COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 059
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 405
  • София
Мерките евентуално ще се отпускат на две седмици, така ли? Защото за заведенията добре, но мен ме интересуват и фитнесите.

# 21 406
  • Варна
Ще има ли ограничения за пътуване към САЩ,Англия,Турция, Румъния? Обявиха, че там е пика на зараза. Ако няма ,това е реален риск и геноцид за нас.

# 21 407
  • София
Сега ги прочетох тези идиотизми. Ако това ще е "новата нормалност"...
Оживени дебати за"имунизационни паспорти"като допълнен … е към карантината
"Онфидо", която преговаря с британското правителство и други власти, твърди, че имунитетът ще бъде определян с комплект, подходящ за домашна употреба, и резултатът ще се потвърждава от здравните власти.
Пробата ще позеленява, ако човек е придобил имунитет, ще става оранжева, ако имунитетът е само частичен, и ще почервенява, ако не се е развил изобщо. Резултатите ще се регистрират в база данни и при нужда ще може да бъдат актуализирани, посочва Касаи.
Специализираните компании за дигитална самоличност настояват, че имунизационни паспорти може да се издават, без да се накърнява частният живот. Касаи например смята, че личните данни може да бъдат защитавани чрез кюар кодове, разчитани със скенери и свързвани със снимка на съответното лице. Но може да се появи друг проблем. Според Клеър Стендли е възможно системата да има лош ефект, насърчавайки някои да се излагат на зараза с цел да получат мечтания вълшебен ключ и да се върнат пак на работа или към други занимания отпреди пандемията. "Щом хората искат да тръгнат пак на работа, това ще е страшно силен мотив да шмекеруват, или да си предават кодовете един на друг, или да си намират някак удостоверения, за да могат да работят", уверява той.

# 21 408
  • София
Ще има ли ограничения за пътуване към САЩ,Англия,Турция, Румъния? Обявиха, че там е пика на зараза.

САЩ затвориха границите си до 21 април с идеята да удължат още това положение. Честно казано, не откривам нито да е премахнато, нито да е удължено. Но там натискът от бизнеса е чудовищен, ние сме песен девическа на техния фон...

# 21 409
Какво предлагате? Седим някоя година под карантина и се молим за ваксина? Икономиката ще умре и ще ни върне 2 века назад. Няма значение, ние сме живи, най-важното, а че и до края на живота на внуците Ви ще плащат цената, няма никакво значение. Всичко си има цена, няма да минем без починали, но моля да спрете да пишете глупости, че като се затворим и ще спрем вирус, това е невъзможно и Китай не са го направили, престанете да им вярвате за всичко. Само те си знаят, какво е станало в Ухан.

В Китай, Южна Корея, Тайван, Хонг Конг и Нова Зеландия на практика вирусът е "спрян" точно по този начин.
В България ако се заразят дори и 10% от населението (700 000 човека, от които 100 000 ще трябва да бъдат хоспитализирани), системата ще колабира напълно.
Меркел си каза какво трабва да се прави - поддържа се репродуктивното число (колко хора заразява средно един болен) в интервала 0.8-1.2 , за да може бройката случаи да е относително постоянна.
Възможната икономическа дейност се съобразява с това да се държи този коефициент в тези граници. Като скочи -  пак се заключват провинции/цялата държава временно.

Ако си мислите, че икономиката може да функционира нормално с циркулиращ сред населението вирус, просто може да ходите да си купувате вълшебни бобени зърна. Или това нещо се държи под контрол и икономиката работи доколкото е възможно, или има риск от пълен разпад на всички системи, от които зависи живота ни.

# 21 410
https://btvnovinite.bg/bulgaria/treti-pochinal-ot-doma.html
Жалко са хората и семействата им🙁

# 21 411
  • Варна
Сигурна съм, че нашите студенти ще се юрнат на бригади в САЩ. След това щели да "инвестират" в ресторанти и фитнес тук. Ще раздвижат и инфекциозните отделения.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 17:34 от Viviana91

# 21 412
Днес се шашнах от истинските мерки за хигиена в една квартала фурна (но със собственик холандец). Още от вън на витрината освен напомняне то за влизане само на един, има и друг лист - допускат се само хора с ПРАВИЛНО СЛОЖЕНИ маски.
Вътре всичко покрито, вече не режат хляба, а всеки е сложен във фирменото пликче. Продавачката с маска и ръкавици, като на едната й ръка втора ръкавица, от полиетиленовите. С тази ръка взима хляба в плика или някое печиво с щипката. С другата борави с парите. Значи може и да се спазва хигиена.
Нещо ново - щабът щял да прави брифинг с отговори на журналисти всеки четвъртък сутрин. В останалите дни - ще чете секретарят сводката.
https://nova.bg/amp/news/view/2020/05/04/286933/щабът-за-борба-с … и-всеки-четвъртък

# 21 413
  • софия
Сигурна съм, че нашите студенти ще се юрнат на бригади в САЩ. След това щели да "инвестират" в ресторанти и фитнес тук. Ще раздвижат и инфекциозните отделеншия.
Ще се юрнат на бригади в САЩ пък като се разболеят от короната ще долетят обратно тук...

# 21 414
  • варна
Гледате ли Нова, още един на мнението на Д-р Мангъров

# 21 415
Снощи попаднах на прогноза ( но по-скоро е оценка на прогнозата) за САЩ за грипен сезон 2018/19 за развитието на грипната епидемия при тях.  Цитат:
"CDC изчислява, че грипът е бил свързан с повече от 35,5 милиона заболявания, повече от 16,5 милиона медицински посещения, 490 600 хоспитализации и 34 200 смъртни случая през грипния сезон 2018–2019."
За целия грипен сезон, който е 5 месеца починалите от грип са 34200, или по 6800 души средно на месец. В щатите за април месец са починали към 60000 от коронавируса.
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html
Реално обаче, починалите от КВ ще са повече, защото според тази статия:
https://towardsdatascience.com/covid-19-excess-mortality-figures … taly-d9640f411691
свръхбройката на починали в Ломбардия за първите 3 седмици на март 2020г. спрямо март 2019г. е 5000(закръглям) случаи, въпреки, че диагностицираните починали от Ковид19  са 3000.
Пиша това, защото мъжа ми слушал тия дни по радиото, че в Щатите няма драма, понеже смъртността за първото тримесечие на тази година била по-малка от смъртността  за същия период на миналата година. Е, интересно ще е някой да сравни смъртността за април месец.

# 21 416
  • София
Не знам за Австрия, но в Ню Йорк преди 1 седмица 25% от населението е било с антитела, сега според изчисления вече е 35%. Така че стадният имунитет е доста, доста близко

https://www.healthleadersmedia.com/covid-19/coronavirus-antibodi … -un-pause-certain

И аз се впечатлих. Вероятно много се изследва. За антитела.
Имаше преди седмица данни за Северна Франция, бяха публикувани и тук - 26%.

Откъде са тези данни? Официалните данни за най-засегнатата област на север са 12%, средно за страната 5.7, а в по-голямата част под 2%.

# 21 417
  • Bulgaria

Не искам да звучи цинично, но ето това е пример как този дом ще остане без голяма част от настанените възрастни хора и персоналът дали ще остане на работа в пълния си състав? Нали се борим за икономика уж, а не осъзнаваме как сами си я сриваме и си създаваме безработица. Жалко за хората, всичко тръгна от болницата. Лека им пръст.

# 21 418
Тъжно е, но от опит казвам, че стигнат ли до такава институция много често има доста обстоятелства, които предвещават този край така или иначе.

# 21 419
Не знам за Австрия, но в Ню Йорк преди 1 седмица 25% от населението е било с антитела, сега според изчисления вече е 35%. Така че стадният имунитет е доста, доста близко

https://www.healthleadersmedia.com/covid-19/coronavirus-antibodi … -un-pause-certain

И аз се впечатлих. Вероятно много се изследва. За антитела.
Имаше преди седмица данни за Северна Франция, бяха публикувани и тук - 26%.

Откъде са тези данни? Официалните данни за най-засегнатата област на север са 12%, средно за страната 5.7, а в по-голямата част под 2%.

Преди седмица тук се публикуваха такива данни на института Луи Пастьор. Доста линкове имаше, че и превод. Понеже някой друг го беше превел неправилно.
Има много и на български.
Например това:
https://www.mediapool.bg/edva-26-ot-horata-v-epitsentara-na-epid … a-news306550.html
Това пък се оказа неверен превод, точно от него мисля че тръгна дискусията тогава:
https://offnews.bg/zdrave/institutat-pastior-edva-26-ot-preboled … -anti-727306.html

На едни им се виждат много, на други малко.
За мен нещата си остават неизследвани достатъчно. Навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт