COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 162
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 005
  • Sredets/Burgas
Взех да се питам, остана ли нейде по света университет/институт, лаборатория, болница,
дето да не "създаде" ваксина за вируса?
То през ден, през два някой разработил такава...
Голямо състезание, само че финалът ще е поне след няколко години
и кой ще стигне до него... може би никой...
Я камилата, я камиларя...

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 23:04 от Butterfly_Lovehunter

# 19 006
Шведския модел е правилен, хората са прежалили една група потенциални жертви и толкова. Всички ще сме с този модел, неизбежно е. Иначе глада е алтернативата...
И аз се замислих за това. Икономика без здраве не може, и здраве без икономика не може. В един момент ще се избере икономиката, после здравето и така ще си ги редуваме, защото вируса няма да си замине скоро.

Кой според Вас ще я движи тази икономика, ако не сме живи? Щото много хора в България са болни.

# 19 007
То така и с изследването в Пловдив. Ще го направим, но тестовете още не са пристигнали. Smiley

Кога ще са тези тестове?
И кого ще тестват?

# 19 008
  • Bulgaria
Какво ви кара да мислите, че ще се живеем с вируса? Толкова агресивен вирус или трябва за мутира до по-безобиден, за да живее дълго с нас, или да изчезне. Така си мисля, де.

И аз не виждам как ще живеем с вируса. Балансът между разхлабване на мерките и контролиране на ситуацията е много тънък и се задържа само с масово тестване, каквото ние така или иначе не правим. Оставаме си прецедент с разхлабването на мерките и покачването на случаите. Няма да успеем да изкараме много дълго при тази "успешна" тактика.

# 19 009
Впечатлена съм от даренията които прави Делян Пеевски - над 5 млн. досега.
Скоро ще достигне Бил Гейтс по дарени милиони за борба против короната. Филантроп от световна величина си имаме в България.

# 19 010
  • BG
Впечатлена съм от даренията които прави Делян Пеевски - над 5 млн. досега.

Кое точно те впечатлява?

# 19 011
  • Bulgaria
То така и с изследването в Пловдив. Ще го направим, но тестовете още не са пристигнали. Smiley

Кога ще са тези тестове?
И кого ще тестват?

Първоначално за тази седмица говореха, но явно все още не са пристигнали въпросните тестове Елайза. Ще бъде представително проучване на съвсем случайни хора от различни възрасти с цел установяването на антитела.

# 19 012
  • Cobrs
Аз се чудя, малко странично от темата, при какви условия след 13.05 ще ни върнат на работа. Ние работим в един гълъбарник - по четири човека в една малка стаичка. Няма вариант да спазваме дистанция от по два метра. Трябва да разчитам на добрата воля на колегите си. Дано разхлабването на мерките е съобразено и с тези обстоятелства.

# 19 013
То с крадени пари е много лесно да се правиш на голям благодетел.

# 19 014
То с крадени пари е много лесно да се правиш на голям благодетел.

Върнал малко, пак ще ги открадне, ако не ги забрави.

# 19 015
  • София
Дойде ред и на домовете за деца и младежи.  Вероятно го е донесъл някой от персонала, защото децата нямат право да излизат извън територията на дома.

# 19 016
  • София

Така поднесена информацията е доста манипулативна. Тези първи случаи в Германия и Беларус са единични и не са част от последващите епидемии. В трите държави епидемиите започват по различно време. В Южна Корея бяха първи като там вече отдавна нещата са овладяни. След това в Германия като там вече овладяват нещата. И съвсем отскоро в Беларус, където все още се катерят нагоре. Всичко това може да се види на тези графики:

И да припомня само, че и Южна Корея и Германия в началото имаха ниска смъртност, защото К-19 убива след няколко седмици. В Беларус нещата все още са в началото.

Защо да е манипулативна? Давам просто сравнение за 2 месеца от първия регистриран случай.  Не коментирам кога ще дойде пикът. Не знам, ти знаеш ли? И ако не ти се гледат случаи виж брой тестове.

Германия - пик на смъртни случаи - 50 дни след първия рапортуван случай.
Южна Корея - пик на смъртни случаи - 70 дни след първия рапортуван случай.
Швеция - пик на смъртни случаи - 60 дни след първия рапортуван случай.

Италия и Испания - 40-45 дни съответно.

По тази логика трябва да чакаме в Беларус пик на смъртни случаи след около 60 дни след първия случай или 28 април.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 23:10 от АРТЕМИС

# 19 017
Въпреки меките ограничения: Швеция ще пострада икономически колкото съседите си

https://money.bg/economics/vapreki-mekite-ogranicheniya-shvetsiy … -sasedite-si.html

С "малката" разлика, че ще имат много повече починали.

Лили, те ако Швеция бяха 'наложили мерки', тези в гетата щяха ли да ги спазват само защото са наложени (?)

# 19 018
Аз се чудя, малко странично от темата, при какви условия след 13.05 ще ни върнат на работа. Ние работим в един гълъбарник - по четири човека в една малка стаичка. Няма вариант да спазваме дистанция от по два метра. Трябва да разчитам на добрата воля на колегите си. Дано разхлабването на мерките е съобразено и с тези обстоятелства.
Работодателя ще трябва да създаде нужната работна среда съобразена с новите изисквания.

# 19 019
Какво ви кара да мислите, че ще се живеем с вируса? Толкова агресивен вирус или трябва за мутира до по-безобиден, за да живее дълго с нас, или да изчезне. Така си мисля, де.
Какво значи агресивен вирус. Огромна част от прихваналите вируса изобщо не разбират, че са били болни. Живеят си с вируса без симптоми. Друга част го изкарват съвсем леко вкъщи. Само малка част от хората с отслабена имунна система имат усложнения и стигат до болница. Дори тези които стигнат до болница, много голяма част от тях се оправят напълно. Колко пък да е агресивен този вирус?

Общи условия

Активация на акаунт