COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 076
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 835
Те юристите и за маските ще ни кажат, че са незаконни, покрай едно ИП обаче доста неща иначе незаконни стават законни.

ИП не отменя Конституцията, нали знаете?

# 17 836
Оказа се, че ако някой реши да заведе дело срещу тази заповед с голяма вероятност ше спечели.

Един гражданин вече заведе иск в Заарланд, спечели и решението е в сила веднага. Мисля, че само в Заарланд е имало забрана за неоснователно напускане на дома. В NRW сме в пълна опозиция на мерките по принцип. Тази вечер на входа на бензиностанция питах продавачката да си дърпам ли шала, защото само аз бях там, а и има плексигласова преграда пред касата, тя вика "Не, и аз го хвърлям това шайзе." 😂

# 17 837
  • Немция
Делта, в магазина и в градския са задължителни маските.
Аз съм в сравненително малък немски град. В централната му част маските са задължителни, тоест и на улицата,не само в затворени пространства.
Но тук има сравнително висок растеж на заразените.

В Германия винаги се е тръбяло, че дистанцията предпазва, а не маската.
Сега, когато разхлабиха малко мерките направиха маските задължителни, но отново се натъртва за голямото значение на дистанцията.

# 17 838
Те юристите и за маските ще ни кажат, че са незаконни, покрай едно ИП обаче доста неща иначе незаконни стават законни.

В Конституцията не знам какво пише за ИП по-конкретно. Може би пише за военно?

# 17 839
  • София
Единствената логика за отмяна на извънредното положение  е заради НАП и съдилищата....в извънредно положение не може да се изважда изпълнителен лист и да се съдят длъжници.

# 17 840
Бибит, не знам, при нас не са задължителни в централната част. Обаче четох за някакъв град, който го бил въвел това, но впоследствие се отказал. Мисля, че в Хесен беше. Но не мога да им смогна на постоянните промени на мерки вече...

# 17 841
В Нидерландия продължават с медицинските изследвания с BCG ваксината и евентуалният ѝ ефект при предпазване и по леко прекарване на ковид19.
Сега ще тестват референтна група от доброволци на 60+ години.
Не са публикували още предварителни резултати от групата на ваксинираните медицинските работници през март.

https://www.radboudumc.nl/en/news/2020/study-on-effect-of-bcg-va … on-in-the-elderly

# 17 842
Единствената логика за отмяна на извънредното положение  е заради НАП и съдилищата....в извънредно положение не може да се изважда изпълнителен лист и да се съдят длъжници.
Единствено ако се подобри здравната среда може да се отмени ИП (то всъщност има срок на действие). Всичко останало е на втори план като аргумент за отмяна.

# 17 843
Гледахте ли го това? Много се смях 😂 😂 😂
https://www.facebook.com/329923453786179/posts/2640103112768190/?d=null&vh=e

# 17 844

Моите шефове заедно с още няколко колеги подготвят жалба срещу маските. Адвокати са всичките. Предоставят в момента и безплатна правна помощ на всякакви хора, които имат неуредици в трудовите си отношения заради короната.

# 17 845
  • Немция

Да, наистина навсякъде е така. И в Германия опозицията започва да критикува все повече. На всичкото отгоре в провинция Заарланд, в която явно не е било позволено да си извън дома си освен с основателна причина(магазин, аптека, лекар), както и да посещаваш роднини (баби, дядовци, деца), днес съдът е отменил тази заповед като неоснователна.

По случайност току-що четох мнение написано от юрист по повод затварянето на домовете за възрастни. Оказа се, че ако някой реши да заведе дело срещу тази заповед с голяма вероятност ше спечели.
В нашия град има починали от старчески дом от ковид, така че много са си добре мерките.

Габи, знам, ние сме някакво изключение. В Нордрайн Вестфалия сме.

# 17 846
  • София
Единствено ако се подобри здравната среда може да се отмени ИП (то всъщност има срок на действие). Всичко останало е на втори план като аргумент за отмяна.
Дали?
https://news.lex.bg/%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-% … 82-%d0%b2-%d0%b7/

# 17 847

Ето един разбор. Но както знаем, в правото има много тълкувания.
https://clubz.bg/95537-kakvo_znachi_izvynredno_polojenie_spored_konstituciqta
Имай предвид, че законите, в т.ч. и този за ИП, са изведени на база на Конституцията.

# 17 848
Ако утре отпадне ИП, считам че сме вече по модела на Швеция. И ще бъдем интересен експеримент сигурно за целия свят. Опитни зайченца. Чудесно. Успех ви желая драги сънародници. Д*пе да ни е яко.

# 17 849
zon,

Мисля, че е 3 месечен периода на изследването, затова няма резултати от март.
Но изследователите от TASK може би ще преварят всички, тъй като имат опит , техника, организация и най вече допълнителни изледвания които ще приложат към края на този тест.
Доста оптимистично са настроени.
(В предния ми пост е препратката към статията)
В Нидерландия продължават с медицинските изследвания с BCG ваксината и евентуалният ѝ ефект при предпазване и по леко прекарване на ковид19.
Сега ще тестват референтна група от доброволци на 60+ години.
Не са публикували още предварителни резултати от групата на ваксинираните медицинските работници през март.

https://www.radboudumc.nl/en/news/2020/study-on-effect-of-bcg-va … on-in-the-elderly

Общи условия

Активация на акаунт