COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 255
Да, само НВО и ДЗИ ще се проведат в училище.
Най-после нещо конкретно да чуем.
Лично аз се радвам на това разрешение на проблема с обучението. И поне на време съобщиха.
Остава да оповестят съдържанието на изпитите и датите, но имаме обещанието, че в началото на май ще стане и това.

...и темите и отговорите на тестовете. Тях къде ги забрави? Щото иначе ще стане, както казваше баща ми, когато е бил малък в края на 30-те години на миналия век и учителите съобщавали оценките на края на годината на малките ученици: "Иванчо минава...пак за първи клас." Sweat Smile

А, до тях достъп, поне вкъщи, ще имаме, като минат изпитите. Laughing

Татко пък разказва, че когато се родил наш Симеон, на всички деца написали по шестица и нямало повтарячи за годината.
Ама нас туй не ни грее баш. То сега повтарящи няма.

А, ето, че го има:
https://nova.bg/news/view/2012/09/18/36203/%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0 … 81-7-%D1%86%D0%B8
Даже и седмИци е имало.
Ама на нас не са ни обещавали това. Иначе щеше да ми е интересно - "Превъзходен 7", примерно.

# 18 256
Новината, че работят в посока плазма с антитела  в Бг ме зарадва истински. Бях си помислила, че ще циклят на хидроксихлорокин.

# 18 257
Всичко се политизира и инструментализира.
Именно. Не съм била фенка на Курц, но правителството се справи добре досега и мисля, че този факт е редно да се отчете без мръсни номера. Вчера се разхождаше един с мачете пред президенството, днес по време на преговорите с Луфтханза имаше заплаха за бомба, но Курц отказа да прекъсне преговорите.. Ще го разчекнат по медиите, да им дадем два-три дни. Типичното "осанна" и "разпни го".

# 18 258
Скрит текст:
Ох, не знам защо през ден - два се появява някой някъде, който твърди много уверено, че видите ли ние сме изкарали К19 не само преди всички останали държави в Европа, ми и едно тихомълком, без усложнения и смъртни случаи...
Скрит текст:
ПС. Аз бях болна края на януари, тествах се за грип, ми грип си беше 😂. Нормален такъв.

Скрит текст:
Не знам как ако го е имало масово никой не е стигнал до респиратор... И лекарите не са се изпозаразили, а се заразяват сега...

Е да де, но къде изведнъж потъна Грип Б? Тя каза, че това си е научно доказано - през 40 седмици винаги има определен щам грип и той трае 20 седмици. Те затова и всяка година правят ваксина спрямо щамът, който се чака.

Не е "научно доказано", а тя го била наблюдавала в кривите на заболеваемост.
Ще ми се да интервюират лекари, които имат опит с пациенти, примерно от чужбина. Госпожата е евродепутат и няма досег с пациенти, може да рсзсъждава над данните, колкото и ние тук...

Точно защото е евродепутат е в крак с модните политически тенденции на тема Коронавирус.
Какво повече знаят докторите за грипа, което вие или тя не знае? Гриповете нямат лечение, има някакви ваксини със съмнителни резултати и това е. Харесва ни, не ни харесва, това е истината. Седим вкъщи, пием чай и Аналгин и чакаме да ни мине. Ако се влошим, почваме антибиотици, но това става рядко при млади и здрави хора.

# 18 259
  • Bulgaria
Хората не умират от грип, а с грип. Интелигентно изказване от лекар.
Абсолютно вярно и интелигентно. Лекарят, констатирал смъртта, е длъжен да впише точната причина. А не общото "от грип". Майка ми беше болна от рак, и той бе причината за смъртта й, но в смъртния акт пише "дихателна недостатъчност ". Защото това бе непосредствената причина, провокирана от рака. И сега НЕ би трябвало да пише като причина "Ковид 19", а съответната причина довела до смърт, дори да е предизвикана от вируса.

Причината е породена от грипа, или в случая коронавируса. И нямаше да има летален изход без него. Няма как да впишат точната причина след като не правят аутопсия в днешно време. Но каквато и да е, тя е в резултат от коронавируса и без него нямаше да се случи точно сега и точно на този човек.

# 18 260
Делта, може ли да разкажеш малко повече, че ми стана интересно на какво ѝ се основава теорията.
На това, че само в България ковид 19 е засегнал повече деца, отколкото навсякъде другаде по света, семействата им са останали незасегнати и... как не им писна да говорят глупости по телевизията. Колко народ си го помисли това нещо, ама пусто тестовете за антитела са им отрицателни. Много странен български ковид 19.

Пак казвам - доц. Чорбанов, вирусолог от БАН каза в Денят с Георги Любенов по БНТ преди три дена, че тестовете за антитела не откриват отдавнашна зараза, защото имунитетът вече е клетъчен и не могат да го хванат тези тестове. Ох, уморих се да повтарям, що ли си пиша, като никой не чете...

# 18 261
Новината, че работят в посока плазма с антитела  в Бг ме зарадва истински. Бях си помислила, че ще циклят на хидроксихлорокин.
То и ваксина разработваме, частично финансирана от Института "Пастьор", но кога ще стане не е казано.Wink

Пак казвам - доц. Чорбанов, вирусолог от БАН каза в Денят с Георги Любенов по БНТ преди три дена, че тестовете за антитела не откриват отдавнашна зараза, защото имунитетът вече е клетъчен и не могат да го хванат тези тестове. Ох, уморих се да повтарям, що ли си пиша, като никой не чете...
И аз го гледах, но не го разбрах. По това, което си написала е възможно хора да са преболедували то КВ и да имат клетъчен имунитет. А как се доказва това?

# 18 262
  • Bulgaria
И БЦЖ ще произвеждаме. Поне като докажат, че има ефект Борисов ще разпродаде всичко на целия свят.

# 18 263
  • София
И да, преди двете грипни ваканции имаше много болни деца, понякога оставаха по-малко от половината класове, също и учители доста боледуваха, групите в Дг бяха почти празни.

# 18 264
  • София
От София до Хасково с такси? Колко плащат тези за превоза? Поне таксиметровия шофьор после ще има с какво да си плати теста, ако случайно пропуснат да го тестват безплатно.

По договаряне се плаща, няма тарифа за пътуване до прованса.
Познат е вземал х 150 лв за 4рима София - Банско. И те, и той доволни.
Но преди короната беше.
Скъпия отказваше курсове извън София.

# 18 265
  • София
Аз пък знам за много случаи, включително и във форума съм срещала, на боледуващи февруари и март, които изкараха много тежки инфекции, с отрицателни тестове за грип а и б.

# 18 266
Те пак добре, че с такси са пътували.
Та не са се натоварили на влак/автобус.

# 18 267
  • София
Скрит текст:
Това според мен е пълен хаос и е една от причините целият континент да е на този хал в момента. Според мен не трябва да се позволява на никой да се качва на самолет, ако няма отрицателен PCR тест. След като пристигне в България карантина + гривна за 14 дена. Ако искаме да живеем спокойно и свободно, другият вариант е още дълго време да се влачим така и непрекъснато да си внасяме вируса от чужбина.

Добре, де, теб лично какво те засяга? Проблемът е на хората, които са били в самолета. Но те така или иначе са под карантина. И евентуално таксиметровият шофьор може да е заразен. Какво толкова е станало, наистина не разбирам...
Намираш за нормално човек, болен от силно заразна болест, да пътува в самолет с още 95 човека? Няма разлика между 14-дневна карантина на здрави хора и това част от тях да бъдат заразени, с последващо евентуално боледуване и даже постъпване в болница, ако се влошат? Карантината те прекарват у дома, със семействата си, които също стават контактни...
Всъщност няма смисъл, на всички е ясно за какво става въпрос. Станало е, и пак ще става. За съжаление.

# 18 268
Прави ми впечатление, че напоследък излязоха много изследвания какво поразява вирусът-възпаление на вътрешната стена на кръвоносните съдове, бъбреци, мозък, нервна система, сега остри миокардити при деца и синдром на Кавасаки. Това за около два месеца, откакто вирусът плъзна извън Китай.
В Китай е от края на декември, но да кажем, че са започнали да го изследват края на януари. Тогава не следях точно как се развива епидемията при тях.
Е, за толкова време нямаше как да не забележат и да знаят какво и как поразява още когато март месец започна да набира скорост в Европа, но от Китай имаше само оскъдна инфо за пневмонии.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 19:23 от Дъждец

# 18 269
Скрит текст:
Това според мен е пълен хаос и е една от причините целият континент да е на този хал в момента. Според мен не трябва да се позволява на никой да се качва на самолет, ако няма отрицателен PCR тест. След като пристигне в България карантина + гривна за 14 дена. Ако искаме да живеем спокойно и свободно, другият вариант е още дълго време да се влачим така и непрекъснато да си внасяме вируса от чужбина.

Добре, де, теб лично какво те засяга? Проблемът е на хората, които са били в самолета. Но те така или иначе са под карантина. И евентуално таксиметровият шофьор може да е заразен. Какво толкова е станало, наистина не разбирам...

Как да не ни засяга, като този шофьор е бил в контакт освен с негови близки, а и с клиенти досега?
Ама много лично ни засяга даже.

Общи условия

Активация на акаунт