COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 329
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 270
  • Italia
Така и не разбрах на какво основание анатемосаха приложението на озонотепапията при лечение на коронавируса. Мутафчийски каза :вредна е", за икономиката ли е вредна? Не го уточни и се получава дезинформация ..

На Мутафчийски така му писал приятелят му д-р Румен Хичев, който е сътрудник на американските власти за борба с коронавируса. Той му обяснил, че озонотерапията е вредна и в В САЩ лекарите са предупредени да не я прилагат.
от ТУК
Така го обясни и на брифинга.
Озонът може да се използва суперефективно за ДЕЗИНФЕКЦИЯ, не за лечение (ситуацията горе-долу е като на Тръмп и инжектирането на дезинфектант). При достатъчна експозиция на озон (концентрация х  време) се разрушава вируса, но за съжаление също и клетките на човешкия организъм.

# 21 271
Мнението ми е, че отварянето на кръчмите, както и на басейните е първата стъпка към по- голямата цел- туризма.
Все, отнякъде трябваше да започнат. Ако не се вдигне много броя на заразените ще отворят и хотелите и къщите за гости със съответните изисквания към тях.
Въпросът е, колко дълго ще се спазват наложените правила за дистанция преди интересите да надделеят при положение, че мрънкат от сега.
Също и дали ще отворят границите за туристи. По скоро ще си оставя парите за 2 морета догодина отколкото да "почивам" в България и май много хора нямат намерение или желание да го правят.

Е, ако държавата ми плаща почивката може, нали някакви Ваучери мислели сега да дават, за родители с деца, за възрастни, за държавни служители, вече ми се губи за кого щяха да бъдат...

# 21 272
  • София - Рим и обратно
Не ми отговори за чистотата в залите, аз за нея питах, в спортната зала. Съблекални, тоалетни и прилежащи помещения. За хигиената. Тренировките са в зала или фитнес, и на едните, и на другите места се отделят телесни течности. Да разбирам, че за залите не те е гнус и не те е страх, че оттам ще може да се хване вирус /не само корона/, детето ти? Извини ме, че не уточних, че не питам за теб лично, но поне за мен здравето на детето ми е по-важно от моето собствено такова.
Ами не, не ме е страх, как да ти го кажа... А даже съм с хипохондрична наклонност към децата ми. Детето ми не е бебе, не ближе пода, научена е да си мие ръцете редовно (не отсега). Много повече ме е страх от гадното олио, с което готвят в повечето ресторанти и на колко седмици е размразената пържола, отколкото от "телесната течност" в залата за гимнастика. Предполага се, че няма да я ядем. Душове не ползва там, къпе си се вкъщи. Съблекалнята я ползва, за да се преобуе набързо, не виждам какво може да я сполети там....

# 21 273
  • Bulgaria
'Кафе с мед', говориш сякаш основният прием на вируса е чрез храна или чрез устата, а не по въздушно-капков път. Въпросът по-скоро е какво вдишва детето, а не дали облизва пода.

# 21 274
  • Другата България
Кафе, разбрах те.
Ще сложа тук изявление на Катя Сунгарска, говорителят на ЦСМП София, във връзка с д-р Пандова, която беше част от техния екип и която почина. Ще го сложа във връзка с прочетените вчера тук опити за спекулация и манипулация, отново, за това как всъщност лекарката не била заразена с коронавирус, защото все още няма резултат от теста ѝ.
Цитат
След като дава положителна проба за коронавирус при бърз тест, д-р Нели Пандова постъпва в столичната университетска болница "Света Анна" на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние. Тествана е била за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка от спешна помощ, който е бил с доказан коронавирус. След лечение тя дава два отрицателни PCR теста и е изписана на 7 април в добро състояние и без оплаквания. След това прави белодробна тромбоемболия и рязко се влошава състоянието ѝ.
Съпругът ѝ също е заразен с коронавирус. Той е добре. Двамата се разделиха да живеят в отделни жилища, след като разбраха, че са болни, за да може единият от двамата, който се възстанови по-бързо, да се върне на работа.
И още нещо от нея, което го пиша тук от началото на епидемията.
Цитат
За съжаление хората не са достатъчно обективни и не казват абсолютно всичко по телефона и екипите ни ходят частично екипирани на адресите. Там се установяват симптоми, сходни с COVID-19
Много лесно се винят лекарите за всичко, ние сме "царе" в това да хулим и търсим вината навсякъде другаде, но не и в себе си. Не казвам, че навсякъде това е практика, мнението си за Видин съм го писала, там и лекари имат вина, макар и отново не всички, там основния виновник е държавата, факт. Много хубава статия имаше по-назад, от "Сега" мисля беше. Но и пациенти масово злоупотребяват, когато са на "зор", изобщо не се интересуват, че тези хора, които ще дойдат неподготвени и ще се заразят, дори и да е безсимптомно, трябва да си останат у дома под карантина. И утре няма да има кой да отиде на следващия адрес, на който ще има човек в тежко състояние, или пък същия човек ще чака часове за линейка, ако я дочака изобщо. И критиките отново ще са към тези, които "не са си свършили работата". Само че тук става въпрос не за добре или зле измита чаша в заведение, а за човешки живот.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 13:34 от Merri_An

# 21 275

О, аз съм излязла от кръчмарския бизнес преди сто години.... Но имам познати, които си отглеждат по едно или две деца с работа като сервитьорки например. Или готвачи, или бармани.... Остави собствениците. Моя роднина от 15 години сама си отглежда двете деца като работи като сервитьорка, ама това за възвишените персони е едно окъсано семейство...
Аз също сама си отглеждам детето и до скоро работех на две места. И горе коментирахме бизнеса, а не личната драма на работещите в бранша. Хубаво е да се прави разлика и да стане ясно, че всички човеци търпим загуби и негативи от създалата се ситуация. Хубаво е също да си припомняме от време на време, че никога никой не ни е гарантирал, че ще живеем под безоблачно синьо небе, ще имаме пари, много здраве и разкош. Защото смятам, че много от  съвременните хора считат това за даденост.

# 21 276
  • София - Рим и обратно
Излишно е да го декларирам, но да - събирам си фекалиите на кучето, освен когато ходи в гората между дърветата, там няма как да се провра, а и никой няма как да го настъпи. Майчетата обаче си изакват дечицата зад дървото до алеята и не го събират. Съответно моето куче ходи, защото го надушва и го яде. За таксиджиите, които отбиват и ходят в гората до тоалетна, както и много спортуващи (лично съм ги виждала) да не говорим. И не, не си събират нещата в пликче - нито майките, нито останалите. А има и прекрасна тоалетна в парка, чиста и хубава. Ама струва левче... Що па да плащат левче, като може зад дървото.... Гнусна история. Всичко това изчезна със затварянето на парковете, надявам се да не се разреши повече ядене, пиене и акане в парка. Ама и това - надали.

'Кафе с мед', говориш сякаш основният прием на вируса е чрез храна или чрез устата, а не по въздушно-капков път. Въпросът по-скоро е какво вдишва детето, а не дали облизва пода.
Ама то вдишва много работи - милиарди бактерии и микроби влизат и излизат всяка секунда. Недей да мислиш, че можеш да живееш в стерилна среда, колкото повече се стерилизираш и изолираш, толкова по-зле.

# 21 277
Благодаря ти за информацията, чух го генерала и го четох, търсих подробности и обосновки по твърденията, но уви нищо! И това което той твърди е невярно! Или д-р Хичев лъже или генерала не е разбрал правилно. Решението дали озонотерапията ще се приложи в лечението на коронавирус в България не зависи от приятеля му доктор в Америка, а от нашето началство на здравеопазването. Вредно ама защоо?  Обясни на хората които знаят че в Италия Испания се прилага ефективно, зако е вредно за България? Защо и с. МАкедония прилага терапията. Да обясни на хората, какви са тези глупости - моя приятел ми каза..
Така и не разбрах на какво основание анатемосаха приложението на озонотепапията при лечение на коронавируса. Мутафчийски каза :вредна е", за икономиката ли е вредна? Не го уточни и се получава дезинформация ..

На Мутафчийски така му писал приятелят му д-р Румен Хичев, който е сътрудник на американските власти за борба с коронавируса. Той му обяснил, че озонотерапията е вредна и в В САЩ лекарите са предупредени да не я прилагат.
от ТУК
Така го обясни и на брифинга.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 17:00 от Анонимен

# 21 278
От снощи ФБ на моите приятели не спира да бълва радостни постове по повод отваряне на заведенията. Тагване на 10 - 20 човека с призиви от сорта на "Айде, от утре се връщаме във вихъра на купона", "Айде мацки, от утре ще си прекарваме пак готино", "Хей момчета, дойде и нашето време пак да се съберем, и да се напием", и всякакви подобни глупости, които пък са доволно последвани от подобни постове и лайкове под тях. И дебело подчертавам, че това са хора на възраст 35 +, които буквално ще бъдат, като отвързани. Ума ми не може да побере как може изобщо да има такива безотговорни хора

# 21 279
Нямам време да чета всичко, но да питам има ли някаква надежда за детските градини. Вчера излезе новина, че засега няма да ги отварят, понеже Мутафчийски не считал, но все пак някой да знае нещо повече?

# 21 280
  • София
Нямам време да чета всичко, но да питам има ли някаква надежда за детските градини. Вчера излезе новина, че засега няма да ги отварят, понеже Мутафчийски не считал, но все пак някой да знае нещо повече?
Чува се за м. септември т.е. заедно с учениците.

# 21 281
Мишенце, дано е по-рано. Никой не може да си стои без да ходи на работа шест месеца.

# 21 282
  • София
Мишенце, дано е по-рано. Никой не може да си стои без да ходи на работа шест месеца.
Дано! Разбирам те напълно, но някак не ми се вярва.

# 21 283
  • София
Благодаря ти за информацията, чух го генерала и го четох, търсих подробности и обосновки по твърденията, но уви нищо! И това което той твърди е невярно! Или д-р Хичев лъже или генерала не е разбрал правилно. Решението дали озонотерапията ще се приложи в лечението на коронавирус в България не зависи от приятеля му доктор в Америка, а от нашето началство на здравеопазването. Вредно ама защоо?  Обясни на хората които знаят че в Италия Испания се прилага ефективно, зако е вредно за България? Защо и с. МАксиния прилага терапията. До обясни на хората, какви са тези глупости - моя приятел ми каза..
Според мен цялата тази история беше сензационно раздухана в медиите от небезизвестните "мисирки". На брифинга една такава атакува Мутафчийски с обвинението, че  видите ли, има революционен метод за борба с коронавируса, прочела била в медиите, защо веднага не се внедри в България, не помня не попита ли дали имаме достатъчно озон Satisfied И шефът на НОЩ се ядоса и й затвори устата, макар и не по най-добрия начин.
Във всички случаи не той еднолично решава как ще се лекува у нас, така че вярвам, че и този метод, наред с всички други, ще намери мястото си и ще се ползва, когато е нужно.

# 21 284
  • София
https://www.segabg.com/hot/category-education/uchiteli-detski-gr … Y-9Ljqd2glmtWBzaw

Ако написаното в статията е така, то и за детските градини скоро може да се променят нещата и да ги отворят под натиска на учители и родители. Учителите са недоволни, че са си ползвали платените отпуски и ще трябва да излизат неплатен.
Моето лична прогноза е, че ако след две седмици нещата не са се влошили, то до края на месеца може и да минат на отваряне на градини на принципа на присъствие по желание от страна на персонал и родители.

Общи условия

Активация на акаунт