COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 855
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 445
Е сега, след монолога на ББ, Мутафчийски определено изпъкна.

# 20 446
Б.Б.  Кунчев искал да махат РЗИтата от границите. Част от споровете в щаба.
         Горанов искал да отварят заведенията в зоните навън, през маса ли, на маса по 2ма или семейство.
Това, което иска Кунчев е чисто самоубийство. Това би означавало и карантина за влизащите от чужбина да няма.
Така е, но явно подготвят туристически сезон. Няма как чужди граждани да бъдат в 14-дневна карантина, ако са дошли за една седмица.

Все още съм против теорията на Мангъров.
... cамо 2-3% от заразените с коронавирус са изградили необходимите антитела, благодарение на които не могат да пренасят заразата и да бъдат заразени повторно.
https://lifestyle.bg/tendencies/koronavirusat-i-kolko-protsenta- … htu-covid-19.html

Само наличието на антитела не е признак на имунитет.
https://www.mediapool.bg/antitela-ne-e-ravno-na-imunitet-nadezhd … a-news306408.html

Доста информация има по този въпрос и никак не е успокояваща. Проблема си остава сериозен и е наивно да се вярва, че вървим към преодоляването му.

# 20 447
Какъв туристически сезон? Дали данъците и осигуровките от него, ще покрият разхода за лечение после?

Какъв е стандарта на живот в Исландия?

# 20 448
Ако набия някого, ще ме съдят за някаква телесна увреда. Ако обаче се кача на самолет, с положителна проба, знаейки, че мога да заразя някого и той дори да умре-нищо. Дори административно наказание.

# 20 449
Като гледам разсъжденията на много хора ми е ясно защо не се спазват мерките. Говорите за Мутафчийски сякаш е малко дете на панаир, на което му отказват играчка. Наистина ли си мислите, че ще се фръцне и ще каже ааа ми тогава ви зарязвам, правете каквото знаете щом не слушате? Човекът има поставена задача и я изпълнява, сам каза, че ще напусне, когато го освободят. Хората не постигат това, което е постигнал той отказвайки се щом леля Пена или Мимето не искат да го слушат.

За хората летели болни мога да кажа безгранична безотговорност. Искали да им се осигури това и онова иначе от държавата, която кой знае как плюят щом влязат в другата, ама не могат сами да си наложат някакви норми на поведение. Казвала съм го хиляди пъти - не е виновна държавата, щом си кадърен ще се справиш навсякъде. Какво си заприиждат, като видят дебелия, не се ли осигуряват там, където са? Сестра ми не живее в България, но си се лекува там, не си идва нито за фризьор, нито за зъболекар, както впрочем съм виждала чужденци, работили тук да го правят, след като си се върнат обратно.

Да отварят всичко, ясно е, че от тук насетне всеки има глава на раменете си. Като не ти стига акъл да не се вреш в потните фитнеси, то това си е вече естествен отбор.

# 20 450
  • Русе
Какви разходи за лечение.  Стойте си в къщи и се лекувайте, защото здравната система няма пари.  Вижте колко хора са в болниците от 2 месеца и колко са с интензивни грижи само

# 20 451
Положителните за ковид не са ли под карантина и в Нидерландия? Глоби при непазването ѝ няма ли?
Как така български граждани с положителни тестове се придвиждат до летището, мотат се там, качват се на самолет, и то със знанието на тамошните власти и тук ги чака линейка?

# 20 452
  • София
Положителните за ковид не са ли под карантина и в Нидерландия? Глоби при непазването ѝ няма ли?
Как така български граждани с положителни тестове се придвиждат до летището, мотат се там, качват се на самолет, и то със знанието на тамошните власти и тук ги чака линейка?

И аз това се чудя! И това затвърждава тезата ми, че сме длъжни да си приемаме сиганьете обратно! Особено, когато са с положителна проба! Дотолкова сме клекнали пред ......, че цели самолети със заразени ще си приемаме! Ония съм сигурен, че в кордон са ги прекрали в Нидерландия, само и само да ги нацвъкат у нас, да си ги приберем.
Да видим лятото ние как ще изпращаме заразените чужденци пройдохи или ще ги лекуваме тук....

# 20 453
Вирусът се внася отвън! Стига ни натяквали как ние сме били безхаберни. Да се хванат и да уловят прелитащите птици, че пак народа го отнесе. Аман!

Вируса се внесе отвън, но вече си имаме наше производство...това във Видин е нагледен пример.

# 20 454
  • София
Слушате ли Ревизоро какво разказва по БНТ? Бил подготвен за изгаряне на поне по 20 тона корона-отпадъце, а горяли в момента по 2-3 тона. Според него това е показателно, че щабът е вършил работа.

Обаче сега остава на дневен ред туризЪмАт - явно всичко върви към отваряне и всяка държава ще гледа да си дръпне пак туристите да харчат. Като го слушах Мангъров за фекално-оралния път, и започнах да се чудя какво се случва с този път по морето като няма пречиствателни станции и всичко отива в морето? Достатъчно хора писаха всяка година как се случва разни работи от канализацията да плуват на плажа, всички знаем, че повечето "вируси" с повръщане и разстройство са именно заради лошата хигиена.
Мен като цяло ме притеснява точно този път на зараза, защото се ползват общи тоалетни и т.н. Колкото и да си мие човек ръцете не се знае.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 10:04 от Andariel

# 20 455
Внесеното е внесено. Ще ги излекуват или починат. Важното е да няма повече ново внесено! Докато има циркулация ще има нови и нови!

# 20 456
Това с болните в самолетите е възмутително. Те знаят, че са доказано болни, техните власти знаят, тук знаят и ги чакат с линейка, а пътуващите с тях знаели ли са? Някой искал ли е тяхното съгласие да са 2 часа с доказано болни. Пълна безотговорност от всички звена или това е целна, не знам вече.

# 20 457
Аз съм раздвоена . ББ си е такъв, чак сега го "откривам", защото хич не съм го отразявала. До тази ситуация политиката не ме е интересувала . Но сега, от неговите решения зависим всички ние, и нашето оцеляване и като здраве, и като икономика, и като самочувствие.
Колкото и да е странно, и каквито и реплики за химическо чистене и плоски шеги за оправянето да изръси, мисля, че брифингът донесе някаква информация. Спокойна съм, че Мутафчийски остава на линия. Някакъв коректив на всеобщото безумие е. Не държа да го гледам по телевизора, но да си споделя мнението, нека.

И пак си се чудя кой ще ни информира без да има обратна връзка от първо лице. Сводки разни не дават представа за нещата. Вчера само какъв информационен хаос се създаде . И то в усложнена ситуация.

# 20 458
Иначе като забрана мисля, че трябва да падне ограничението за пазаруване. Така и така възрастните хора не се възползват от него, на много места май и въобще не се спазва. Ненужна мярка се оказа. А те ще пускат ресторанти и туристи.

# 20 459
  • София
Ето, Мутафчийски разказа за лекарката как е историята, което беше ценно за всички ни. Онази лелка с очилата ще изчете едни числа, секретарят-доцент и той ще изчете едни числа и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт