COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 730
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 480
Аз не успях да го гледам, но ми е интересно...

# 18 481
На мен ми направи впечатление като обясняваха за пътуващите в полета от Амстердам. Имало чужди граждани и било по-трудно намирането им, защото те по-трудно пишели в декларацията къде ще са. Е как така, като дори и да нямаше болен, те трябва да са под карантина и РЗИ да е информирано. Или всички чужденци може да пътуват необезпокоявано в България, а ние под строй в парка.

# 18 482
По повод на болната, пристигнала от Амстердам - помните ли как специално по новините казаха за дъщерята на Милен Цветков, пристигнала за погребението му, че още на Летището е направен тест за КВ, да не би да носела зараза ?

А на тази болна са ѝ слагали кислородна маска в самолета и никой не е предприел нищо на летището?! Rolling Eyes

# 18 483
Един от многото специалисти с различно мнение. Коментира, колко са надеждни тестовете за Короната и как се записват „починалите от ковид” в Щатите. Интересно, защо мнения като това, не срещаме в средствата за масова информация? Такива мнения има, на специалисти от цял свят. Защо не ги виждаме във водещите новини? Не знаем, дали това е истината, но показва различно мислещите специалисти.
https://www.youtube.com/watch?v=6C_26ZIUlrQ

Защото сме на 111 място по свобода на словото - благодарение на всички публични медии и форуми.
Защото се трие поголовно това, което е в разрез със спуснатата линия.
Защото дори логични въпроси не се позволява да се задават публично. Ка-моли да се изразяват различни мнения.
А това засилва още повече основателното усещане за дирижираност и прикриване на факти.

Пресен пример от снощи:
в 22 часа прочетох в медия за мерките във Франция. Тъкмо пуснах линкове тук-там и новината бе зачистена.
Официално попитах къде е статията и защо я няма вече. Предупредих и че съм я копирала. Защото се съмнявах, че ще я очистят. Очевидно не без основание.
По-късно взе че се появи отново. След около час.
Ето я.
Пускам я, защото вчера писах, че мерките И в тази държава се различават от мерките у нас. И това е така:
https://www.dnes.bg/eu/2020/04/29/shte-triabva-da-jiveem-s-virus … -izolaciia.447865

"В санитарен план носенето на маски ще бъде вече задължително в обществените превозни средства и ще се препоръчва в магазините, ако дистанцията е невъзможна там."

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:47 от Judy

# 18 484
На мен ми направи впечатление като обясняваха за пътуващите в полета от Амстердам. Имало чужди граждани и било по-трудно намирането им, защото те по-трудно пишели в декларацията къде ще са. Е как така, като дори и да нямаше болен, те трябва да са под карантина и РЗИ да е информирано. Или всички чужденци може да пътуват необезпокоявано в България, а ние под строй в парка.
То за чужденци нали бяха затворени границите ужким?

# 18 485
  • Пловдив
Пълна пародия е това с пътуванията и мнимите забрани.

# 18 486
  • Шумен
Идеите на управляващите, които са жива проформа на сваляне на ИП:

https://www.dnevnik.bg/politika/2020/04/30/4060666_sled_gergyovd … /?ref=home_layer2

Нищо не свалят, просто действително премахват израза  - извънредно положение, за да могат да започнат да получават заплатите си депутатите. Като основната причина да се прокарат някак си в закон е събирането на много хора на едно място - това е опасно за властта. Т.е подигравкиге продължават.

# 18 487
Гледам ги рамо до рамо без маски, а аз  домашните постоянно ги строявам всички с маска навън, дезинфекция на вратата, викам по детето да не пипа парапета, да не пипа ключовете на лампите, чуди се горкото как да диша навън докато се движи с мен. Една идея по-спокойно ми става като гледам там толкова хора в огнището на вируса половин час в толкова близък контакт без маски
Това, че много хора правят някаква идиотщина не я прави по-малка.
Тъкмо това щях да напиша - всеки отговаря за себе си.

# 18 488
На мен нещо не ми се връзват нещата.
Значи, от началото на случаите в България, преди почти 2 месеца, бройката е около 1500 общо, а излекуваните случаи са...около 250. Възможно ли е това? За 2 месеца само 18% излекувани, не ми се връзват нещата - наистина ли се следят случаите, които са се излекували в домовете си или просто тях не ги броят, а само тези, които са били в болница броят като излекувани...

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:52 от DeltaAzimut

# 18 489
  • Пловдив
Judy, и мерките в държавата Франция са доста по-ограничителни от нашите. А статията е за това, което ще се случи след 11 май.
Всъщност на теб явно проблемът ти е в прословутите маски. Във Франция досега не ги въведоха, защото нямаха наличности дори и за медицинския персонал. Но пък затвориха хората по къщите и все още излизат навън с декларации. А, и глобяват.

# 18 490
Judy, и мерките в държавата Франция са доста по-ограничителни от нашите. А статията е за това, което ще се случи след 11 май.

Всеки е грамотен да си прочете статията сам и сам да си направи изводите.
Аз с относителните понятия "леки" и "тежки", повече или по-малко "ограничителни" не си служа и това не е случайно.За мен у нас мерките са необосновано тежки. И безсмислени в голямата си част.
За хора, които принципно са привързани към къщите си и не им е проблем, че са лишени от свободно движение и въздух, може да са леки.
Разлика с държавите, които посочих вече, има и сега, ще я има и след това. Каква е - не случайно пускам линк от официална новина, за да няма пак преразкази и лични интерпретации с емоционални оценки.
Фактите са си факти. Такива, каквито са.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:51 от Judy

# 18 491

Мнението ми е, че трябва държавата да наеме хотели, в които да бъдат откарвани гражданите, пристигащи от други държави за 14 дневна карантина, докато се уталожат нещата с вируса в света. Поне за месец-два да е тази мярка. Няма да е чак толкова скъпо на държавата това начинание, пристигащите от чужбина не са толкова много. След това, разбира се, държавата може да си търси парите от тези хора, поне процент от тях. Така по естествен начин ще се ограничат пътуванията, защото хората знаейки за тази мярка, няма да предприемат подобни пътувания без наистина важни причини.

# 18 492
Скрит текст:
То за чужденци нали бяха затворени границите ужким?

За тези с право на пребиваване и техните семейства не са затворени.

# 18 493
Ronald, не е вярно, че модераторите трият по признака, написан от теб. Аз подкрепям мерките на властта /без парковете/, смятам че чудесно се справя ген.Мутафчийски има железни нерви. И аз имам изтрит пост, въпреки това. Маникюристки и фитнеси в живота си не съм ползвала никога.
Вчера следобяд Ън беше писала за ЕЗОК и Холандия. Понеже имам познати деца, студенти в Холандия, там плащаш лечението, прегледа, не признават ЕЗОК. Може би, защото българската НЗОК после им бави плащането. Не винаги, но в повечето случаи големи трудности срещат тези, само със ЕЗОК. Затова родителите правят на студента си допълнителна здравна застраховка, във форума тук,  във Висше образование, Студенти в Холандия са писали за това.
За сезонните работници не знам как е, холандския работодател или лично тя трябва да си направи здр.застраховка. Включва и медицинската помощ за другия, ако бутнеш някой с велосипед там.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:02 от kristinia

# 18 494
Кой и как е спрял някой от свободно движение? Как бе? Що говорите глупости? Спрели са ви свободно да ходите в мола и на кръчма. Ета аз си ходя свободно два пъти на ден на разходка с кучето. На разходка с децата също мога да ходя. Извинявайте, ама това е откровена лъжа. Даже и парковете ви отвориха. Зор да се махнат мерките, като че са ви вързали под ключ. И да си поливате доматите на село ходите...не разбирам, честно...

Общи условия

Активация на акаунт