COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 592
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 18 045
  • Сф
Знаех, че с Ковида ще се върнем назад, ама не предполагах, че ще я докараме до средновековието, и предложението ще дойде от жени..
Жените у дома с децата, без работа,а защо не и без образование.. за какво им е. Важното е да могат да готвят, пера и да шият маски от басма

Да,да..само с едно уточнение , че това не  е традиционното българско -европейско семейство, а анадолско-мюсулманското.
Повръща ми се от всяко мнение отричащо прогреса в която и да е сфера и мисловните ограничения на някои хора.

# 18 046
.. Междувременно съм се наслушала на майки, за които държавата им е длъжна и да им гледа децата;
От една страна бизнесът ще се спокоен за месец-два, а от друга - майката не си е изгубила работното място и си гледа децата, за да са пък спокойни учителките и здравната система. Можеше да завъртят парите не като безработни, а като помощ за бизнеси и подсигуряване на работни места.
Нямах предвид ситуацията сега...говоря за период от години, години, в които масово съм чувала това говорене. Както и да е, не искам да измествам темата, но наистина всеки се спасява както може...Когато опре до гърлото, тогава ако се наложи оставаш и без работа за някакъв период...

# 18 047
Това с КПП-то е много неефективно. При нас зарата идва основно внос от чужбина и то по селата основно май.... А там... животът КИПИ, кой каквото и да ми говори.

# 18 048
  • Bulgaria
Случай от супермаркета: Жена без маска минава на касата, на което касиерката ѝ прави забележка да си сложи маска. Жената отговаря: "Аз съм медицинско лице, може и без маска".

# 18 049
  • Сф
С полет на коя компания летят тези хорица от Амстердам до София??
Великите България еър.

# 18 050
Случай от супермаркета: Жена без маска минава на касата, на което касиерката ѝ прави забележка да си сложи маска. Жената отговаря: "Аз съм медицинско лице, може и без маска".
Мда, човек си мисли, че лекарите би трябвало да интелигентни...или хайде медицинските лица...

# 18 051
Знаех, че с Ковида ще се върнем назад, ама не предполагах, че ще я докараме до средновековието, и предложението ще дойде от жени..
Жените у дома с децата, без работа,а защо не и без образование.. за какво им е. Важното е да могат да готвят, пера и да шият маски от басма
Бъзикат се хората, спокойно.

Аз пък очаквах напълно закономерната реакция на призива ми да се отворят училищата и детските градини.
Ама разбира се, че щом искам да има ДГ и училища и съм работеща майка, значи не си гледам и обгрижвам децата, как. Какви са тези капризи, я бързо напуснете работа и това е.Joy

# 18 052
  • София
Като помислих съм съгласна за цяла област, но контрола да не бъде като сегашния - който не решил, той не преминал.  Наистина контрол и яснота, кой от къде идва и къде отива. Така поне, ще може да се локализира по лесно възникнал проблем и ще се контролират всички, а не като сега - областните градове "под обсада", останалите пълна свобода.
[/quote]

То като предложение - добре, но МВР трябва да впрегнат много по-голям ресурс, защото точките на изход към други области са много повече! Само за една произволна област преброих 13 изходни пътища - главни и второстепенни, сметнете колко полицаи трябват! А за областния град да са 4-5 КПП. Та едва ли ще го решат, но поне КПП-тата да махнат!

# 18 053
Мда..статистиката за заразените медицински лица го потвърждават
повече от половината са не работещи със заразени пациенти,от други отделения
където мислят ,че маските не са за тях.. Joy

# 18 054
Самото съществуване на КПП-тата и опашките, които образуват със сигурност отказват много хора от това да тръгват да се редят. Вече дали това им е била цялата идея, кой знае.

# 18 055
Сега за какво ги издирват кацналите от Хорандия,заразени с коронавируса..
оставете ги,ще им мине като лека настинка..и не в болница,при семейството си да останат
тези тарикати..и не бъдещите туристи а сегашните нетърпеливи сезонни работници
да подписват декларации че знаят какво правят и всичко произтичащо от това е за
тяхна сметка..пак село под карантина,..в предишни постове,някой писа че с тази толерантност
от първи ще станем пак последни,от глупостта си.
Значи двамата от семейството още като са пристигнали са си хукнали в болницата да търсят помощ,защото още там били зле.Издирват останалите в самолета...Иначе съм на 1000% съгласна с Аризона и NumLock .Като е за БГ-държавата виновна,като е за друга страна -ние сме си виновни Simple Smile))Отново много ясно.И нас като Сингапур ще ни пишат.

# 18 056

Сезонните работници също би трябвало да имат някакви договори и съответно осигуровки, и да се лекуват там.
Баба Меркел освободи немските фермери от задължението да плащат осигуровки на гастарбайтерите от Източна Европа за периода на прибирането на белите аспержи, някъде около 150 дни, стига те да си организират чартърите за работниците....това четох в една статия, в която се сравняваше как един румънец бере 10-15 кг аспержи за един час, а германец едва 1-2 кг. При това германецът работил само 3-4 часа на ден, защото се изморявал Wink

# 18 057

Не съм сигурна, че авторът на предложението Кура Булгара е жена, но така или иначе няма опция да се върнем в средновековието. Ако мислим за БВП, гледането на деца, прането и готвенето са труд само когато се полагат от съответния наемен работник срещу заплащане. В останалите случаи на практика не се водят труд или в най-добрия случай са неплатен труд, затова жените с деца трябва да си изкарват хляба на други поприща /докато някой им гледа децата, естествено - откъдето тръгна дискусията/.

# 18 058
То това много хитро. Ако се разболеят няма да ги лекуват в Германия, защото не са им плащани осигуровки. Ще трябва да си ги лекуваме тук.

# 18 059
  • Пловдив
Скрит текст:
Като помислих съм съгласна за цяла област, но контрола да не бъде като сегашния - който не решил, той не преминал.  Наистина контрол и яснота, кой от къде идва и къде отива. Така поне, ще може да се локализира по лесно възникнал проблем и ще се контролират всички, а не като сега - областните градове "под обсада", останалите пълна свобода.

То като предложение - добре, но МВР трябва да впрегнат много по-голям ресурс, защото точките на изход към други области са много повече! Само за една произволна област преброих 13 изходни пътища - главни и второстепенни, сметнете колко полицаи трябват! А
за областния град да са 4-5 КПП. Та едва ли ще го решат, но поне КПП-тата да махнат!
[/quote]

Аз за Пловдив на първо четене, без много да мисля, преброих 10 КПП-та, в София сигурно са повече.
Към този момент не се предвижда премахване на КПП-та. Имат готовност да включат и военните, ако полицията закъса. Че с тези смени по 12 часа на пътя е изтощително. Но то у нас всяко решение е предпоследно, та не се знае. Но едва ли ще е преди края на следващата седмица заради празниците.

Общи условия

Активация на акаунт