COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 955
Морска почивка или Сървайвър*..това си мисля, като чета туристическата декларация
която трябва да попълня, за да съм наясно къде съм тръгнала и какви строги правила да спазвам,
ако искам да си "почина" 7 дни с купони и безплатни чадъри, за да помогна на българския туризъм
да не фалира.. всъщност това чудо го лансира Министерство на туризма и Съюза на хотелиерите..
https://glas.bg/balgariia/na-more-deklaratsiia-i-saglasie-postav … karantina-430857/

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 11:16 от EvaKrusteva

# 17 956
И аз се присъединявам към всички възмутени.
Не разбирам докога ще си внасяме вируса? Какви полети? Не бяха ли прекратили полетите?
Изолацията е лукс и няма как да продължи безкрай ...и целта е да се овладее нещо което няма как да се овладее с постоянен внос на Корона.
Аха, имам роднина заклещен в Европа и поради драстично намалелите полети не може да се прибере. Като ги пишете тези неща за хората мислите ли или си представяте самолети пълни със зомбита кацащи в България?

# 17 957
Какво означава това:

10:24 Премиерът Бойко Борисов каза, че в момента юристите работят по закон, с който след като се махне извънредното положение, което в момента е до 13 май т.г, противоепидемичните мерки от заповедите на здравния министър да останат легитимни, т.е. да продължат да важат. Сред вече въведените мерки са задължението да се носят маски, затварянето на някои обекти, ограниченията за пътуване между градовете и др. Кои мерки ще останат предстои да се разбере.

Как хем няма да има ИП, хем в закон ще бъдат вкарани мерки, които са част от ИП ,но не могат да бъдат прилагани  при други обстоятелства?! И за вечни времена може би?

Много ще ми е интересно как ще вкарат в закон носенето на маски, при положение, че има закон, който забранява носенето на маски. Въобще, Параграф 22 отвсякъде.

# 17 958
вторият компромис какъв ще е - градините сами да решават дали да отварят.
Принципно, ако се допускат подобни "компромиси",
за чий са ни изобщо мерките, щаба, епидемиолозите и т.н. и т.н.
Ама то самолети от/до Великобритания за ягоди летят, пък детските градините да не пуснат...
Екзотиката да живееш в Абсурдландия...
(Обичам си Родината, ама ми е мъчно за Държавата.)

Значи България е Абсурдландия, а Великобритания какво е? И при тях училищата са затворени, но е те не са си спрели полетите и си внасят сезонните работници. Каква е гаранцията, че някой от тук няма да занесе зараза там?
Същото се отнася и за Швейцария, Германия, Нидерландия. Всичките реват за работниците от Източна Европа, че няма кой да им работи на полето.
Проблем при нас е липсата на контрол по летища, паркове, улици, магазини.

Всички държави, които си изброила са много по-силно засегнати от нас, особено пък Великата Британия. Ако беше обратно, щяха да изгонят безпарднно всеки бял роб, дръзнал да иска да им работи.  Сега няма как да внесат още зараза от тук. Те си имат в изобилие. Ако пък някой се разболее на място, ще си хване първия полет за България. Като онези селяни там, дето болни тръгнали от Амстердам да се лекуват тук. Макар че последните години беряли цветята на холандците.

# 17 959
Ахаха, не не мога днес вече ми дойде повече полицейщината..
Не могат да издирят хора, пътували в самолет, минавали  паспортни проверки на две летища..
Обаче КПП на изходите и входовете на градовете ще стоят, там където всеки циганин може да напише данни каквито си поиска и как точно ще разберат дали е Асан или Иван, че да го проверят след време .
  Само да не дойде някой у дома да ми обяснява, че съм декларирала, че работя във фирма X  в София и съм влязла неправомерно .. Реални ситуации, не хипотетични, е че всеки попълнил декларация с невярно съдържание, може да твърди, че не я е попълнил той, а някой, който е злоупотребил с личните му данни .. Успех !

# 17 960
  • София
Какво означава това:

10:24 Премиерът Бойко Борисов каза, че в момента юристите работят по закон, с който след като се махне извънредното положение, което в момента е до 13 май т.г, противоепидемичните мерки от заповедите на здравния министър да останат легитимни, т.е. да продължат да важат. Сред вече въведените мерки са задължението да се носят маски, затварянето на някои обекти, ограниченията за пътуване между градовете и др. Кои мерки ще останат предстои да се разбере.

Как хем няма да има ИП, хем в закон ще бъдат вкарани мерки, които са част от ИП ,но не могат да бъдат прилагани  при други обстоятелства?! И за вечни времена може би?

Много ще ми е интересно как ще вкарат в закон носенето на маски, при положение, че има закон, който забранява носенето на маски. Въобще, Параграф 22 отвсякъде.
Няма закон, който забранява носенето на маски. Забранено е покриването на лицето, освен по здравословни причина, а маската е по такива. А дали положението ще бъде извънредно или не е политически въпрос. Така или иначе никъде не приемат подобно нещо за повече от месец. Изключвам Унгария, но те са обект на жестоки критики, заради опитите на Орбан на превърне държавата в тоталитарна.

# 17 961
  • София
Начи може да пускат самолети с по 96човека и да сеят зараза и никой нищо да не казва и сега се сетили, че имало болни там. А да ни правят луди калинки реално работещите и искащи да минават кпп може и дето всеки си пише квото си иска в тия декларации, дето са и незаконни на всичко отгоре. Селяния отвсякъде.

# 17 962
Тия КПП -та побъркаха хората . Имаме обекти на 10 км в София, и шофьорите и работниците , като трябва да пътуват до там и обратно (понякога по няколко пъти на ден) постоянно висят по опашки, пишат декларации , бележки, а от вчера са започнали да искат и командировъчни , а принципно аз няма как да ги командировам на такова близко разстояние. По цял ден им пиша хвърчащите листи, като почти само с това се занимаваме. Поне да си бяха изкарали постовете някъде на  поне 30 км от Столицата , повечето хора в околните градове и села работят в София и чакат по 1-2 часа да отидат на работа и да се приберат .

# 17 963
  • Пловдив
Двайсетина случая на деца с възпаления в болниците в Париж.
Не са сигурни дали се дължи на Ковид-19, правят изследвания, но потвърждават информацията от Великобритания.
https://www.lefigaro.fr/demain/sante/une-maladie-peut-etre-liee- … chobox=1588134137

# 17 964
Ахаха, не не мога днес вече ми дойде повече полицейщината..
Не могат да издирят хора, пътували в самолет, минавали  паспортни проверки на две летища..
Обаче КПП на изходите и входовете на градовете ще стоят, там където всеки циганин може да напише данни каквито си поиска и как точно ще разберат дали е Асан или Иван, че да го проверят след време .
Мисля че автоматично ги слагат под карантина на посочен от тях адрес кацащите в България. Какво ги дирят не ми стана ясно..

# 17 965
  • гр. Варна
От Робърт Кох с гугъл преводач за аерозолното предаване.
Дори ако понастоящем окончателната оценка не изглежда възможна, предишните изследвания показват, че предаването на SARS-CoV-2 чрез аерозоли не е възможно при нормално социално взаимодействие.
Обаче, общопрактикуващия лекар д-р Жан-Жак Ербщайн си изплещи в интервю,
че тез аерозоли в издишания тютюнев дим ще те заразят до 10 метра.
Дали тютюневият дим не е катализатор? Smirk
Робърт Кох с/у провинциален лекар, жалващ се, че не може да публикува в научни издания.

# 17 966
Малкото жертви не са заради мерките на щаба. Излезе проучване на американски учени, което доказва връзката между TIV ваксината срещу грип, която съдържа неактивирани вирусни частици и Ковид. Страните с високо разпространение на тази ваксина като Италия, Испания, Англия имат средно 20 пъти по висока смъртност. Най - слабо разбространена е в Българоя, Латвия, Словения, Словакия. Страните, в които се използва новата QIV ваксина като Норвегия и отчасти Германия също имат значително по - ниска смъртност

https://www.researchgate.net/publication/340182781_Consider_Infl … ted_with_COVID-19

Това не е първото проучване, което показва повишен риск от TIV ваксините към други вирусни инфекции или нови щамове.

Проучване от 2011 показва, че децата ваксинирани с TIV ваксината имат 5 пъти по - голям риск да се разболеят от не-грипни вирусни инфекции (какъвто е сега коронавируса)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3404712/

Спомняте ли си свинския грип от 2009, когато България пак беше слабо засегната? Това проучване показва, че риска от изкарване на тежка форма на свинския грип нараства порпорционално с броя на направените TIV ваксини през последните грипни сезони, като е бил цели три пъти по - голям при хора, които са се ваксинирали в последните пет грипни сезона спрямо неваксинираните.

https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1000258

# 17 967
Убедена съм, че идеята нито е на Курц, нито реализацията й е само в Австрия:

https://nova.bg/news/view/2020/04/27/286313/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D … 7%D0%B0-covid-19/

"Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите, защото те не се отнасяли сериозно към заплахата COVID-19. Това става ясно от протокол от заседание на кризисния щаб под ръководството на канцлера, предаден на общественото радио ОРФ, пише БНР."

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 11:18 от Judy

# 17 968
Приключвам с парковете-да разрешени са до 9.30 и след 18.30-САМО за спортуващи и с кучета.От 9.30 -18.30 майки с деца до 12 год.и бременни.За всички останали не са разрешени.Отделно-спортуващите освен,че си личат по всичко са и по единично или макс.по 2-ма .А групите развяващи се пенсионери са омешани ,на лаф,на пейки седят,без никаква дистанция и с подбрадници или лигавници.Ето това е проблема-уж те са най-засегнати и тях пазим ,а те нищо ....На мен не ми пречат-заобикалям ги отдалеч,но не мога да не се възмутя от това,че те са безхаберни!И полицаите също...И да и майка ми трябва да върви заради заболяването си,но я извеждам веднъж на ден,без да сяда /макар,че и е трудно/и без да се събира с никой,а не да си правят седянки по парковете !И да личи си когато са насядали по пейките или са в група 5 баби-да не са от едно семейство Simple Smile)).Както и да е-аз приключих с темата парк-да сме здрави.
А за вноса отвън и аз се нареждам на опашката от възмутените и.....-да ги издирват по телевизията!И какви са тези възмущения в темата за прибиращите се -ами да-да не се прибират.А нормално ли е да тия да са зле още навън,да го знаят, да пият явно температуропонижаващи ,да се приберат и да хукнат по болници тук.Защо не се лекуват там-нали при нас всичко се плюе/и тук в темата/и там като са брали цветя значи да си се лекуват там/явно не са били нелегално/Айде аман вече-прав е човека от Хасково-докато не се спре това ще си се влачим до нова година!!!!И другите хора на полета-те нямат ли права някави или ?????Да видим колко ще лъснат от там...

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 12:06 от reninel

# 17 969
Добре бе, аз не разбирам как се получава заразяване от безсимптомен носител, щом изследванията сочат, че това е трудно да се случи. Четох в едно проучване, че при взети проби от издишан въздух в продължение на 30 минути, в малко от случаите е засечен вирус (само при кашляне или кихане). Цитирам:
"Подгрупа от участници (72 от 246, 29%) изобщо не са кашляли по време на най-малко едно съиране на издишан дъх, включително 37 от 147 (25%) по време на без маска и 42 от 148 (28%) по време събиране на дъх с маски. В подмножеството за коронавирус (n = 4) не открихме никакъв вирус в дихателните капчици или аерозоли от всички участници."
От тук:
https://covidresource-bg.org/otdelqne-na-resp-v-pri-izdishvane-e … snost-na-maskite/

Общи условия

Активация на акаунт