COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 162
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 240
Абсолютен мит е, че сме имали вълна от ковид вместо грип Б януари месец. Това го твърдят много експерти за разлика от д-р Първанова, която е повече политик отколкото лекар експерт.

# 18 241
  • Пловдив
Sparkles, само не разбрах кой ще те спре да отидеш да занесе продукти на родителите си? Ти декларацията чела ли си я или си пишеш ей така от любов към писането?

# 18 242
  • Там,където се събуждам щастлива.
По бТВ даваха сега момата от Нидерландия.Ми болна си е от там.Казали й да се обади на даден телефон да я вземат в болница,защото е зле.Тя обаче си купила билет и се прибрала със самолета.Щото в наша болница да влезеш в.Отишла си до Хасково с такси.Две деца.

Може ли линк за тази информация ?

Дъщерята на прибралата се с COVID-19 от Амстердам: Не звъннахме на лекар там, взехме билет за България
„Това прехвърляне на болни пациенти от граница през граница ще удължи много времето и срока на продължаване на тази пандемия“, коментира д-р Георги Гелов, директор на МБАЛ-Хасково.

Ако не се прави манипулация, здраве му кажи. (Заглавие на сайта и думи на дъщерята).
Не знам с каква цел го правят, но поне обикновените хора дано да имаме малко ум.

# 18 243
  • Bulgaria
Хората не умират от грип, а с грип. Интелигентно изказване от лекар. Сигурно щяха да умрат точно по същия начин в същия момент ако не бяха болни от грип.
Днес дори Мутафчийски каза, че тези хора, които умират сега от коронавирус, без него нямаше да умрат сега - могат да живеят още 1, 2, 5, 10 години. Видяхте ли снимките на медицинските лица, които са починали във Великобритания? Видяхте ли колко млади хора има? И те ли щяха да починат точно в този момент, след като коронавируса не е причината за това?

# 18 244
  • София
Ох, не знам защо през ден - два се появява някой някъде, който твърди много уверено, че видите ли ние сме изкарали К19 не само преди всички останали държави в Европа, ми и едно тихомълком, без усложнения и смъртни случаи...

ПС. Аз бях болна края на януари, тествах се за грип, ми грип си беше 😂. Нормален такъв.

Не знам как ако го е имало масово никой не е стигнал до респиратор... И лекарите не са се изпозаразили, а се заразяват сега...
Заразен и болен са различни неща! Сега откриват, защото ги тестват. Лекарите няма как да знаят че са заразени, ако са безсимптомни.

# 18 245
Хората не умират от грип, а с грип. Интелигентно изказване от лекар. Сигурно щяха да умрат точно по същия начин в същия момент ако не бяха болни от грип.
Днес дори Мутафчийски каза, че тези хора, които умират сега от коронавирус, без него нямаше да умрат сега - могат да живеят още 1, 2, 5, 10 години. Видяхте ли снимките на медицинските лица, които са починали във Великобритания? Видяхте ли колко млади хора има? И те ли щяха да починат точно в този момент, след като коронавируса не е причината за това?

В Швеция без строги мерки за 2 месеца няма и 40 човека под 50 години, които са умряли с Ковид. Буквално повече умират от грип, да.

# 18 246
Това според мен е пълен хаос и е една от причините целият континент да е на този хал в момента. Според мен не трябва да се позволява на никой да се качва на самолет, ако няма отрицателен PCR тест. След като пристигне в България карантина + гривна за 14 дена. Ако искаме да живеем спокойно и свободно, другият вариант е още дълго време да се влачим така и непрекъснато да си внасяме вируса от чужбина.

# 18 247
А, то свърши вече с тези възможности. Времето мина.
Хората кръстосват както си щат, а тука ми забранили на едни нещасти жители на областните градове да пътуват без "декларации".
Недомислица - откъдето и да се погледне.

# 18 248
Учебната година ще приключи онлайн. А Валерката Симеонов казал, че пращането на децата на училище било равнозначно на убийство. https://nova.bg/news/view/2020/04/29/286509/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D … 0%BD%D0%BD%D0%BE/

# 18 249
Да, само НВО и ДЗИ ще се проведат в училище.
Най-после нещо конкретно да чуем.
Лично аз се радвам на това разрешение на проблема с обучението. И поне на време съобщиха.
Остава да оповестят съдържанието на изпитите и датите, но имаме обещанието, че в началото на май ще стане и това.

# 18 250
Хората не умират от грип, а с грип. Интелигентно изказване от лекар.
Абсолютно вярно и интелигентно. Лекарят, констатирал смъртта, е длъжен да впише точната причина. А не общото "от грип". Майка ми беше болна от рак, и той бе причината за смъртта й, но в смъртния акт пише "дихателна недостатъчност ". Защото това бе непосредствената причина, провокирана от рака. И сега НЕ би трябвало да пише като причина "Ковид 19", а съответната причина довела до смърт, дори да е предизвикана от вируса.

# 18 251
  • гр. Варна
Ако това е вярно - обяснява защо даже работници с договори ще се върнат у нас заедно с вирусите си:
Макар трудът да си остава доброволен, работодателите са свободни да не осигуряват здравно работещите за тях гастарбайтери до 115 дни (близо 4 месеца) след наемането им. С други думи, буквално за целия им период на престой. Така ако работник се нарани по време на работа или бъде заразен с коронавирус, той няма да може свободно да се възползва от германската здравна система, освен ако сам не си плаща осигуровките - в Германия или у дома.
от ТУК
Ако работите в Германия по-малко от 71 дни в годината и ако извършвате трудовата си
Скрит текст:
дейност не като редовна професия, то се счита, че сте краткосрочно зает. Ако същевременно сте зает в родната Ви страна със задължително социално осигуряване, трябва да докажете това, представяйки удостоверение „A1“. Чрез това удостоверение сте здравно осигурен и през първите 70 дни, през които работите в Германия. Ако нямате удостоверение „A1“, от страна на работодателя сте застрахован единствено от трудова злополука. Осигурете да имате допълнително и здравна застраховка с валидност в Германия.

Ако искате да удължите трудовата си дейност и след изтичането на 70 дни, Вашият работодател е длъжен да Ви регистрира в германското социално осигуряване......
https://www.fair-arbeiten.eu/bg/article/115.in-der-landwirtschaft.html
Допълнителни възможности за сключване на трудовите договори по чл. 114а от Кодекса на труда (КТ), валидни само за периода на извънредното положение.> http://www.gli.government.bg/page.php?c=53&d=1891

# 18 252
  • Другата България
Аз го гледам този репортаж за жената от Хасково и се чудя, и не мога да се начудя.
Хайде, този от Търнак е само с лека температура, и си е у дома, да речем, че е бил в по-леко състояние.
Но тази жена, тя е била зле още там, в Нидерландия. Как в такова състояние я пускат да се качи на самолет с още 90 човека, в "бялата" държава с либералния режим? Тя видимо не е била добре, на записа се чуваше как говори и дъщеря ѝ-на носа си, явно и тя не е съвсем здрава видимо, остави останалото.
После тук, в България, в "черната" държава със затегнатите мерки според някои. Тя слиза болна, в тежко състояние. Никой не я спира, никой не я проверява, дори майка ѝ говори, че ѝ бил отказан преглед на летището. Не мога да го повярвам, докато не го прочета някъде от друг източник, защото за мен е под съмнение както умствения багаж на цялото семейство, така и интелигентността им, но поне някакъв контрол на това летище няма ли? Всичко това на мен ми звучи абсурдно, не знам на вас.
За това, че и там, като и тук нашите хора отишли направо в болница, вместо да се обадят по телефона - както е и тук, хората ги върнали и им казали да се обадят първо и ще ги приемат в болница, ама те пък преценили, че защо им е болница-на самолета за България е по-лесно, какво като е безотговорно....та за това няма да отварям дума. Именно поради тази причина, слушайки поредните неадекватни разсъждения на хора, които хал хабер си нямат от случващото се не мога да повярвам и на казаното, че здравните власти не са им обърнали внимание. Та в Нидерландия не им обърнали внимание, та тук не им обърнали внимание, и тези като онези, дето си мислят, че световното здравеопазване се върти около собствените им носове.

# 18 253
  • Bulgaria
С Македония в worldometers имаме почти еднакъв брой случаи: 1447 при нас, докато те имат 1442. Ние имаме 64 смъртни случая, а те 73. Интересното е, че ние имаме 243 излекувани, а те имат 627. Те имат 2 млн. население, първият им случай е бил на 26 февруари.

# 18 254
  • Пловдив
Делта, може ли да разкажеш малко повече, че ми стана интересно на какво ѝ се основава теорията.
На това, че само в България ковид 19 е засегнал повече деца, отколкото навсякъде другаде по света, семействата им са останали незасегнати и... как не им писна да говорят глупости по телевизията. Колко народ си го помисли това нещо, ама пусто тестовете за антитела са им отрицателни. Много странен български ковид 19.

Общи условия

Активация на акаунт