COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 968
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 290
  • При семейството си
Който толкова се притеснява (обективно или субективно) си въвежда персонален или за домакинството пълен локдаун и толкова. Взима си всички ефективни, според разбиранията му, мерки и готово.

# 19 291
Много се радвам, че почват да отпускат мерките. Дано сега ми позволят да си отворя ресторанта и да ходя на фитнес 💪

# 19 292
  • Bulgaria
Болшинството няма да носи и на закрито.
Повечето не носят и сега в градски транспорт и магазини (имат на врата за украса).
Ще има и такива, които умишлено ще разнасят зараза.
По време на грипните епидемии масово народа си ходи на работа болен, сега ще е горе-долу същото.
Оптимизмът и радостта от "охлабването" е неоправдан, защото е вследствие на някакъв икономически натиск, а не на подобряване на епидемичната обстановка.

Аз също мисля така. Много добре нека всеки си запомни мнението днес и ще ми е интересно след 2 месеца колко от хората ще останат на същото мнение и колко ще си го променят.

# 19 293
Syros, и аз това си помислих. Сега може ли да се разходим за ден до някоя Старопланински екопътека?

Ние, така или иначе го правим. За мен понятието "парк" беше и си остава парк - по ЗУТ, в населено място.
Левурдата я има още, така че - дерзайте!
...
Отпадат една по една излишните и вредни мерки.
Не защото се е подобрила епидемиологичната обстановка, разбира се. Ние нямаме условия за обявяване на епидемия вече месец и половина от 13.03 и без друго, така че то няма особено в момента какво да се подобрява в тази насока.

# 19 294
Доколкото разбирам, причините за преминаване през КПП си остават същите, планината не влиза в тях. https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/30/4061425_po_kakvi_prichi … _prez_pochivnite/
ми в статията пише, да се осигури достъп до национални паркове и планини. Не виждам изключения. За да стигна, трябва да мина кпп- то.

# 19 295
Ми не знам вие пък къде ги виждате тия, които спазвали дистанция. В центъра на София едвам се разминаваш по тротоарите вече, почти си е като преди ИП. Ако не сляза аз на платното сме си рамо до рамо. В магазина също. Залепват се за мен, зад мен и изобщо не виждам никаква дистанция да се спазва.
Това виждам и аз и не съм в София..Днес от тротоара на пътното платно слизах да ..добре ,че нямаше коли и това е из целия квартал.А в Метро в онзи ден вдигнах скандал на една госпожа която през гърба ми се присяга да взима и след втората забележка ми казва "е какво аз съм здрава" Rage
Мен ей това ме притеснява...да не говорим за /извинявам се предварително/ храченето и секненето което не спря и не спря..

# 19 296
Допуснете, че е възможно лекарите не да са безотговорни, а да не са чак толкова притеснени. Аз имам познат лекар, който лекува болните от ковид, ми не си е разкъсал ризата човека. Лекуват ги в болницата тихо и кротко, при това успешно и така. Даже не става дума за тяхната болница, с нищо не е интересна Grinning
Да се събираш на тумби с приятели всяка седмица е точно безотговорно.
И да уточня, че те не живеят в тази къща. Идват само за събота и неделя. В същото време КПП-та спират хора за щяло и нещяло.

За маските не знам къде може да се сигнализира и кога ще започнат да проверяват. По-добре да ги направят абсолютно и безапелационно задължителни само в затворени помещения, но наистина да съблюдават и проверяват. Вчера ходих да си правя преглед на колата и чичката, който ми попълваше документите, беше с маска под брадата и ми обясняваше през смях, че дъщеря му живеела в Италия.

# 19 297
,
Оптимизмът и радостта от "охлабването" е неоправдан, защото е вследствие на някакъв икономически натиск, а не на подобряване на епидемичната обстановка.
Много точно казано. Ясно е, че бизнеса е натиснал правителството. Никаква друга причина няма логическа. А ние се радваме като деца-идиоти, че ни пускат на пясъчника да ядем пясък. Докато пляскаме с ръчички те ни се смеят тези хора. Ще се изпозаразим, но никой няма да му дреме. Важното е робите да ходят да бачкат.
А чакай, забравих, че тия където най-много реваха срещу мерките са безработни и без това та те си остават в къщи.

# 19 298
А,Judy,моля те😀.Изобщо не съм част от диванната армия😅.Аз също съм много активна,но не в разходки,а в тежка физическа работа.Е,часовникът ми преди показваше по 20 000 крачки,а сега едвам 10 000,ама генерала е виновен😀.

# 19 299
  • София
Syros, това е наистина интересно като казус, не бях се замисляла. Може би ще променят за пореден път заповедта за КПП.

# 19 300
Аз се чудя как пък никой не разбра, че за да се заразиш се иска интензивен контакт от минимум 15 мин със заразЕн. Даже и Мутафчийски го е казал май. Е, как ще се изпозаразите, разминавайки се с някого на улицата? Или отивайки на планина? Дайте малко по-сериозно! Close

# 19 301
Yovanka, най - вероятно, да! То иначе е недомислица поредна, поне както разбрах написаното.

# 19 302
  • София
,
Много точно казано. Ясно е, че бизнеса е натиснал правителството. Никаква друга причина няма логическа. А ние се радваме като деца-идиоти, че ни пускат на пясъчника да ядем пясък. Докато пляскаме с ръчички те ни се смеят тези хора. Ще се изпозаразим, но никой няма да му дреме. Важното е робите да ходят да бачкат.
А чакай, забравих, че тия където най-много реваха срещу мерките са безработни и без това та те си остават в къщи.
Тази прогноза я има още от първата тема.

# 19 303
А,Judy,моля те😀.Изобщо не съм част от диванната армия😅.Аз също съм много активна,но не в разходки,а в тежка физическа работа.Е,часовникът ми преди показваше по 20 000 крачки,а сега едвам 10 000,ама генерала е виновен😀.

Че нали негови са думите, точно:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/mutafchijski-divannata-armija-sa … -za-covid-19.html
Хем я създадоха сами, хем недоволстват от нея.

# 19 304
Хората ги беше страх март месец, но сега вече като мина 2 месеца, виждат че нищо особено не се случва и вече не ги е страх. Няма как да остават някакви мерки, на фона на нищо неслучващо се. Ако нещата загрубеят според мен, много бързо ще върнат мерките. Даже и по затегнати може да станат.

Общи условия

Активация на акаунт