COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 270
Новината, че работят в посока плазма с антитела  в Бг ме зарадва истински. Бях си помислила, че ще циклят на хидроксихлорокин.
Мен не ме впечатли въобще. Търси се евтино масово лечение, хематолог ми е разяснявал, че това с центрофугата е много трудно и ужасно скъпо - т.е. ще е само за "богоизбрани".

# 18 271
  • Bulgaria
Нищо не ни засяга щом се случва далеч от нас, все още... Докога ще разсъждаваме така? Докато ни засегне пряко ли?

# 18 272
  • София
.....не съм расист,но ми писна от циганите. Цялата здравна система на държавата работи за тях и то за без пари .... за да може ние да сме здрави, тях трябва да ги лекуваме ....

# 18 273
.....не съм расист,но ми писна от циганите. Цялата здравна система на държавата работи за тях и то за без пари .... за да може ние да сме здрави, тях трябва да ги лекуваме ....
Такива са и моите мисли...

# 18 274
Прави ми впечатление, че напоследък излязоха много изследвания какво поразява вирусът-възпаление на вътрешната стена на кръвоносните съдове, бъбреци, мозък, нервна система, сега остри миокардити при деца и синдром на Кавасаки. Това за около два месеца, откакто вирусът плъзна извън Китай.
В Китай е от края на декември, но да кажем, че са започнали да го изследват края на януари. Тогава не следях точно как се развива епидемията при тях.
Е, за толкова време нямаше как да не забележат и да знаят какво и как поразява още когато март месец започна да набира скорост в Европа.

В Китай е още преди ноември, но китайците лъгаха мощно. Това вече се доказа и е стара новина дори. Така че, като нищо може да сме го преболедували и да не сме разбрали. В България имаме доста китайци, които живеят тук, а и бизнесмени, които пътуват от и до Китай.

# 18 275
Новината, че работят в посока плазма с антитела  в Бг ме зарадва истински. Бях си помислила, че ще циклят на хидроксихлорокин.
Мен не ме впечатли въобще. Търси се евтино масово лечение, хематолог ми е разяснявал, че това с центрофугата е много трудно и ужасно скъпо - т.е. ще е само за "богоизбрани".

И аз така мисля.
То няма достатъчно кръводарители при нормални условия, а камо ли преболедували от КВ.

# 18 276
И БЦЖ ще произвеждаме. Поне като докажат, че има ефект Борисов ще разпродаде всичко на целия свят.
да продава всичко, само да не ни задължат да се имунизираме нито с тази, нито с която и да била пръкнала се в света ваксина.

# 18 277
  • София - Рим и обратно
На мен са ми правили инжекции с кръвна плазма при възстановяване след колянна операция. Кръвта се взима непосредствено преди манипулацията, центрофугира се и се поставя веднага. Та, как ще стане - ще си ходиш под ръчичка с човека с антителата, или как.

# 18 278
Скрит текст:
Скрит текст:
Това според мен е пълен хаос и е една от причините целият континент да е на този хал в момента. Според мен не трябва да се позволява на никой да се качва на самолет, ако няма отрицателен PCR тест. След като пристигне в България карантина + гривна за 14 дена. Ако искаме да живеем спокойно и свободно, другият вариант е още дълго време да се влачим така и непрекъснато да си внасяме вируса от чужбина.

Добре, де, теб лично какво те засяга? Проблемът е на хората, които са били в самолета. Но те така или иначе са под карантина. И евентуално таксиметровият шофьор може да е заразен. Какво толкова е станало, наистина не разбирам...
Намираш за нормално човек, болен от силно заразна болест, да пътува в самолет с още 95 човека? Няма разлика между 14-дневна карантина на здрави хора и това част от тях да бъдат заразени, с последващо евентуално боледуване и даже постъпване в болница, ако се влошат? Карантината те прекарват у дома, със семействата си, които също стават контактни...
Всъщност няма смисъл, на всички е ясно за какво става въпрос. Станало е, и пак ще става. За съжаление.

О, не, не, изобщо не считам за нормално, че въпросната госпожа е тръгнала да лети болна, това е изключително безотговорно към останалите в самолета. Надявам се да са единици хората, които биха го направили. И се надявам да не е успяла да зарази много от пътниците. Но като тръгна да летя, със сигурност ще си имам едно на ум, че някой умник може и болен да се качи в самолета. Няма ли някакво наказание или закон за такива случаи?

Casa, шофьорът няма как толкова бързо да започне да заразява(освен ако не е от малкото изключения).

# 18 279
  • Пловдив
И БЦЖ ще произвеждаме. Поне като докажат, че има ефект Борисов ще разпродаде всичко на целия свят.
Ние по принцип я произвеждаме и изнсяме, това не е нещо ново и нечувано.

И колко време е нужно за този клетъчен имунитет? То така без конкретика и аз мога да говоря. На много хора им се иска ковид 19 да е минал през България през февруари, но тестовете показват друго.

За каква отговорност говорите при хората от репортажа? Не виждате ли за какво невежество става въпрос. А и като ги слушах, българският не им е майчин език. Дали изобщо са разбрали какво им се казва там по телефона или е имало "помощник", който им е дал акъл да хващат самолета.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 19:35 от dundi73

# 18 280
  • София
Днес на път за пазара станах свидетел на група цигани, които си бяха седнали на слънчев мохабет на детска площадка. Циганетата им си играеха наоколо весело и щастливо. Големият парадокс беше, че съвсем наблизо беше спряла полицейска кола и всички участници наоколо, си стояха абсолютно спокойно и необезпокоявани от никого.

# 18 281
Bulgaria: 6 506 tests/1M population
New Zealand: 26 690 tests/1M population
Само си сравнявам.
New Zealand имат почти същия брой общо случаи, смъртни - почти николко!
Като население са 4 978 030, по-малко от нас.

# 18 282
  • Пловдив
Сега като слушам за полета от Амстердам...да не е отпаднало изискването за декларация и карантина?
Или като са манговци пишат, ако могат, неверни данни и 3 дни не могат да ги намерят?

# 18 283
  • Sredets/Burgas
много тежки инфекции, с отрицателни тестове за грип а и б.
Тоест, ако не е грип, е Ковид?
Аденовируси,  други риновируси... няма.

# 18 284
  • Пловдив
Сега като слушам за полета от Амстердам...да не е отпаднало изискването за декларация и карантина?
Или като са манговци пишат, ако могат, неверни данни и 3 дни не могат да ги намерят?
Нали като си купуваш билет даваш номер на документ и имена. Казаха, че имат адресите на всички, но ги молят да се свържат със съответното РЗИ, за да ги тестват по - бързо. То нито да казват нещо, нито да не казват нищо.
И как решихте, че в самолета са пътували само цигани?

Общи условия

Активация на акаунт