COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 738
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 050
  • София
Сега ще разберем покрай Първи май и Гергьовден какви ще са последствията. Почти цяла седмица аху-иху, а около петнайсти ще излязат резултатите.

# 19 051
30 милиона нови безработни само за 6 седмици в Щатите.
Подозирам, че вирусът ще ни е най-малкия проблем

https://www.theguardian.com/business/2020/apr/30/us-unemployment … onavirus-pandemic

Цитат
Another 3.8 million people lost their jobs in the US last week as the coronavirus pandemic continued to batter the economy. The pace of layoffs appears to be slowing, but in just six weeks an unprecedented 30 million Americans have now sought unemployment benefits and the numbers are still growing, writes my colleague Dominic Rushe.

# 19 052
Сега ще разберем покрай Първи май и Гергьовден какви ще са последствията. Почти цяла седмица аху-иху, а около петнайсти ще излязат резултатите.
А от Великден кога?

# 19 053
Този лекар твърди, че всичко е манипулация с цел чипиране на хората

https://www.facebook.com/beh.gov/videos/603550370513889/?__xts__ … d&__tn__=-y.g
Дрън, дрън, та пляс.

# 19 054
Да, с рано наложени мерки в Белгия пак има по висока смъртност от Швеция. Посещенията на домовете за възрастни хора бяха спрени още в началото на епидемията, но вирусът си проникна в някои от тях чрез персонала. В добавка както в много държави в началото липсваха защитни облекла и материали за персонала, както и достатъчен брой тестове за да се отсява заразеният персонал и резиденти в домовете. Добре, че все пак всеки си е в отделна стая в домовете, това все пак намали заразяването.

# 19 055
  • Sredets/Burgas
Незнам дали е останал, но Оксфорд стартира проучването на ваксината.
По вероятно е да не си разбрала статията......

Coronavirus: Vaccine 'could be ready by end of year'

Разбрах, ама на този етап все още нищо не ни топли.

# 19 056
В банка не съм ходила, но в магазините всички са с маски и ръкавици.
За аптеките е ясно, то там по принцип болни хора ходят и се пазят аптекарите.

# 19 057
Casa, точно заради това подчертаното са си поели риска. Аз трябва да съм много глупава, за да си мисля, че се качвам в самолет и всичко е наред. Ами не е, винаги може да има някой, който не знае, че е болен, или някой безотговорен, който е решил да лети болен. Но аз си преценявам и си поемам риска, не е ли така?  Тези,  на които риска им се струва твърде голям, просто не летят. Не можеш да очакваш някой да те пази. Аз поне не очаквам, пазя се сама. Ако очакваш някой да те пази, обикновено накрая оставаш разочарован.

Pehoko, хахахха, да, и тва е вариант. Joy

По твоята логика да оставим самолетите да летят празни и такситата без клиенти.Значи  всички ползващи метро са много глупави, защото лицето Х. онзи ден е бил контактен на незнаещ все още, разболял се е, ама може и да е настинал. Обаче всеки ден си ползва метро-  за работа, магазин, разходка, среща.

# 19 058
  • София
А от Великден кога?

Мина вече Великден. В плевенския завод. От шивачката мюсюлманка.

# 19 059
  • София
Нали питахте за дистанцията в офиса? Ето как - китайците са го измислили

# 19 060
Колкото по-бързо здравната с-ма "подчини" вируса, толкова по-малко ще са жертвите, защото сега всички са се вторачили в болните от ковид и съвсем се забрави за другите болести.
Примерно в UK отчитат 2 700 по-мало открити раково болни на седмица, защото скрининга е прекратен.... И ако от ковид страдат най-вече възрастните и тези с много придружаващи заболявания, то с рака не е така, а всички знаем какво означава ранно откриване.... И проблема не е само с рака...

# 19 061
Едната седмица-работят двама, другите двама - хоум, другата седмица-обратното.
Както писах по-готе- тежки дезинфекции на раб медта, маа
Ски, шлемове....,  й очила и пр
Голям си оптимист. Мислиш, че това ще се спазва?

Там, където работи сестра ми е така. Максимум двама в стая, другите в хоум офис и се въртят.
Сега по време на ИП. А после? И седят по 8 часа в офиса с маски, очила и шлемове всички?

Седят с маски. Тя със сигурност ще стои и след това. Не вярвам да е проблем и за колегата й.

# 19 062
Лъвица, да, но не всички ги проверяват така. Майка ми я провериха точно нула пъти, но тя не си е помислила да си наруши карантината. Като цяло е сложен въпросът. Но аз друго се чудя. Добре, някой нарушава карантината, но кой му се връзва да се среща с него, при положение, че знае къде е бил и е под карантина? Затова и казвам, че ако не се пази човек сам, не може да разчита друг да го опази.

Skrekkelig, защо да ни чипират с ваксина срещу корона, като може с диф, тет, кок? Много по-лесно би било. Joy

Casa, не, моята логика е точно обратната. Оставяме хората да живеят, работят, пътуват. Спазва се дистанция, носи се маска на закрито, не си пипаш лицето, миеш си ръцете. Иначе трябва да спрем да живеем.

# 19 063
  • BG
В Била и Лидл повечето служители са без маски, когато отивах,  може да е било инцидентно, не знам

# 19 064
А от Великден кога?

Мина вече Великден. В плевенския завод. От шивачката мюсюлманка.
Линк пускан ли е?

Общи условия

Активация на акаунт