COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 268
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 390
Отново се извинявам, ако вече е обсъждано тук, но съдилищата започват работа. Имам вече призовки за 19 и двадесет и някой май. Което отново поставя въпросът за детските градини. Всички работещи в съдебната система, адвокатите и юрисконсултите трябва да има на кого да си оставят децата. Тази дейност няма как да се извършва от вкъщи.

# 21 391
Мангъров ще бъде клиент на прокуратурата.
Aко продължава в същия дух е напълно възможно, ББ го предупредил да спре с тези изказвания. В НОЩ са били разпитвани от прокурори, всъщност това е тайната причина за спирането на брифингите в този им вид който бяха досега.
Хохохо, каква тайна причина, като Бойко съвсем великомъченически го сподели.
Не бъдете наивни, Мангъров се изявява с благословията на Борисов. Той е необходимата опозиция, освен това е лакмус хората как възприемат едни такива приказки като стаден имунитет и отпускане на мерките.

# 21 392
Пр нас , заради рано взетите мерки, нямаше тотално затваряне на всичко. Ресторантьори, хотелиери, фитнеси, курорти - еми така е насвякъде, не са при нас някакви рестрикции, които да са самобитни. И , като гледам, при нас първи охлабиха тези браншове, а те искат липса на всякакви ограничения. Не е ли доста нагло това ?
Искаме да си докараме някаква крива, та после да ни върнат назад, щото няма как да се установят огнища от зараза в  заведения и басейни, и РЗИ, най- малкото, да не ги затвори.
Не мога да повярвам, че въобще се роптае, при наличие на опции за работа, като ги зная кои точно изискват.

Хора, стаден  имунитет няма да допусне никоя цивилизована държава. Моля ви, това е несериозно. Дозирано и контролирано ще върви заразата, особено в нашата бедна държава.
Нека се радваме на отпускането на мерките, а не да искаме още и още. Всичко по реда си.
Големи ербапи го играем напоследък Angry
Дано няма неприятни изненади, искрено се моля.

# 21 393
Aко продължава в същия дух е напълно възможно, ББ го предупредил да спре с тези изказвания. В НОЩ са били разпитвани от прокурори, всъщност това е тайната причина за спирането на брифингите в този им вид който бяха досега.

Това е всъщност доста излагащо за управлението ни, особено ако е направено публично.
На какво основания ще се забранява на един специалист да изразява мнение? И то при положение, че учените в света не са единодушни за почти всичко около този вирус. Смешно е правата линия да се задава пак така, по партийному.
Не случайно сме по опашките при класациите за свобода на словото.
Какво излиза от подобни заплахи? Нищо друго, освен, че който не пее в хора ще бъде преследван и че прокуратурата е на подчинение на МС. Което никак не звучи добре, ако е казано така.

Не бъдете наивни, Мангъров се изявява с благословията на Борисов. Той е необходимата опозиция, освен това е лакмус хората как възприемат едни такива приказки като стаден имунитет и отпускане на мерките.

По-скоро старата игра на доброто и лошото ченге.
Театър. А как му се връзват някои хора, че и емоционално го преживяват. Laughing Все едно той е създал вируса и го пуска всяка неделя от кацата в мазето си.

Отново се извинявам, ако вече е обсъждано тук, но съдилищата започват работа. Имам вече призовки за 19 и двадесет и някой май. Което отново поставя въпросът за детските градини. Всички работещи в съдебната система, адвокатите и юрисконсултите трябва да има на кого да си оставят децата. Тази дейност няма как да се извършва от вкъщи.
Съдилищата първо работиха по огранечен вид дела. След това кръгът разглеждани дела се разшири. От миналата седмица се изпращат призовки вече не само по пощата или по телефона, като до този момент изпращането им ставаше по тези два начина, без участието нва призовкари.
Само дето градините не са предназначени само за хора от тази гилдия. Много хора пък изобщо не са спирали да работят и работят не от къщи. За тях си е наистина гърч месец и половина липса на услугата. Не съм им в положението, моите деца са големи, но напълно ги разбирам.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 16:17 от Judy

# 21 394
  • Пловдив
Двама екстубирани в Пловдив, единият е бил интубиран в продължение на 26 дни
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-ekstubiraha-dv … ezsuznanie-963255

# 21 395
Мангъров не е прав за тая цифра според мен, дори в Банско да са 8%, това не значи, че във Варна не са 0.8% например. За някой неща обаче си е прав, дори щаба това го казваше, но после обърна палачинката. Не се даде едно смислено обяснение как от бяло, стана черно? И не ми казвайте Италия, защото тя си го загази преди това. Та така ние не искаме стаден имунитет и какво правим? Какво предлагате? Седим някоя година под карантина и се молим за ваксина? Икономиката ще умре и ще ни върне 2 века назад. Няма значение, ние сме живи, най-важното, а че и до края на живота на внуците Ви ще плащат цената, няма никакво значение. Всичко си има цена, няма да минем без починали, но моля да спрете да пишете глупости, че като се затворим и ще спрем вирус, това е невъзможно и Китай не са го направили, престанете да им вярвате за всичко. Само те си знаят, какво е станало в Ухан.

# 21 396
  • Bulgaria
Абсолютно съм убедена. Дано не го закършим чак толкова, че тогава с нищо няма да ни помогне обвинението срещу него. Винаги се сещам за италианската му версия и сега какви оправдания си намира.

# 21 397
Мангъров не е от опозицията а от управлението, НОЩ са опозицията ако трябва да сме точни. В цял свят политиците искат отваряне а докторите ги приземяват обратно.

# 21 398
  • София
Според мен нямат идея колко са вирусоносители, колко болни и т.н. Онзи ден разговарях с позната от Монтанско. Каза, че селата са пълни с роми, които са се прибрали от Италия и Англия. Никой не ги е тествал, не ги следи за карантина, щъкат си из улиците, събират се, прегръщат се, целуват се.

# 21 399
Мангъров не е прав за тая цифра според мен, дори в Банско да са 8%, това не значи, че във Варна не са 0.8% например. За някой неща обаче си е прав, дори щаба това го казваше, но после обърна палачинката. Не се даде едно смислено обяснение как от бяло, стана черно? И не ми казвайте Италия, защото тя си го загази преди това. Та така ние не искаме стаден имунитет и какво правим? Какво предлагате? Седим някоя година под карантина и се молим за ваксина? Икономиката ще умре и ще ни върне 2 века назад. Няма значение, ние сме живи, най-важното, а че и до края на живота на внуците Ви ще плащат цената, няма никакво значение. Всичко си има цена, няма да минем без починали, но моля да спрете да пишете глупости, че като се затворим и ще спрем вирус, това е невъзможно и Китай не са го направили, престанете да им вярвате за всичко. Само те си знаят, какво е станало в Ухан.

Лично аз нямам никаква представа кой как изчислява и сочи числата. Затова и мнение по такива въпроси нито градя, нито давам. Още повече, че при липсата на много изследвания, вкл. и на случаен принцип, както и ако създавания имунитет е нетраен, това на практика е невъзможно и да се сметне. Което го прави излишно, като спекулиране с такива числа.
Ами миналите през вируса у нас може да са толкова, може да са по-малко, както и повече. Всичко е спекулация при обективна липса на данни.
И да, всичко си има цена. Такава е и информационното затъмнение - никой тук не е наясно наистина какво на практика къде по света се случва, когато говорим за изследвания и числа. Можем да си цитираме само кой какво е казал и писал. Което е нещо доста по-различно.

Според мен нямат идея колко са вирусоносители, колко болни и т.н. Онзи ден разговарях с позната от Монтанско. Каза, че селата са пълни с роми, които са се прибрали от Италия и Англия. Никой не ги е тествал, не ги следи за карантина, щъкат си из улиците, събират се, прегръщат се, целуват се.
Абсолютно.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 16:25 от Judy

# 21 400
  • Пловдив

Да си се прегръщат, колкото искат. На НОЩ им е важно да няма хора по болниците. Те така си правят заключенията. В махалата в Брестовица ги хванаха, защото един влезе в интензивното и почина. Иначе щяха да хванат заразените някой друг път.

# 21 401
  • Bulgaria
Двама екстубирани в Пловдив, единият е бил интубиран в продължение на 26 дни
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-ekstubiraha-dv … ezsuznanie-963255

Млада жена, доста притеснително. Има ли информация някъде на каква възраст са?

# 21 402
Мутафчийски пази ред преди него  ..

# 21 403
  • София

Да си се прегръщат, колкото искат. На НОЩ им е важно да няма хора по болниците. Те така си правят заключенията. В махалата в Брестовица ги хванаха, защото един влезе в интензивното и почина. Иначе щяха да хванат заразените някой друг път.
Именно. Със сигурно има и други огнища, но просто не са открити. Ако някой, недай Боже, стигне до болница, PCR тестване и т.н., тогава ще се разчуе, иначе всичко е ОК.

# 21 404
Може ли да ми кажете, ако някой знае, как е положението по разпространение на ковида в градовете Благоевград, Сандански, Мелник?
Не е за мен, аз няма да тръгна на диаметралнопротивоположния край на България. Но ми е важна информацията, заради мой близък, който смята да пътува натам следващата седмица. И трябва да отседне в някой от трите града.

Общи условия

Активация на акаунт