COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 838
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 180
  • Bulgaria
Флейм, не се учудвам. Вчера го загатнах. Сега ще се започне с пазарлъците.

# 21 181
  • Germany
Всички на една ръка разстояние като в Швеция и всичко е точно 😉

# 21 182
За мен Европа играе на проба грешка. В момента линията върви надолу, за последното денонощие +1193 починали. Притеснява ме че активните случаи са се увеличили с 4000, но според мен това се дължи на неработните дни и се изписват по малко хора. Ще видим сега през седмицата, какво ще стане. Според мен нещата, ако тръгнат пак нагоре, Европа пак ще затегне мерките.

# 21 183
Ресторантьорите не разбраха ли, че това са временни мерки?  Леко отхлабване, при добри резултати повече и така... А, хич?
Дай да скачаме директно в дълбокото без да сме сигурни, колко добре плуваме!

# 21 184

Ми..не знам какво ще постигнат с това. И да им разрешат - кой толкова ще отиде? Аз буквално нямам нито 1 приятел (а говорим за все млади хора), който да има намерение да стъпва в заведение. Нямаха намерение и при 2.5м, а при 1м или на затворено - ептен. Да не си изиграят лоша шега така, защото честно  - след толкова пазене и говорене за дистанция, би ли седнала на маса само с 1м дистанция или направо вътре? Аз не.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 11:20 от FlameV

# 21 185
  • София
И аз няма да отида, но си има достатъчно такива, за които купонът беше отложен два месеца поради липса на подходящ терен и сега ще бързат да наваксат.

# 21 186
Голямо мрънкане с тези пишман ресторантьори. Дано не стане фал . Ми примирете се , бре. На първо време ще се работи , както пише в Заповедта. После ще се види накъде вървят нещата. Ами нали и за вкъщи ще готвите. Те едва ли не започват да поставят условия. Сега просто изплуват манталитети по социални групи. Blush и браншове.
Видях и аз този сутринта, така било, пък персонал трябвало да поддържа, ама печалбата гледа, а не обезопасяване на здравето на хората. Наистина ли не се разбира, че ковид вече ще е постоянен посетител като трето лице навсякъде. ще ги изпозатворят пак, дано контрол да има.
И един с басейн гледах. Ми поне за пред камерите да  сложи маска. И спасителят седнал , и той без маска.

# 21 187
Ще се седят на съседни маси. И  без това преди като седяха по масите бяха забили носове по телефоните си.

# 21 188
  • Bulgaria

Ми..не знам какво ще постигнат с това. И да им разрешат - кой толкова ще отиде? Аз буквално нямам нито 1 приятел (а говорим за все млади хора), които да има намерение да стъпва в заведение. Нямаха намерение и при 2.5м, а при 1м или на затворено - ептен. Да не си изиграят лоша шега така, защото честно  - след толкова пазене и говорене за дистанция, би ли седнала на маса само с 1м дистанция или направо вътре? Аз не.
Абсолютно. Имам чувството, че голяма част от тях не осъзнават, че радостта от възможността да отворят ще бъде много краткотрайна. Явно не осъзнават, че голяма част от хората нямат намерение да ги посещават. Хората си се интересуват от бизнеса и това си е. Здравето и живота излизат на първо място, чак когато се сблъскаш реално със заплахата. Жалко за клиентите, които все пак биха ги посетили.

# 21 189
  • София
Според мен също не трябва да се пазарят ресторантьорите, а да се благодарят, че ги пуснаха дори преди 13-и май. Аз очаквах началото на юни дори!
Да се възползват от 60/40 мярката, ако могат и да чакат. Както казвате - ако всичко е ОК, къде юни-юли могат да още да им разхлабят мерките. Мисля, че за самите сервитьори ще е по-добре с маски, тъй като посетителите, по-вероятно е, предвид, че ще консумират, да са БЕЗ маски. Ама нали сервитьорите и те са от младите и безсмъртните, та....
За ръкавиците е безсмислено, наистина, не пазят посетителите (сервитьорите с тия ръкавици пипат, пари, чаши, сметки, бележки, маси), евентуално самите сервитьори, но ако цяла смяна от 12 ч. трябва да ги носят, не съм убеден за ползите.
Хубаво е да си сложат дезинфектанти навсякъде и да не реват. И досега след всеки клиент се забърсваше масата, сега ще е с малко дезинфектант, какво толкова? Столовете много ме съмнява някой да тръгне да бърше, ама карай.

# 21 190
  • Другата България
Скрит текст:
Напротив. Цитирала си мен и мое изказване по точно тази тема, а аз вече бях отговорила точно на посочен въпрос. Който отговор ти и още една потребителка очевидно не бяхте прочели, преди да опонирате. Vapor също се обръща към мен, обсъждайки единствено централните забрани и неотчитайки, че далеч не бяха и не са само те. Затова и съм пояснила на потребителя, че далеч не сам МЗ е административен орган с властнически правомощия, а има и други, посочих кои, също издаващи властнически актове.

Скрит текст:
Разбира се, че НЕ съм цитирала твое изказване, на което отговарям, цитирала съм това на Vapor, в което има твой цитат, но умишлено съм го сложила в скрит текст, за да стане ясно, че нямам нищо от него предвид, както казах, дори не съм го прочела. Защото не ме интересува. Не мога да повярвам, че се налага да обяснявам такива очеизвадни неща.

МК, не спираш да повтаряш, че имаш много и много, и още толкова въпроси, на които сега поради липсата на ежедневни брифинги отговори няма да получиш. Което отново е нарисувано в най-тъмночерно. Хората не спряха да повтарят, че въпроси могат да се зададат и в писмен вид на определените за това места.
Цитат
„Въпросите, които имате към членовете на Щаба ще можете да отправяте както и досега чрез ресорните пресцентрове и разбира се, чрез пресслужбата на Министерския съвет“, каза още директорът на правителствената прессужба.
Това е и мейла на Мутафчийски : e-mail: ventzimm@yahoo.com. Всички редакции на интернет медии и телевизии също имат официални форми за контакт, когато някой нещо го интересува, пита. Да, знам, отговорът или няма да дойде, или ще дойде след период от време, който няма да ни удовлетвори, или пък няма да ни хареса, следователно, само ни замазват очите. Никога угодия няма да има. Но да стоиш 24/7 само тук и да повтаряш една и съща мантра също няма да ти донесе нищо позитивно.Отговори още по-малко, защото ти четеш избирателно само тези, които съответстват на твоето виждане на нещата.
Скрит текст:

Ми..не знам какво ще постигнат с това. И да им разрешат - кой толкова ще отиде? Аз буквално нямам нито 1 приятел (а говорим за все млади хора), които да има намерение да стъпва в заведение. Нямаха намерение и при 2.5м, а при 1м или на затворено - ептен. Да не си изиграят лоша шега така, защото честно  - след толкова пазене и говорене за дистанция, би ли седнала на маса само с 1м дистанция или направо вътре? Аз не.
Абсолютно. Имам чувството, че голяма част от тях не осъзнават, че радостта от възможността да отворят ще бъде много краткотрайна. Явно не осъзнават, че голяма част от хората нямат намерение да ги посещават. Хората си се интересуват от бизнеса и това си е. Здравето и живота излизат на първо място, чак когато се сблъскаш реално със заплахата. Жалко за клиентите, които все пак биха ги посетили.
Отново черногледство, и то лична позиция, но пък казана категорично като вече случила се истина.
Напротив, хората не само, че имат намерение да посещават заведенията, но и ще ги посещават, и това ще го видиш само след дни, когато отново времето се затопли разбира се. Нали живеем на една ръка разстояние, ще говорим отново след десетина дни, само да сме живи и здрави. Ако излезеш от вас да видиш, разбира се.

# 21 191
Аз не разбрах какви са мерките за ресторантьорите? Само семейство на една маса ли? Това да го видя няма да го повярвам. Ние примерно семейно не бихме се помъкнали на заведение - по-добре да си вземем храната за вкъщи, ако чак пък толкова ни се е прияло нещо. За какво да сядаме там? Поредното нещо, което не разбирам.

# 21 192
red_balloon, не е ли до четирима човека или семейство на маса?

# 21 193
  • София
Аз не разбрах какви са мерките за ресторантьорите? Само семейство на една маса ли? Това да го видя няма да го повярвам. Ние примерно семейно не бихме се помъкнали на заведение - по-добре да си вземем храната за вкъщи, ако чак пък толкова ни се е прияло нещо. За какво да сядаме там? Поредното нещо, което не разбирам.
Работят само терасите и навън, дистанция между масите 2,5 м, на една маса до четирима, сервитьорите с маски, навсякъде дезинфектанти, след всеки се дезинфекцира масата.
Лято е, топло е, все по-топло ще става, все повече хора ще искат да пият по една бира с картофи на заведение, не виждам нищо странно. Дали ще е удачно и безопасно - ще се разбере.....

# 21 194
Аз питам. Не знам. Чух за семейство на една маса и затова само това коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт