COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 567
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 740
Сега вече става интересно.Всеки действа според преценката си.Учителите предадоха урока, време е да го научим и покажем наученото.
Генералът си го гледах с интерес, но мисирките и мисирите ми идваха в повече.

# 19 741
Мисля, че не само тези от Военна болница, а всички. Доколкото знам, имат и военни книжки. Сестра ми е мед. сестра и се притесняваше, че могат да ги пратят в райони, където ще имат нужда от помощ. Та, най - вероятно могат да задължат всяко медицинско лице. Защо не се прави, не знам...

Вече нямат всички военни книжки. Мисля, че само тези от Военна болница и не съм сигурна, но може би и МВР болница. За тези факти Щабът и по-конкретно генералът удобно пропуснаха да осведомят обществото, а именно, че военните са длъжни да изпълняват заповеди, независимо, че са и медици - лекари, сестри.

# 19 742
Не съм срещала никой от Видин да пише в тази тема. В целия форум дори, не ми е попадал някой, да напише, че е от там. За да разкаже по-подробно за тези 133 случая общо за Видин.
Всички ли са от старческия дом Орешец? При безработица там, защо са в дом тези възрастни хора, а не при близките си?
Дори ломската фамилия не разнесе така мащабно заразата. Какво стана с Ломския пастор, който приеха в Монтана?
Предполагам, че близките им са в чужбина да работят. Това е по-добрия вариант, ако няма кой да се грижи за тях.

# 19 743
  • София
След днес усещането ми, че съм манипулирана се завърна с пълна сила. Всичко не само мирише, а направо вони, та се не трае! Защо беше целият този цирк? В чий филм играхме през този месец и половина? Какво се случи? Не разбирам защо бяха тези ограничения до сега, като след днес ще последваме модела, проповядван от Мангъров?! Въртят ми се разни мисли....

А защо не допуснете за момент, че едва сега, с разхлабването на мерките, влизаме във филма?
Всъщност е точно така. Все пак единственото и предимство е знанието, което имаме - какво може да се случи. Нещо, което Италия, Испания и пр. нямаха в края на февруари. Тогава СЗО тръбеше, че едва ли не не се предава между хората. А сега не е така.
Но като чета темата, на някой хора мозъка им по темата е на ниво януари 2020, демек - зародиш.....грахово зърно.

# 19 744
Гледам тук е настъпил информационен апокалипсис сега. Споко де, нали ще има информация на официалните страници - на МЗ? Освен това медиите също ще пишат, няма да останем сироти Grinning

# 19 745
При доверие към правителството 20% НОЩ в началото имаше някакво много високо доверие. Затова и мерките се спазваха. Послв почнаха политическите решения ту едно, ту друго, ту една заповед, ту друга. Доверието в НОЩ пада, народът престана да спазва мерките. При толкова ниско доверие към МС, НС, НОЩ винаги ще има огромен процент мрънкачи.
Именно, ние сме умни и компетентни повече от МС, НС, НОЩ и всички медици, които имаха възможност да кажат нещо на хората от екран. Животът ни е супер динамичен и два месеца са страшно много време да приемем, че трябва да спазваме някакви правила. /Безумни, неправилни, неадекватни ....,  естествено, че са такива, защото водят до ограничения и ни създават дискомфорт. А като добавим, че в никоя друга държава няма такива, картината е пълна - само нас ни тормозят и то напразно./
Определено, комуникацията, между управление и население, не беше и продължава да не е на ниво, но пък тези, които се явяват връзка - журналистите, избиха рибата с тъпи въпроси, коментари и умозаключения.
Това, което сам си го направиш, Никой друг не може да ти го направи!

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 11:54 от Mama_Nana

# 19 746
Съпругът на лекарката от Сливен също работил в Инфекциозното отделение.

https://sliveninfo.bg/сливенска-лекарка-почина-от-коронави/
Чудно ми е как още никой не е написал, че това е фалшива новина. Всъщност, не съм гледала във ФБ. Там е фрашкано с "умници". Все някой ще се е досетил!

# 19 747
Гледам тук е настъпил информационен апокалипсис сега. Споко де, нали ще има информация на официалните страници - на МЗ? Освен това медиите също ще пишат, няма да останем сироти Grinning

Щабът прегоря, факт. Тъй като мерките започнаха много рано и нямаше заболеваемост и смъртност, на хората им писна да ги плашат. От това трябва да се направят съответните изводи, а те са, че не бива да се прибързва с подаване на информация по този начин. Щаб пак трябва да си съществува, само че, информацията трябваше да бъде давана от добър професионален ПР, а не човек с военна униформа. Униформените трябва да се появяват само, когато положението е изключително сериозно, с много заболели и починали, а не както беше до сега - по 20-ина човека на ден и ниска смъртност. Изводите от тази пандемия трябва да бъдат сериозно анализирани.

# 19 748
Аз само не разбрах защо падна задължителното носене на маски...
Ананиев е мега неадекватен и създава хаос и недоверие към цялата организация. Този човек трябва да се пенсионира и да си гледа старините. Защо трябва някой дядо да е начело на здравното министерство в такъв момент? Толкова ли няма някой млад адекватен човек?

# 19 749
Сутринта споменаха, че се обсъжда отхлабването и на други мерки. Дали ще отпадне 14 дневната карантина на влизащите от чужбина?

# 19 750
  • Bulgaria
Чудесен пример как НЕ трябва да се реагира в сериозна ситуацията. Абдикацията е най-лесното решение, с това изключение, че ние никога не се отказваме от власт, а само от отговорност и от желание за справяне със ситуацията. Най-лесно е да се покрием. Защо, когато Видин за пореден ден излиза с най-голям брой положителни, всички се покриха. Въпросите започнаха да стават много неудобни, решенията трудни и е най-лесно да си скрием главата в пясъка, докато се надяваме бурята сама да отмине. Много жалко за младия лекар, след този случай кой ще се съгласи да отиде да помогне във Видин? Не, че преди имаше много доброволци. Днес още положителни медицински служители от най-различни отделения, а ни говорят как това ще продължи до 2021. Кой ще остане дотогава да ни лекува? И как по-точно ще ограничат разпространението в другите отделения? Нали всички се притесняват, че всички останали пациенти се игнорират? Нали не мислите, че с усложняване на положението, ще има повече възможности някой да обърне внимание на останалите пациенти?

# 19 751
  • София - Рим и обратно
Сутринта споменаха, че се обсъжда отхлабването и на други мерки. Дали ще отпадне 14 дневната карантина на влизащите от чужбина?
Ох, дано! Това живо ме интересува.

# 19 752
Аз само не разбрах защо падна задължителното носене на маски...
Ананиев е мега неадекватен и създава хаос и недоверие към цялата организация. Този човек трябва да се пенсионира и да си гледа старините. Защо трябва някой дядо да е начело на здравното министерство в такъв момент? Толкова ли няма някой млад адекватен човек?

Истината е, че това министерство е изключително тежко - има преплетени много обществени и частни интереси, винаги е на прицел, министрите не се задържат дълго и обикновено ги гонят, което пък води до уронване на престижа им. Частни фармацевтични и фирми производители на медицинска апаратура и средства имат лобисти, които оказват натиск, пациентски организации оказват натиск, НЗОК...Едва ли има много желаещи и можещи да бъдат министри...пък и с чисто минало все пак. Видяхте какво стана с Тонев, бившият шеф на Военна болница примерно, такъв човек не би могъл да стане министър - то не е лесно човек да е Борисов. Посочи някой за шеф на някоя институция, пък той вземе че излезе...меко казано неморален....Имаме проблем с маТРиала, няма съмнение.

# 19 753

Щабът прегоря, факт. Тъй като мерките започнаха много рано и нямаше заболеваемост и смъртност, на хората им писна да ги плашат. От това трябва да се направят съответните изводи, а те са, че не бива да се прибързва с подаване на информация по този начин. Щаб пак трябва да си съществува, само че, информацията трябваше да бъде давана от добър професионален ПР, а не човек с военна униформа. Униформените трябва да се появяват само, когато положението е изключително сериозно, с много заболели и починали, а не както беше до сега - по 20-ина човека на ден и ниска смъртност. Изводите от тази пандемия трябва да бъдат сериозно анализирани.
Заболеваемост със сигурност е имало, тъй като аз и колегите ми го пипнахме в началото на ИП.Просто тогава още нямаше тестове, които да го установят.И при кой знае колко други хора е било така.

# 19 754
Много жалко за младата лекарка в Сливен. Но нали Мангъров ни убеждаваше, че всички починали в България били възрастни хора с множество заболявания, които са щели да умрат така или иначе.
Колкото до брифингите, това е решение на Борисов. Генералът намекваше досега, че на него изобщо не му се занимава, но той е сериозен човек, който не бяга от отговорност. Но съм сигурна, че в момента е много щастлив, то това превенцията по принцип е неблагодарна работа.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 10:37 от LillyM

Общи условия

Активация на акаунт