COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 329
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 255
  • Далечният изток
Не ги мислете заведенията. Много бързо ще си измислят как да трупат пари. Аз по-хитър бранш от тях не познавам. И като се има предвид цените на които работят едва ли ще са толкова зле. Хората консумират, дори не е задължително да остават на място, просто могат да си вземат нещо за пиене и да се разхождат. И с отпадането на КПП-та ще започнат уикенд разходките между градовете, от които основно печелят заведенията.
Аз не знам дали бих седнала в заведение, но с удоволствие бих си взела някое готино кафенце и да си го пия на спокойствие някъде.
Ако евентуално знаеш за 2 или 3 големи софийски кръчми със собственици милионери, да ти кажа, че не стоят нещата така при много много на брой заведения в страната. Обикновено са семеен бизнес, и в последните почти два месеца реално цялото семейство е без стотинка доход. Освен това принципно работят колкото да си покрият разходите през последните години и евентуално да съберат някой лев да отидат лятото или зимата на почивка. Така че да не изкарваме всички кръчмари хитреци, печалбари и т.н., както се абсолютизира и с други професии.

# 21 256
Ходите ли на фризьор? Аз не съм ходила от ноември и ми се иска да отида, че много взе да ме дразни вече косата.
Аз ходих мин.седмица да се подстрижа,че толкова я накъсах,вече не се решеше..Ами фризьорката пуска по 1. Понеже отидох 5 мин.по рано видях,че забърса целия стол с дезинфектант след предния клиент.После директно се напъхах в банята и пералнята Simple Smile.А и двете бяхме с маски.Но аз освен подстригване за друго не ходя,а ноктите от години си ги правя сама-не знам как е с маникюра,но около нас работят поне 5 салона и не са спирали.

Когато при нас фризьорите ги пуснаха да работят, те задължително поставиха на входовете на салоните си изскване да се влиза по един. Аз вече ходих със сина и с мъжа ми. Дори като семейство не влязохме заедно. Двама чакаха отвън на столчета, докато третият се "фризираше".
За мен проблеми няма.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 12:55 от Judy

# 21 257
Борис Джонсън вече не е същия Борис Джонсън след като лично се помангърчи и се озова близо до смъртта.

Борис Джонсън: Лекарите имаха план как да съобщят за смъртта ми

В болницата са му давали литри и литри кислород.
Вероятността да го сложат на апаратно дишане е била 50 на 50.
Не можел да повярва колко бързо се влошило състоянието му и се чудел как ще се измъкне от това. Сега се чувства късметлия и има желание "да спре страданията на другите и да върне Великобритания обратно на крака".
Неговият син, който се роди една седмица след изписването му, носи имената на двама от лекарите, които са спасили живота му.

https://www.mediapool.bg/boris-dzhonsan-lekarite-imaha-plan-kak- … i-news306910.html

# 21 258
  • София - Рим и обратно

Не е лошо да практикуваш малко йога у вас.

Мерси за загрижеността. Ама що у нас? Joy

Аз също не разбирам какъв е тоя зор с тъпите ресторанти. И без това не ни е там силата - ни обслужване, ни вкусна храна. Чакам с нетърпение кога ще отворят спортните зали, обаче.
в спортните зали ни е силата ли ? Smiley   никога не са ми били приоритет. може и без тях.
формата си я поддържам на тръстиката. трябва ми възстановяване. кръчмата е добър вариант.

Не за моята форма става дума, а за тази на детето. Важно е да тренира, иначе губи форма, макар че и сега имат някакви измислени онлайн упражнения. Не съм от родителките, които ще затворят детето вкъщи, щото навън дебне вирус/студ/нещо подобно.
Кръчмите ни (по моите стандарти) са изключително зле по отношение на качество на продуктите, обслужване и чистота, така че не ми липсват въобще (за себе си говоря, да не каже някой, че съм се настървила пак Simple Smile Дано след тая епидемия си подобрят нивото, ама надали.

# 21 259
  • Другата България
Скрит текст:

Аз също не разбирам какъв е тоя зор с тъпите ресторанти. И без това не ни е там силата - ни обслужване, ни вкусна храна. Чакам с нетърпение кога ще отворят спортните зали, обаче.
в спортните зали ни е силата ли ? Smiley   никога не са ми били приоритет. може и без тях.
формата си я поддържам на тръстиката. трябва ми възстановяване. кръчмата е добър вариант.

Не за моята форма става дума, а за тази на детето. Важно е да тренира, иначе губи форма, макар че и сега имат някакви измислени онлайн упражнения. Не съм от родителките, които ще затворят детето вкъщи, щото навън дебне вирус/студ/нещо подобно.
Кръчмите ни (по моите стандарти) са изключително зле по отношение на качество на продуктите, обслужване и чистота, така че не ми липсват въобще (за себе си говоря, да не каже някой, че съм се настървила пак Simple Smile Дано след тая епидемия си подобрят нивото, ама надали.
Значи кръчмите по твоите стандарти са зле по отношение на 1,2 и чистота.
За сметка на това чакаш с нетърпение да отворят фитнесите и спортните зали.
Мислиш ли, че в един фитнес или спортна зала, съблекални, тоалетни, прилежащи към тях, чистотата и хигиената ще са на ниво? Или хайде, на по-високо ниво? При положение, че в тях хората по обясними причини отделят в пъти повече телесни течности от всякакво естество? Които попадат навсякъде, по всякакви повърхности? Пропусни момента с разяснението, че ходите само в проверени и доверени такива, просто от любопитство питам, не се заяждам, интересна ми е гледната ти точка по въпроса.

# 21 260
  • София - Рим и обратно
Скрит текст:

в спортните зали ни е силата ли ? Smiley   никога не са ми били приоритет. може и без тях.

Мислиш ли, че в един фитнес или спортна зала, съблекални, тоалетни, прилежащи към тях, чистотата и хигиената ще е на ниво? Или хайде, на по-високо ниво? При положение, че в тях хората по обясними причини отделят в пъти повече телесни течности от всякакво естество? Които попадат навсякъде, по всякакви повърхности? Пропусни момента с разяснението, че ходите само в проверени и доверени такива, просто от любопитство питам, не се заяждам, интересна ми е гледната ти точка по въпроса.
Виж сега, аз по фитнеси не ходя, може би трябваше да го уточня, но не мислех, че е важно за някого. Интересуват ме тренировките и състезанията на детето. Не съм някое свръхамбициозно майче, просто спортът е важен за втората ми дъщеря.
После - по презумпция не се яде в тези зали, а в ресторанта или кръчмата човек отива, за да се храни. Съответно (аз поне) обръщам внимание на това, с което се храня, а по нашите родни кръчми всичко се прави....не по моите стандарти. Чистотата я споменах в контекста на това, че ме е гнус, а не че ще хвана вирус.

# 21 261
Не мога да повярвам, че пак имаме проблем - сега пък фитнес и пейки!
Нали всички искаха да минават по 10 км. , което и не е било забранено досега, но го искаха да се случва точно в парка. Отвориха парковете. Ммм, не, сега вече искаме да седим. По пейките.
Вече можем да ползваме парковете и да спортуваме на открито. Не, не е достатъчно. Искаме си и фитнеса.

Толкова пък да не можем да разберем каква е всъщност опасността от пейките?

# 21 262
И аз няма да отида, но си има достатъчно такива, за които купонът беше отложен два месеца поради липса на подходящ терен и сега ще бързат да наваксат.
Те тези са се събирали в къщи и сигурно са здрави в момента не само физически но и психически за разлика от нас

# 21 263
Не ги мислете заведенията. Много бързо ще си измислят как да трупат пари. Аз по-хитър бранш от тях не познавам. И като се има предвид цените на които работят едва ли ще са толкова зле. Хората консумират, дори не е задължително да остават на място, просто могат да си вземат нещо за пиене и да се разхождат. И с отпадането на КПП-та ще започнат уикенд разходките между градовете, от които основно печелят заведенията.
Аз не знам дали бих седнала в заведение, но с удоволствие бих си взела някое готино кафенце и да си го пия на спокойствие някъде.
Ако евентуално знаеш за 2 или 3 големи софийски кръчми със собственици милионери, да ти кажа, че не стоят нещата така при много много на брой заведения в страната. Обикновено са семеен бизнес, и в последните почти два месеца реално цялото семейство е без стотинка доход. Освен това принципно работят колкото да си покрият разходите през последните години и евентуално да съберат някой лев да отидат лятото или зимата на почивка. Така че да не изкарваме всички кръчмари хитреци, печалбари и т.н., както се абсолютизира и с други професии.
От правилото винаги има и изключения, но ….ако бизнесът ти е толкова окъсан, че едва свързваш двата края и без ковид- намери си работа. Оцеляват гъвкавите и адаптивните.

# 21 264
За разведряване на атмосферата, плановете на Белгийското правителство при проследяване и разкриване на контактите на далите положителен тест за коронавирус.
Дискретни са и гарантират пазенето в тайна на личния живот на своите граждани.
Сигурно тези с повече от една/един любовница/любовник ще ги водят суперспрейдърс.

Също така един от вирусолозите на експертната група при Националният кризисен щаб ни посъветва днес да си водим всеки ден списък на контактите, за да улесним за в бъдеще евентуалното разследване при нас. Един от професорите в Университета в Гент публикува таблица на ексел, как практично да си попълваме контактите.

Big brother is watching you! Китайският комунизъм ще ни победи Stuck Out Tongue

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/live-cijfers-blijven-dalen- … ct-kwam~a1256fb0/

08:58
"Трябва да знаем коя е вашата любовница, но ние пазим това в тайна"
Всеки, който бъде тестван положително за Covid-19 през следващите месеци, трябва да очаква обаждане от правителството. От другата страна на лнията, контактният следовател ще ви зададе много лични въпроси. Къде сте били през последните няколко дни? За колко време? И с кого? Двама опитни следователи за контакти обясняват защо е от решаващо значение да отговорите честно. „Трябва да знаем коя е вашата любовница, но ние  пазим това в тайна“, се казва. Прочетете повече за това в този допълнителна статия.

# 21 265
Не мога да повярвам, че пак имаме проблем - сега пък фитнес и пейки!
Нали всички искаха да минават по 10 км. , което и не е било забранено досега, но го искаха да се случва точно в парка. Отвориха парковете. Ммм, не, сега вече искаме да седим. По пейките.
Вече можем да ползваме парковете и да спортуваме на открито. Не, не е достатъчно. Искаме си и фитнеса.

Толкова пък да не можем да разберем каква е всъщност опасността от пейките?

Добре е да се прецизират нещата, а не да се говори обобщено, което обезсмисля мероприятието.
Различните хора си имат различни ценности. Ако на един му е важно да ходи на чист въздух, на друг му е важно да спортува, на трети - да пазарува, на четвърти - да пътува и т.н. И никой няма право да съизмерява чуждите такива по своите.
Затова е важно специалисти да преценяват при съответните условия кое може да се допусне и кога.

# 21 266
Мнението ми е, че отварянето на кръчмите, както и на басейните е първата стъпка към по- голямата цел- туризма.
Все, отнякъде трябваше да започнат. Ако не се вдигне много броя на заразените ще отворят и хотелите и къщите за гости със съответните изисквания към тях.
Въпросът е, колко дълго ще се спазват наложените правила за дистанция преди интересите да надделеят при положение, че мрънкат от сега.

# 21 267
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:

Мислиш ли, че в един фитнес или спортна зала, съблекални, тоалетни, прилежащи към тях, чистотата и хигиената ще е на ниво? Или хайде, на по-високо ниво? При положение, че в тях хората по обясними причини отделят в пъти повече телесни течности от всякакво естество? Които попадат навсякъде, по всякакви повърхности? Пропусни момента с разяснението, че ходите само в проверени и доверени такива, просто от любопитство питам, не се заяждам, интересна ми е гледната ти точка по въпроса.
Виж сега, аз по фитнеси не ходя, може би трябваше да го уточня, но не мислех, че е важно за някого. Интересуват ме тренировките и състезанията на детето. Не съм някое свръхамбициозно майче, просто спортът е важен за втората ми дъщеря.
После - по презумпция не се яде в тези зали, а в ресторанта или кръчмата човек отива, за да се храни. Съответно (аз поне) обръщам внимание на това, с което се храня, а по нашите родни кръчми всичко се прави....не по моите стандарти. Чистотата я споменах в контекста на това, че ме е гнус, а не че ще хвана вирус.
Не ми отговори за чистотата в залите, аз за нея питах, в спортната зала. Съблекални, тоалетни и прилежащи помещения. За хигиената. Тренировките са в зала или фитнес, и на едните, и на другите места се отделят телесни течности. Да разбирам, че за залите не те е гнус и не те е страх, че оттам ще може да се хване вирус /не само корона/, детето ти? Извини ме, че не уточних, че не питам за теб лично, но поне за мен здравето на детето ми е по-важно от моето собствено такова.

# 21 268
Сега се замислих как ще организират дейността в червените зони в Белгия, сигурно ще влизат клиентите с лична карта и момичетата ще водят регистър на клиентите към базата данни на Правителството. Към предпазните средства ще се добавят маски и ръкавици.

# 21 269
  • Далечният изток
От правилото винаги има и изключения, но ….ако бизнесът ти е толкова окъсан, че едва свързваш двата края и без ковид- намери си работа. Оцеляват гъвкавите и адаптивните.

О, аз съм излязла от кръчмарския бизнес преди сто години.... Но имам познати, които си отглеждат по едно или две деца с работа като сервитьорки например. Или готвачи, или бармани.... Остави собствениците. Моя роднина от 15 години сама си отглежда двете деца като работи като сервитьорка, ама това за възвишените персони е едно окъсано семейство...

Общи условия

Активация на акаунт