COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 020
  • Там,където се събуждам щастлива.
Впечатлена съм от даренията които прави Делян Пеевски - над 5 млн. досега.

За размисъл.

https://www.grajdanin.eu/blogs/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0 … d-19   

# 19 021
МК, специално от последния случай най-много да има няколко заразени в самолета, както и таксиджията. Но тези хора са си поели риска да им се случи това. Не вярвам някой, който се качва в самолет, да не е предвидил този вариант. Както и таксиджиите на летището. Последните специално явно са преценили, че е по-добре да изкарат пари, за да имат какво да ядат все пак. И изобщо не мога да ги обвинявам за този им избор.

Но представи си 500 човека в Армеец примерно за 2 седмици. И деца, и всякакви хора. Това би било престъпление, дори умишлено заразяване, за човешките права да не говорим.
Така или иначе мисля, че с ромите оправия няма и няма и да има. Дори не знам защо се обсъжда.

Rabbit, ами да ги проверяват по-често, де. Защо трябва да страдат невинни хора? А и тези в селото, с които въпросните са имали контакт, предполагам знаят тази откъде са се върнали и че трябва да са под карантина? Защо са имали контакт с тях? Къде остава личната отговорност на отделния индивид?

И как са го поели този риск? За това, че се прибират, което държавата им разрешава или шофьорът за това, че работи?! Такситата на летището не могат да отказват курсове, карат ги подред, а дори и да можеха, все някой щеше да я качи.
Да спрат всички работа, защото сме в риск - и в метро, тролей, автобус, трамвай, банка, самолет, такси и т. н , заради недобросъвестността на други и липса на адекватни мерки за прибиращите се в България. После защо има безработица, неплатени отпуски, изчерпани платени, а хоум офис е най-голямото престъпление.

# 19 022
  • София
Аз се чудя, малко странично от темата, при какви условия след 13.05 ще ни върнат на работа. Ние работим в един гълъбарник - по четири човека в една малка стаичка. Няма вариант да спазваме дистанция от по два метра. Трябва да разчитам на добрата воля на колегите си. Дано разхлабването на мерките е съобразено и с тези обстоятелства.
Едната седмица-работят двама, другите двама - хоум, другата седмица-обратното.
Както писах по-готе- тежки дезинфекции на раб медта, маа
Ски, шлемове....,  й очила и пр

# 19 023
То така и с изследването в Пловдив. Ще го направим, но тестовете още не са пристигнали. Smiley

Кога ще са тези тестове?
И кого ще тестват?

То тези тестове, лично на мен ми се виждат малко безмислени на този етап. Рано ми се вижда да ги правят.

# 19 024
Цитат на: Gabito1504
Pehoko, нали затова казвам, че трябва да има по-строг контрол. Явно със снимки все пак става. Освен това не забелязват ли, че тея, дето не си спазват карантината са от братята най-вече?
Строг, колко да е строг? За "братята" единствено решение е твърда карантина на целия квартал и след 2 седмици под строй всички на тест. Да им носят храна (и ракия) от Червения Кръст или там каквото се измисли, но да не  пускат и пиле да прехвръкне от квартала ... а не както е сега да пробиват дупки в оградата, кучета да си вземат за охрана ако трябва и видеонаблюдение с аларма.

# 19 025
Casa, точно заради това подчертаното са си поели риска. Аз трябва да съм много глупава, за да си мисля, че се качвам в самолет и всичко е наред. Ами не е, винаги може да има някой, който не знае, че е болен, или някой безотговорен, който е решил да лети болен. Но аз си преценявам и си поемам риска, не е ли така?  Тези,  на които риска им се струва твърде голям, просто не летят. Не можеш да очакваш някой да те пази. Аз поне не очаквам, пазя се сама. Ако очакваш някой да те пази, обикновено накрая оставаш разочарован.

Pehoko, хахахха, да, и тва е вариант. Joy

# 19 026
  • Bulgaria
Кура булгара, от къде е тази информация, че се възстановяват напълно? Точно обратното, за съжаление. Дори Мутафчийски го обяви официално след като са направили контролен преглед на част от излекуваните и изписаните от нашите болници. И въобще не е голяма частта на асимптоматичните. Доста малка е всъщност. Друг е въпросът колко хора го карат сравнително леко.

# 19 027
България. После защо има безработица, неплатени отпуски, изчерпани платени, а хоум офис е най-голямото престъпление.

Заради прибиращите се в България?

# 19 028
  • София
Ех, Ice Queen, провали ми плана значи. Joy
Перфектно е за отговорните хора. Но при тях ще работи и само "разбират от дума".
Тези, които искат да лъжат, винаги ще намерят начин - ще сменят датата, ще кажат, че са спали, къпАли, ср@ли и еб@ли и затова не са вдигнали телефона и направили снимка....
(извинявам се за езика)

Какви снимки, има си видео разговори в днешно време.

# 19 029

С "малката" разлика, че ще имат много повече починали.

От кого повече и как сравнено? А мънейбеге как изчисли колко ще пострада Швеция, няма да питам. Има и други страдания обаче освен икономическите, които мерките докарват на хората. Да не говорим чак за инфарктите и депресиите, а за чисто и просто силен душевен дискомфорт, за който трябва да има много основатвлна причина, че да приеме човек да му го налагат.

Вирусът не е ли достатъчно основателна причина за този силен душевен дискомфорт? А той на какво се дължи? На това, че хората са помолени да си стоят по къщите със семействата и да има физическа дистанция ли?

# 19 030
Етооо, Лъвица го измисли! Да пошушнем на МВР?Grinning

# 19 031
Пак не става. Ще кажат "Нямам телефон" и МВР ще трябва да отпуска телефони. Grinning

# 19 032
Цитат на: Gabito1504

Pehoko, хахахха, да, и тва е вариант. Joy
Moже и да направим и по-приятен за тях вариант, направо да им дадат по някой лев за компенсация да не се сърдят. Ядене пиене на корем, ще видиш как ще им хареса карантина и за още ще питат Simple Smile ... щото това са кризисни мерки и е редно да се финансират както и други дейности в тая област.

# 19 033
  • BG
Кура булгара, под агресивен имам предвид такъв, чийто усложнения не се поддават на приетото лечение, поне от това, което ни се поднася като инфо.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 23:26 от нощен гост

# 19 034
Аз се чудя, малко странично от темата, при какви условия след 13.05 ще ни върнат на работа. Ние работим в един гълъбарник - по четири човека в една малка стаичка. Няма вариант да спазваме дистанция от по два метра. Трябва да разчитам на добрата воля на колегите си. Дано разхлабването на мерките е съобразено и с тези обстоятелства.
Едната седмица-работят двама, другите двама - хоум, другата седмица-обратното.
Както писах по-готе- тежки дезинфекции на раб медта, маа
Ски, шлемове....,  й очила и пр
Голям си оптимист. Мислиш, че това ще се спазва?

Общи условия

Активация на акаунт