COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 210
Д-р Дариткова току що е споделила, че вече е с отрицателен тест, всички нейни контактни лица (пациенти, колеги, роднини) са отрицателни. В понеделник се връща в кабинета и е дарила обезщетението си за това време на болницата ни.

# 18 211
  • Bulgaria
Няма междуградски транспорт, единствено остава таксито. Или влак, но не знам дали има влак до Хасково.

Как да няма междуградски транспорт? Има си автобуси. Не, че е оправдано и в двата случая да пътува с какъвто и да е транспорт след като е болна, но... Проверих в сайта на Централна автогара - само за деня има 3 автобуса, които пътуват до Хасково.

# 18 212
Ахаха, не не мога днес вече ми дойде повече полицейщината..
Не могат да издирят хора, пътували в самолет, минавали  паспортни проверки на две летища..
А аз чета нещо тук и после като гледам брифинга се оказва, че това, което съм прочел тук е нещо изопачено. На брифинга казаха, че пътувалите с този полет са издирени и карантинирани, а търсят хора, които са контактували с тях, таксиметрови шофьори и т.н. Питам се дали това изопачаване на информацията е преднамерено.
Цитат
В полет на България ер Амстердам-София от 26 април е имало положителен за Covid-19 пътник, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Властите издирват пътниците, за да ги изследват и призовават контактните лица да ги потърсят, за да бъдат тествани.
До момента са открити трима положителни от същия полет.
"Снощи до полунощ направихме точен списък с всички и РЗИ-тата вече издирват тези хора, но ще бъда много благодарен, ако чрез вас всеки участвал в този полет - това са 95 души - активно потърси колегите от РЗИ, за да организираме изследванията", каза д-р Кунчев

Посочете ми моля къде се твърди, че са карантинирани пътувалите с този полет (95 човека)?

Как е възможно да не се правят (или изискват от авиокомпаниите) списъци за връзка с всички пристигащи, за да не се налага да ги мъдруват тези списъци (до полунощ) три дни, след като хората са се разпръснали из страната!? Колко точно усилия, акъл и техника са нужни,  за да се прави това в момента на пристигане, като се има предвид, че вероятно с всеки пристигащ полет има вирусоносител?
До полунощ се мъчили милите заради едната разпечатка с 90 имена, адреси и телефонни номера ...
Кошмарът няма свършване.

# 18 213
По бТВ даваха сега момата от Нидерландия.Ми болна си е от там.Казали й да се обади на даден телефон да я вземат в болница,защото е зле.Тя обаче си купила билет и се прибрала със самолета.Щото в наша болница да влезеш в.Отишла си до Хасково с такси.Две деца.

Може ли линк за тази информация ?

# 18 214
Стига с това държавата е спечелила повече, някой да ги е карал да ходят насила да берат плодове не. Какво им предлага България като работа и възможности нищо. Едва ли е лесно, ако си ром и искаш да работиш да си намериш що годе платена работа в България.

И още повече ако имаш 3 класа образование и четеш на срички. Но това е друга тема и явно спамя.
От май възобновяват полетите за България. Това чух.

# 18 215
Д-р Антония Първанова в Лице в лице току що разви и то доста обосновано теорията, че този уж грип Б през януари, всъщност е бил Коронавирус. Не са разбрали, че това е така, защото тогава не се тестваше.

# 18 216
Делта, може ли да разкажеш малко повече, че ми стана интересно на какво ѝ се основава теорията.

# 18 217
  • Bulgaria
1447 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 10 нови случая, като 4 са в област София, 3 в област Кюстендил, 2 в област Враца и 1 в област Русе.

Към 29 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 43; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 22; Видин – 83; Враца – 7; Габрово – 5; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 66; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 26; Перник – 11; Плевен – 133; Пловдив – 61; Русе – 13; Силистра – 5; Сливен – 45; Смолян – 33; София – 708; Стара Загора – 36; Хасково – 17; Шумен – 4, Ямбол – 10.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 64. Днес в областната болница в Ямбол са починали двама души, при които е била регистрирана коронавирусна инфекция. Починалите са мъж на 75 г., който е имал онкологично заболяване, и жена на 55 г., която е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет. В областната болница във Видин е починал мъж, който е бил със стеатоза, артериална хипертония и постоянно предсърдно мъждене.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1447-sa-potvrden … a-covid-19-u-nas/

# 18 218
Делта, може ли да разкажеш малко повече, че ми стана интересно на какво ѝ се основава теорията.

На наблюдението, че всяка година гриповете се появяват приблизително на 40-та седмица от края на техния сезон предишната година и траят 20 седмици. Тази година имаше обявен грип Б, дори имаше и грипна ваканция в България и после изведнъж...грип Б изчезна без да минат 20-те седмици и се появи/превърна в Коронавирус. Тя твърди, че при това положение този грип Б не е бил грип Б, а Коронавирус. Смята, че е нормално да не се е разбрало, защото не се е тествало тогава, през януари тази година дали е грип Б или Коронавирус, защото още не се бяха случили нещата в Италия и не беше обявена пандемията.

Също така твърди, че СЗО обявява пандемия, за да може да се измисли скъпоструваща ваксина, която държавите да купуват. Казаха, по пътя на парите ще ги познаете.

# 18 219
  • На остров
Да не казвам, че имат образование, но ето че в Холандия или някоя друга държава успяват да изкарат пари и само с труд без високо образование. 
Според мен всички роми, които искат да работят са мнгоо по добре от тези, които само чакат на просия или помощи.

# 18 220
  • София
Май нещо й издиша теорията, ние тук си я развихме, докато не стана ясно, че е имало тестове за грип Б и хора са тествани. Другият вариант, който е фантазно-конспирационен е някой да ни е пробутвал тестове за корона, маскирани като тестове за грип Б.

понеже днес явно съм на руската вълна като информация и разсъждения от техни специалисти - никой от тях не отрича, че колкото повече се тестват, толкова повече заразени се откриват. Обаче за тях било важно какво е съотношението на заразени, починали, оздравяли и какъв коефициент на заразност се получава. Показаха таблица, според която те са с най-много тестове на милион и след вече два инкубационни цикъла на самоизолация, коефициентът на заразяване е паднал. Сега искат да го поддържат, затова викат още две седмици зор, да завършат още един цикъл и тогава ще видят какво ще се случва.

# 18 221
Д-р Антония Първанова в Лице в лице току що разви и то доста обосновано теорията, че този уж грип Б през януари, всъщност е бил Коронавирус. Не са разбрали, че това е така, защото тогава не се тестваше.

Няколко човека споделиха тук че са изкарали тежък грип през февруари. Някои се тестваха за КВ. Бяха отрицателни.
А и ако февруари беше КВ сега процента на тези с антитела нямаше да е 5-10.

# 18 222

Няколко човека споделиха тук че са изкарали тежък грип през февруари. Някои се тестваха за КВ. Бяха отрицателни.
А и ако февруари беше КВ сега процента на тези с антитела нямаше да е 5-10.

Така е, но както казах и назад, доцентът от БАН Чорбанов каза, че ако грипът е каран от човека отдавна, не може да се хванат антитела, защото имунитетът вече е станал клетъчен и тестовете не го ловят, а се налагат много по-специфични, дълготраещи и скъпи тестове, които не се правят.

# 18 223
  • София
Уф, значи 6 жертви за последното денонощие. Сутринта обявиха трима и сега трима. Това мисля е антирекорд. Sad

# 18 224
Д-р Антония Първанова в Лице в лице току що

Изгледайте го цялото интервю. Има какво да се чуе за пандемиите, СЗО и фирмите, производителки на ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт