COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 305
Какъв имунитет след като учените все още не знаят дали и за колко време се изгражда такъв?

Маските на открито падат https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/otmenya-se-zadlz … Atq6pmwIlPOUDsYYs

Ако някой журналист чете тук, моля да попита защо няма информационна кампания как се носят маски и защо никой не проверява и глобява при неносене на маска на закрито обществено място?!!!

# 19 306
По-смотани мерки от нашите няма никъде.
От началото добре тръгнаха, но сега не виждам никаква логика. При малко болни-строги мерки, при ръст на болните-мерките падат. В Банско 5-6 болни-локдаун, във Видин цялата болница, старчески домове, домове за деца и Бог знае още колко неоткрити хора-няма смисъл от строги мерки. Една голяма пародия-типично по български. Добре, че поне учениците ще завършат дистанционно. Но се чудя защо бяха тези мерки толкова време, като сега, когато има нужда от тях падат?

# 19 307
Който толкова се притеснява (обективно или субективно) си въвежда персонален или за домакинството пълен локдаун и толкова. Взима си всички ефективни, според разбиранията му, мерки и готово.
Точно така! Никой никому не пречи да се пази със завишени мерки.
А и маските остават на закрито и за ГТ. Но това за мен е ОК да останат, защото след като изплашиха народа до смърт, сега хората не се чувстват спокойни и маските им носят някаква сигурност, все пак.
Дистанцията също е добра мярка и хората се съобразяват.
Аз също нося маската само по задължение и заради спокойствието на другите. Аз лично от хора без маски не се боя.

# 19 308
  • София
От днес има КПП преди Кремиковци! На какво основание...не знам.

# 19 309
"Какъв имунитет след като учените все още не знаят дали и за колко време се изгражда такъв?"

Всъщност знаят, терапията с преливане на плазма вече доказано дава резултат, което означава, че антителата дават защита срещу вируса. Освен това от над 2 000 000 случая има само 100 случая на уж повторно заразени, но втория път не са имали никакви симптоми. 0.1% от хората карат повторно шарка, значи ли това че няма имунитет срещу шарка?

# 19 310
Те и тея 100 случая на южнокорейцитв не са повторно заразени. Просто частици от вируса се отделят по-дълго време. Това нито прави болен, нито зарАзен.

# 19 311
"Дрън дрън, утре ще ги задължи работодателя да са на работа. Кой ще си стои в къщи? Онези, които им липсваше мола и маникюра. Другите ще се бутат в метрото искат не искат."

А как искате рабодотеля или държавата да ви плаща вечно, ако не работите? Отново, пак не сте задължена, може да напуснете работа. Безплатни пари няма.
Някои си работят нормално хоум офис. Сега ще ги върнат в офисите, които са халета с по 1000 човека вътре отворен офис.

# 19 312
  • София
Какъв имунитет след като учените все още не знаят дали и за колко време се изгражда такъв?

Маските на открито падат https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/otmenya-se-zadlz … Atq6pmwIlPOUDsYYs

Ако някой журналист чете тук, моля да попита защо няма информационна кампания как се носят маски и защо никой не проверява и глобява при неносене на маска на закрито обществено място?!!!
Не мога да отворя файла, може ли накратко трябва или не трябва да се носят и остават ли някъде задължителни? Благодаря!

# 19 313
Аз се чудя как пък никой не разбра, че за да се заразиш се иска интензивен контакт от минимум 15 мин със заразЕн. Даже и Мутафчийски го е казал май. Е, как ще се изпозаразите, разминавайки се с някого на улицата? Или отивайки на планина? Дайте малко по-сериозно! Close
Mутафчийски го каза в контекста как се заразявали лекарите от различни отделения - като се събират в стаята за почивка без маски (на по цигара предполагам). Направих нова графика, добавих Щатите, Испания:

# 19 314
Боже, чета и премигвам и направо не мога да повярвам, че най-накрая са издали някакви умни заповеди! Grinning
На прост народ не му прилягат "умни" заповеди. Сега ще стане интересно като почне бай ти Ганя да плюе, храчи и кашля насред улицата. То всъщност е достатъчно да си бръкне в носа, и после да пипне дръжката на входа в който живее. Много съм разочарована от това решение. Разбира се, сега някой ще каже, че от там нататък важното е аз да си мия ръцете, и да не си пипам лицето, но това на малките си деца няма как да го обясня.

# 19 315
  • София
Нямам проблем с дистанцията, особено като съм с най-малката (5 години). Заобикалят ни отдалеч.

# 19 316
Аз се чудя как пък никой не разбра, че за да се заразиш се иска интензивен контакт от минимум 15 мин със заразЕн. Даже и Мутафчийски го е казал май. Е, как ще се изпозаразите, разминавайки се с някого на улицата? Или отивайки на планина? Дайте малко по-сериозно! Close
Много лесно - достатъчно е да се изкашля, когато е близо до теб.

# 19 317
Не мога да отворя файла, може ли накратко трябва или не трябва да се носят и остават ли някъде задължителни? Благодаря!

Ета я официално, от сайта:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/01/zapove … 47-01-05-2020.pdf
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/01/zapove … 48-01-05-2020.pdf

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 18:01 от Judy

# 19 318
Ясно е, че бизнеса е натиснал правителството.
Реално погледнато, колко на колко в парламента, освен държавната си работа имат и друга (бизнес)? Това във връзка с жеста с "даряването" на заплати, след наложеното ИП, и постоянните законодателни промени.. е Не пасем трева.

# 19 319
  • Другата България
Хората ги беше страх март месец, но сега вече като мина 2 месеца, виждат че нищо особено не се случва и вече не ги е страх. Няма как да остават някакви мерки, на фона на нищо неслучващо се. Ако нещата загрубеят според мен, много бързо ще върнат мерките. Даже и по затегнати може да станат.
Дали нищо не се случва? Или някой иска така да изглежда - че нищо не се случва, а то не се случва, защото мерките ни бяха ок и забавихме нещата? И наистина ли смяташ, че "нещата ще загрубеят"? Всъщност, че дори и да загрубеят, аз, ти, Пена, Гана и Стояна ще разберем за това? И ще върнат мерките? Дотук беше с тях, сама виждаш, че едно по едно отпада от списъка, затова и не разбирам излишния патос и удивителни тук, както и дълбокото възмущение как били нарушени правата им. Кои права, след като всеки си правеше каквото поиска и досега?
По-смотани мерки от нашите няма никъде.
От началото добре тръгнаха, но сега не виждам никаква логика. При малко болни-строги мерки, при ръст на болните-мерките падат. В Банско 5-6 болни-локдаун, във Видин цялата болница, старчески домове, домове за деца и Бог знае още колко неоткрити хора-няма смисъл от строги мерки. Една голяма пародия-типично по български. Добре, че поне учениците ще завършат дистанционно. Но се чудя защо бяха тези мерки толкова време, като сега, когато има нужда от тях падат?
Защото навсякъде ги въведоха и тябваше и ние да го направим, с тази разлика, че там, където ги въведоха имаше много повече официално болни, отколкото у нас. Всички бяхме на едно мнение, че и у нас са много, просто не се тества. Сега имаме повече официално болни и още толкова неофициално, но времето напредна, навсякъде мерките падат една по една, няма как при нас да останат, икономически, политически, рационално ако щеш. Хората започнаха да протестират и официално, не само по форумите. И за да удовлетворим желанията им и да "спасим" икономиката, или поне това, което е останало от нея, започваме да отваряме всички "спрени" бизнеси и производства. Все пак ще дойдат и следващите избори, а някоЙ тук все още смятат, че ги "командва генерал"......

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 16:14 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт