COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 738
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 855

Нямам думи. Тези са за разстрел. Кога най-накрая ще бъдат взети мерки в област Видин? Без болница останаха, Лом и Монтана ли трябва да пламнат, че някой да се сети, че има огромен проблем и трябва да се действа веднага? Rage

А кмета на града е лекар. Би следвало да му е ясно какво може да се случи още в началото. Има власт да вземе допълнителни мерки за защита на хората. Без думи съм просто.
Оправдава се с Дунав мост. А тировете въобще не влизат в града.

# 18 856
За всички, които се възхищават от начина, по който Беларус се справя с коронавируса - ценни съвети от президента Александър Лукашенко, които могат да следват:
Паниката няма да помогне, обясни той. Има и алтернативи и те не се свеждат само до честото миене на ръце, продължи държавният глава.
Например ще помогне, ако човек "закусва, обядва и вечеря навреме". Помага и пиенето на водка. "А съм човек, който не пие, но в последно време на шега казвам, че с водка не трябва само да се мият ръце, но и, навярно, 40-50 г чист спирт на ден тровят този вирус. Но не на работа."
"Китайците ни подсказаха, че вирусът не издържа при температура над 60 градуса. Това означава, че ако човек ходи на "суха" (финландска) сауна "два-три пъти в седмицата", би помогнало, продължи лидерът.

от ТУК, има и видео с тези ценни указания
Заразените и починали в Беларус са толкова, колкото е казал този веселяк - а колко са точно едва ли някой ще разбере, не и докато на власт не дойдат политическите му противници.

Ми..кво пък толкоз? Щом в Америка може да пият дезинфектант, то какво пречи в Беларус да се лекуват с 40-50гр чист спирт на ден, ама..колко %? 70? 90? Етанол абсолют?  Не на работа, разбира се. В никакъв случай.

# 18 857
  • София
Богатите арабски държави са съвсем отделна категория и е мн. вероятно там наистина да има малко случаи. Живеят в палати, придвижват се само с коли, никой не се тъпче в гт и не се бута по улиците. Жените и без това са си по цял ден вкъщи, т. че не им е никакъв проблем да спазват соц. дистанция. Единствено сред многобройните им чуждестранни работници може да има епидемия, но и тях ги държат под контрол.

# 18 858
ми... Confused
Дано се справят децата! Всички!

# 18 859

Уф, дано...ама какво направиха в този Видин Sad
Чакам аз някой от там, ако знае, да разясни повече. То, докато всички са заети да мислят София, гледай как се изтърваха нещата там

# 18 860
  • София
Не намерих из нета, знаете ли какви са основанията за преминаване през КПП?

# 18 861
Не е въпросът има ли други такива страни, а какво съм прочела споделено от беларуски познати. Вярвам повече на тях, отколкото на бг мама, а и на Лукашенко.
Е, сподели и с нас. Какво ти споделят твоите белоруски приятели. Болниците препълнени ли са с умиращи хора от корона вирус. Къде крият труповете на починалите за да не разбере 'демократична' Европа, че в Беларус, диктатора Лукашенко лъже за починалите от корона вирус и крие труповете.

# 18 862
А всъщност какво се случва с нашите маски,които шият и къде са?Защото чух ,че към Франция ще пращат/нищо против/ ,а големите приказки бяха,че ще задоволят нашия пазар първо...

# 18 863
  • MI
Аз вече сложих линк. Чети ако искаш, ако не - не. Потърси и сам информация на руски, ще намериш. Сега, знам че на тях и Путин, и запада са им виновни ама леко прекалено стана. Вярвайте в каквото искате, то като гледам и във Видин сигурно лъжат.

# 18 864
Радвам се да видя и новина с днешна дата по идеята за серум на д-р Люпке, явно е получил подкрепа и продължава да дерзае. Желая му успех! https://www.mediapool.bg/balgarski-ucheni-razrabotvat-hiperimune … a-news306814.html

# 18 865
Не намерих из нета, знаете ли какви са основанията за преминаване през КПП?
А всъщност каква е целта на тези КПП? Сериозно питам.
От Брестовица мога да отида до Цалапица, от Симитли до Крупник, от Дупница до Бобовдол и да разнасям вируса. Във всички тези места има много болни. Но от Ловеч( 2 болни) не мога да отида на нивата да копая картофи и да се изхраня. А да, и в апартамента мога да си направя купон с 15 човека и пак да разнасям вируса.
Не ги разбирам тези мерки!

# 18 866
Скрит текст:
Аз не смятам смъртност, просто хората не вярват, как е възможно в Беларус да има само 89 починали и 14000 потвърдени и че те лъжат. Еми има и други такива страни - Сингапур, Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, Оман, Исландия, Гана?
От тези на никои не можело да се вярва, от Третия свят са и лъжат.
Само на Исландия, но и тя, и НЗ са островни държави и затова нямали инвазия, трудно се стигало дотам (този извод в 21 век ме удиви).
Скрит текст:
И още нещо имаше за тези държави, което не ги прави надеждни, но не помня какво беше, просто трудно влизам в тези черногледи коловози.
Значи, реални са Италия, Франция, Испания, САЩ. Там, където се рипортват много заразени и починали. И няма значение, че починалите там се броят както дойде, стъкмистика и т.н. И че се тества много също няма значение.
Вирусът трябва да е много страшен и точка.
Островните държави по принцип са по-добре защитени, най-малкото защото няма транзитно преминаване през тях/това спомага контролирането и ограничаването на заболяването/. НЗ са пословични с мерките си за влизане в страната на превозни средства, стоки и хора, още преди пандемията.

# 18 867
Има български маски, FFP2 с клапан-респиратор. Аз си купих от аптека SoPharmacy, 12 лв. Ушита е в Габрово, имаше и дата на производство на етикета: 09.04.20г.

# 18 868
Скрит текст:
Тези дни си рекламираме #БЦЖ-то в статии, репортажи, та чак днес ни уведомиха, че ни го хвалят и навън (леко неофициално). Само не разбрах кой/кога боцна Кристин Лагард и защо се чувства сигурна.. По важното е, че отделяме над 10 млн за нови 4 млн ампули БЦЖ.  
Паралелно излеза неадекватно заглавие, че се потвърдило - нашето БЦЖ "пази" от Ковид. СЗО едва ли ще реагират на това подвеждащо заглавие базирано на анализ от Турция, та си мисля че инфото е по скоро е насочено към нас. Доста изследвания се провеждат към момента, ще вземе да излезе нещо вярно и както първи обявихме ИП така и първи обявяваме БЦЖ новина, си мисля..
Като се подредиха новините, отново се сещам за онези 5 000 000 БЦЖта подарени на Турция, които още чакаме да ни се върнат, а подсъдимия екс министър си вече си регистрира нова партия докато делото му виси..
Излезе и един анализ в medrvix в който България този път е включена, с БЦЖ програма и статистика. Интересно е да се погледне, изводите водят до нещо, което чуваме от самото начало от различни  експерти.

Връзки към статиите:
България удвоява до 4 млн. ампули производството на БЦЖ ваксина (Обзор) https://www.mediapool.bg/borisov-obeshta-22-mln-lv-za-btszh-vaks … a-news306770.html
Само в Lupa.bg: Потвърди се - българската БЦЖ ваксина пази от COVID-19https://lupa.bg/news/samo-v-lupabg-potvardi-se-balgarskata-bczh- … 19_57063news.html

Значително подобрени резултати от COVID-19 в страни с по-високо покритие на ваксинацията на BCG: анализ с повече променливи взети под внимание https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.23.20077123v1[urlhttps://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.23.20077123v1.full.pdf][/url]
През последната седмица има много статии в международната преса относно ваксината БЦЖ и предполагаемият ѝ благоприятен ефект за предпазване от заразяване с ковид или по лекото прекарване на инфекцията в случай на заразяване. Но там се бие тревога и призив да не се изкупуват и лишават бебетата и децата от тази ваксина, защото в много страни им спасява живота, т.е. страхуват се да не настане недостиг на ваксината на пазара. Пишат, че не е доказан ефект при възрастни.
Явно има повишено международно търсене и нашите са повишили производството за износ.

# 18 869
Има български маски, FFP2 с клапан-респиратор. Аз си купих от аптека SoPharmacy, 12 лв. Ушита е в Габрово, имаше и дата на производство на етикета: 09.04.20г.

Сериозно-а може ли снимка или линк?/може и на лични/ -аз БГ не съм срещала..освен такива които и аз мога да си ушия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт