COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 977
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 860
Пак ще попитам, чухте ли за подобна ваксина или е фейк? Вчера ми излезе, като полезна информация на телефона. САЩ съвместно с Италия я били изпробвали.

# 19 861
Те може да са я създали, но трябва технологично време. Аз не бих си била такава ваксина от вчера за днес, предпочитам риска да преболедувам.

# 19 862
Mosquita, хайде няма нужда.

Мангъров:
"От тези хора, които в нашата страна са починали виждате, че всичките са хора на възраст, всичките имат някакво придружаващо сериозно заболяване, от което те биха могли да загинат даже и да нямаха този коронавирус. Всъщност те загиват не от вируса, а с вируса, което е съвсем различно."

Започва от 3:38

https://nova.bg/news/view/2020/04/12/284827/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D … 9%D1%83-covid-19/

# 19 863
Mosquita, хайде няма нужда.

Мангъров:
"От тези хора, които в нашата страна са починали виждате, че всичките са хора на възраст, всичките имат някакво придружаващо сериозно заболяване, от което те биха могли да загинат даже и да нямаха този коронавирус. Всъщност те загиват не от вируса, а с вируса, което е съвсем различно."

Започва от 3:38

https://nova.bg/news/view/2020/04/12/284827/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D … 9%D1%83-covid-19/
Не всички всъщност, пресният пример е от днес със сливенската лекарка. А като им чета придружаващите заболявания това са все такива които човек над около 45г. си придобива и без да е прекалено болен.

# 19 864
Лили, твоята страст към Мангъров не я разбирам и не искам да я коментирам. Изглеждала съм достатъчно негови интервюта. В случая към онзи момент е бил прав. Но не казва, че няма никакъв шанс да се разболее млад човек. Той говори за принципа, вие ми говорите за изключенията.

# 19 865
  • София
Скрит текст:
Ех, тези обобщения....
ЛЛ не са се изпокрили, само някои от тях го направиха.
milenaka, София не е България. Съжалявам, ако не е удобна тази истина.
Коя истина?
Ако си написала, че някъде в България част от личните лекари са се изпокрили – не само, че няма да споря с теб, ами и ще се съглася напълно.
Ако си написала, че личните лекари са се изпокрили, без да уточняваш къде – с това твърдение няма да се съглася, защото има лични лекари, които въобще не са спирали да работят в кабинетите си.
Нека когато се твърди нещо, то да отговаря напълно, а не частично, на истината.
Мислите ли, че потребителката няма причина да зададе въпроса? Явно и нейния личен лекар не работи.
Относно вашата забележка. След като трябва да работят личните лекари и нямат забрана, означава, че трябва в цяла България да е така. При нас не е така, означава, че са се изпокрили. Това е същото като да ми казвате, че имаме добри лекари в България. Да имаме,  но не при нас а в София и в още два три града. Да роптая и да правя забележка ли?  България е една и не желая да се дели на малки, големи, забутани, забравени и други. Плащам данъци в размер като всеки един от София и желая да получа същото обслужване. В конкретния случай не е така. Твърдя, че се изпокриха личните лекари, колкото и да е нелицеприятно.
След като България е една и не искаш да се дели, защо отделяш личните лекари в София от тези, които са извън София?

# 19 866
Аз в момента не изпитвам необходимост да слушам логореята и самохвалството на ББ, съжалявам. Ти му зададеш въпроса за липсата на лекари във Видин например, той ти отговаря как ни хвалят, че сме шиели защитни облекла и колко лошо било положението в Австрия....
Който е умен ще разбере от подобен отговор, че на него и правителството му е много по-важно какъв му е рейтинга отколкото какво става с хората, било във Видин или където и да било.

# 19 867
Добре де, каква е логиката мерките да паднат и в много засегнатите райони като Видин? Тук повечето заведения през този сезон са именно с градини, но обикновено хората са един върху друг. Ако се разходи човек привечер в градската градина няма разминаване, а заведенията около алеите са пълни, не вярвам сега да е различно.

Тази информация е фейк. Никъде не е потвърдено официално, че ще отварят. Иначе аз отдавна казах, че според мен мерките в различните области трябва да са различни, но явно никой не мисли така.
Дано да е фейк, че иначе лошо ни се пише.

# 19 868
milenaka, предполагах, че пишеш за лични лекари в София, че работят. Ако не е така се извинявам за грешката.
В южен областен град съм. Почити всички обслужват по телефон

# 19 869
Аз това отдавна съм го разбрала, но има конкретни въпроси по кризата с епидемията, на които някой трябва да даде отговор, а ако не даде - да си понесе политическата отговорност....

# 19 870
Гледайте това видео на Сега Дейли за Видин, кратко е.
 Дарения, милиарди потънаха безследно, без да се направи нищо реално по болниците.
А някои страдат по щаба...

https://youtu.be/CQeC_fOOAZg
Аз не страдам по щаба, а по изчезналата вече възможност да му се зададат въпроси в ефир, касаещи ситуацията във видеото, от която и ти се възмущаваш.....Сега просто ще си гадаем какво се случва.

Те пък едни въпроси....и отговори,когато имаше! Дали пък и мисирките "случайно" са задавали тъпите въпроси?!? Няма да напиша мнение по този въпрос,риторичен е!

# 19 871
# 19 872
Сега е моментът д-р Мангъров да докаже способностите си като инфекционист. Видин има нужда от такъв специалист. Вирусът не е опасен, така че какво го спира. Отива и контролира поепидемчването на място.

# 19 873
Преди седмица май имаше среща на европейските лидери, и бам след това започна разхлабване навсякъде. Това си е общо решение според мен.
.Естествено, че е общо решение. След реална преценка на всички рискове - здравни, финансови, политически, икономически... Наистина ли вярвате, че ББ, или което и да е правителство би налагало /отменяло мерки, само защото Стоян /Иван /Драган "реват" и недоволстват във фейсбук?

# 19 874
Лили, твоята страст към Мангъров не я разбирам и не искам да я коментирам. Изглеждала съм достатъчно негови интервюта. В случая към онзи момент е бил прав. Но не казва, че няма никакъв шанс да се разболее млад човек. Той говори за принципа, вие ми говорите за изключенията.
Разбира се, че е прав. Има си хас, теорията в учебниците по инфекциозни болести да е грешна. Директно си казва, че младите изобщо няма да го усетят. Той дори не говори за разболяване, а за заразяване, защото болните имат нужда от лечение, а лечение няма. Така всъщност имаме заразени, такива, които им минава и такива, които умират, като последните не умират от вируса, а от усложненя на придружаващи заболявания.  Подкрепя изцяло модела на Швеция, в който под "карантина" се слагат възрастните, уязвимите и болните, но младите трябва да работят.

Испанците препълниха улиците след 7-седмична карантина
Дано това да е края!

Общи условия

Активация на акаунт