите и здравите, за да спасят старите и болните. Друг изход просто няма, защото нито лекарство ще се намери, нито пък ваксината е панацея при изменчивостта на вирусите по принцип, в това число и Коронавирусът.

# 17 811
Япония като им гледам тестовете и ми стана ясно как си решават проблема, няма положителен тест, няма проблем. Явно това правило действа за тях много добре, тествали са цели 0.1191% от населението си, голямо тестване е паднало.

# 17 812
Скрит текст:
[/b]
Скрит текст:

Май разликата се дължи по-скоро на финансови причини, защото в Германия случаите се внесоха след междусрочната ваканция от ски курортите в Австрия и Италия.

Според мен също на това се дължи, но тогава имаше някакви теории, че е заради по-късното премахване на БЦЖ в Източна Германия. А самата ваксина мисля, че я изпробвана върху медицински персонал в Германия и Нидерландия, но оттогава нищо не се чува. Или поне аз не съм разбрала.

# 17 813
  • Немция
Така, че това с бецежото може и да излезе истина защото разликата между Португалия и Испания е именно във ваксината а в Португалия епидемията минава много по-леко от Испания.
Португалия взе стриктни мерки в началото. Това е основната разлика с Испания.
Въпреки това имат някакъв растеж на случаите в момента. Даже даваха вчера кадри как раздават безплатно маски. Но не вярвам да стане като в Испания, ситуацията там изкосо се следи.

В Япония дълго време се тестваше малко. Сега не съм се интересувала какво е положението.

# 17 814
Германия, Холандия и Австралия в момента провеждат тестово изследване,  БЦЖ прием от медицински персонал работещ с диагностицирани от Ковит. СЗО наблюдават изследванията.
Скрит текст:
[/b]
Скрит текст:

Според мен също на това се дължи, но тогава имаше някакви теории, че е заради по-късното премахване на БЦЖ в Източна Германия. А самата ваксина мисля, че я изпробвана върху медицински персонал в Германия и Нидерландия, но оттогава нищо не се чува. Или поне аз не съм разбрала.

# 17 815
  • София
Добре де, а каква е идеята на отпадането на извъмредното положение и оставането на мерките???

# 17 816
Според мен не само, че Португалия е взела мерки, но и са се подготвили по-добре. Испания и Италия неглижираха проблем до последно, защо не чухте Германия да каже, че са закъсали? Не само че не закъсаха, ами дори приемаха болни от други страни. Явно има грешки в тези две страни, които не са допуснати в останалите.

# 17 817
Ама чакай, младите и здравите някой питал ли ги е или насила ще ги заразяваме, по набори?

Това какво му се иска на всеки си е негов проблем. В повечето държави има легитимни правителства, които налагат и вдигат мерки, някои по-успешно, други не чак толкова. Наистина ли някой си мисли, че читавите правителства са взели решения, съсипващи икономики, според кефа на който са станали нея сутрин?

Били са посъветвани и от двата лагера, гаранция. Факт е , че никоя държава не посмя да поеме пътя. Единствено шведите по-полека я карат с мерките, но далеч не е както е било преди, а и резултатите им не са впечатляващи. Нито.здравните, нито финансовите.

# 17 818
Дават обяснения свързани и с гъстотата на населението по повод разликите между западна и източна Европа както и с по-смесения етнос на запад. От друга страна Япония са бецежирани като нас, но са много гъсто населени, при тях явно и мерките дават резултат - най-дисциплинираните нации наред с Германия изглежда владеят положението. Китайците се справиха, но с цената на жестока карантина, това няма как да се случи у нас.

# 17 819
Скрит текст:
[/b]
Скрит текст:

Населението от ГДР отдавна се е пренасочило към бившите западни провинции, но обратното не се е случило. И да, доста по-бедни са на изток и по-малко. А приятелката ми и познатата ми от Мюнхен са българки с БЦЖ и корона. И пият ракия.

Общи условия

Активация на акаунт