COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 570
О, уау. Още в самолета се наложило да подават кислород на жената от Холандия. Не получила медицинска помощ и тест там, заради езикова бариера...

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/majkata-na-zhenata … hat-kislorod.html

С никаква езикова бариера на може да се оправдава. Социалните там си имат преводачи от всякакви езици, има и голяма бг общност.

14 г. дъщеря надали не е ходила на училище и поне малко да знае езика. По-скоро е типичното мислене, тука не ми обръщат внимание, защото съм чужденец, я да се прибера в България.

# 18 571
Още не мога да осмисля как видимо болен човек, на който даже му се е наложило да му подават кислород в самолета, е минал през летището в Холандия, качил си се е на самолета, пуснали са си го да си тръгне от летището в София, та и такси си е хванал..не знам.

# 18 572
Обикновено децата на ромите в чужбина ги записват на училище за да ползват родителите жилище и други социални облаги. Друг е въпроса какво учат и дали усвояват. Миналото лято едни такива си взеха зет при идването си до България, непълнолетен също като щерка им. Изведоха го с декларация в чужбина, а пък тук се води на училище официално, пълен мармалад.

# 18 573
Да ви кажа честно ако бях на нейно място и аз щях да се прибера, то острани е лесно, но ...

# 18 574
  • София
Още не мога да осмисля как видимо болен човек, на който даже му се е наложило да му подават кислород в самолета, е минал през летището в Холандия, качил си се е на самолета, пуснали са си го да си тръгне от летището в София, та и такси си е хванал..не знам.
Според доцента Кунчев от щаба, тази сутрин - нашето летище имало най-добри термокамери, те не били засекли темпратура. А тя е минала безпроблемно през медицинските и полицейските екипи, без да съобщи нищо, затова вече на Пристигащи - логично нямало лекари и нямало към кого да се обърне. Малко сбъркана работа.
Иначе, нидерландците не ги брига ама никак, че заразени български цигани напускат страната им, нали така? Даже сигурно биха й доплатили билета само и само да се пръждоса и да не лежи на тяхната система.

# 18 575
На никой не му се занимава. Ако може да мине, минава. Нидерландия - пускай ги да минат, стюардесите в самолета - си пазят работата, българското летище - като холандското, таксито - печалба. Пък вирусът може да не ни хване. Това е мисленето.

# 18 576
Скрит текст:
DeltaAzimut, карантината за доказани носители на вируса е 28 дни, едва след изтичането чакат РЗИ да вземе тест. А за едно дете казаха, че повече от 30 дни не може да се изчисти от вируса.

Аз не говоря за носители, говоря за излекувани - доколкото знам, сутрин съобщават бройката на излекувани. Човек може да е носител и без да е болен, нали така? Значи, ако ще се лъжем чрез масова психоза от сутрешните екрани на телевизията, ще спрем да си вярваме, нали така?
Има някаква масова заблуда в света в момента. Не може заразоносителите да се обявяват за болни, защото има хора, които си носят туберкулозния бацил, примерно, но не са болни от туберкулоза. Същото е и с Короната.

Под карантина се поставя всеки с доказан Ковид-19. Те са в бройката заразени, без значение дали са развили симптоми или не. Те се поставят под карантина от 28 дни, след което трябва да дадат две последователни отрицателни проби. В болниците започват да ги тестват по-рано, мисля след 14 дена.
Всяка сутрин обявяват активните случаи и новите с два отрицателни теста. Не знам къде е заблудата.

Заблудата е, че се обяввяат само оздравелите от общата бройка заразени, но към нея автоматически не се прибавят и само носителите, които не са болни, в т.ч. и хората, които вече практически са оздравели, но все още са заразоносители. По този начин, нещата изглеждат доста страшни, а всъщност - не са чак толкова страшни, защото има процент от хората и той не е малък, който въпреки, че са носители, не са болни. И въпреки това, те се слагат само в бройката на заразените, а не ги водят автоматически оздравели, защото всъщност, те не са болни. Дали успях добре да обясня?

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 12:28 от DeltaAzimut

# 18 577
  • София
И според мен на никого не му се занимава, всеки гледа по-бързо да го отпрати по-далече, за да не се окаже утре сам под карантина - така  си го обяснявам. Иначе би трябвало да има медицински контрол на летищата, ама май си е формален.
А бягството на болните от Нидерландия може да има съвсем банална причина - страх, че ще ги накарат да плащат, може би неоснователен страх, но като причина е възможен.
В същото село чакат да се върнат нови групи от работещи навън, общо 60 човека били. Един о тях е починал в Нидерландия, имат съмнение, че е от коронавирус.    от ТУК

# 18 578
Ама от полета не са ли задължени да информират, щом даже са й подавали кислород в самолета?

# 18 579
Да ви кажа честно ако бях на нейно място и аз щях да се прибера, то острани е лесно, но ...
Живея в държава с над 20 000 заразени и над 1000 починали и с по-малко население от България, но и през ум не ми е минавало да се юрваме към къщи.

# 18 580
Може би сте го обсъждали, на мен ми прави впечатление, че повечето заразени са от селата и от малцинствата, заради това че те живеят по 100 човека в една къща стават и тези огнища.
Не, не ми прави впечатление това. Но ми прави впечатление, че близо половината от заразените са от София. А от моето обкръжение знам за 7 случая, като нито един не е от малцинствата, нито пък са такива, пребивавали в чужбина.

# 18 581
Живея в държава с над 20 000 заразени и над 1000 починали и с по-малко население от България, но и през ум не ми е минавало да се юрваме към къщи.
Казвам на "нейното" място, очевидно тежко болна.

# 18 582
Казвам на "нейното" място, очевидно тежко болна.
Тежко болна пък съвсем.

# 18 583
  • Mediterraneo
Чисто луда! С изявени тежки симптоми се юрнала да пътува! Заслужава арест! Тези от самолета, подавали й кислород- също! Не са ли обявили какво се е случило? Как така са я пуснали да се прибира сама? А термокамерите са загуба на средства, може да кашля като бясна, но да няма Т, много ясно, че няма какво да засече.

# 18 584
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
DeltaAzimut, карантината за доказани носители на вируса е 28 дни, едва след изтичането чакат РЗИ да вземе тест. А за едно дете казаха, че повече от 30 дни не може да се изчисти от вируса.

Аз не говоря за носители, говоря за излекувани - доколкото знам, сутрин съобщават бройката на излекувани. Човек може да е носител и без да е болен, нали така? Значи, ако ще се лъжем чрез масова психоза от сутрешните екрани на телевизията, ще спрем да си вярваме, нали така?
Има някаква масова заблуда в света в момента. Не може заразоносителите да се обявяват за болни, защото има хора, които си носят туберкулозния бацил, примерно, но не са болни от туберкулоза. Същото е и с Короната.
Скрит текст:
Под карантина се поставя всеки с доказан Ковид-19. Те са в бройката заразени, без значение дали са развили симптоми или не. Те се поставят под карантина от 28 дни, след което трябва да дадат две последователни отрицателни проби. В болниците започват да ги тестват по-рано, мисля след 14 дена.
Всяка сутрин обявяват активните случаи и новите с два отрицателни теста. Не знам къде е заблудата.
[/spoiler]

Заблудата е, че се обяввяат само оздравелите от общата бройка заразени, но към нея автоматически не се прибавят и само носителите, които не са болни. По този начин, нещата изглеждат доста страшни, а всъщност - не са чак толкова страшни, защото има процент от хората и той не е малък, който въпреки, че са носители, не са болни. И въпреки това, те се слагат само в бройката на заразените, а не ги водят автоматически оздравели, защото всъщност, те не са болни. Дали успях добре да обясня?
[/quote]

Те ще влязат в тази бройка, когато дадат два последователни отрицателни теста. Сиреч, когато се "изчистят" от вируса. Как ще ги сложиш автоматично при оздравели, като те са носители, макар и без развити симптоми?
Информацията за тях върви доста бавно от съответното РЗИ към НОЩ. Сега стана ли малко по-ясно?
Като се има предвид, че първите "уловени" у нас бяха все хора, постъпващи в болница, съвсем нормално е бройката от амбулаторните да е малка, защото не им е изтекла карантината.
В Този смисъл 22 бр. заразени от с. Брестовица, в болница + амбулаторни т.е. у дома, ще влязат в статистиката на "оздравели" най-рано след 4 седмици, ако някой не умре междувременно и не влезе в другата графа.

Общи условия

Активация на акаунт