Да се възползват от 60/40 мярката, ако могат и да чакат. Както казвате - ако всичко е ОК, къде юни-юли могат да още да им разхлабят мерките. Мисля, че за самите сервитьори ще е по-добре с маски, тъй като посетителите, по-вероятно е, предвид, че ще консумират, да са БЕЗ маски. Ама нали сервитьорите и те са от младите и безсмъртните, та....
За ръкавиците е безсмислено, наистина, не пазят посетителите (сервитьорите с тия ръкавици пипат, пари, чаши, сметки, бележки, маси), евентуално самите сервитьори, но ако цяла смяна от 12 ч. трябва да ги носят, не съм убеден за ползите.
Хубаво е да си сложат дезинфектанти навсякъде и да не реват. И досега след всеки клиент се забърсваше масата, сега ще е с малко дезинфектант, какво толкова? Столовете много ме съмнява някой да тръгне да бърше, ама карай.
60 лв. ги дава държавата + осигуровките върху тези 60 лв. Колко дълго ще продължи тази мярка, никой не знае. Може с разрешението да отворят и с падането на ИП 60:40 да изчезне от хоризонта.
алтернативата е автентична, истинска война. Но понеже никой не иска да бъдат унищожени достиженията на цивилизацията (разбирай 9-звездни хотели на изкуствени острови и хотели с кораби на покривите си), затова по-лесния начин да се кротне човечеството е една биологична война...Никого не ангажирам, както писах, това си е моя лична теория още от края на март...