COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 359
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 495
Ееее тоя дългокосия ресторантьор е голям наглец 600 места сега  имал ,които щели да останат 50.маса върху маса ли са били?
Нали ? Голяма наглост. И Ангелкова ги подкрепяла. Направо съм в ужас аз от отварянето на тези обекти.
Мутри, които си мислят само за печалбата. Надявам се разумът да надделее. Иначе ще стане мазало.
Опс, започват.

# 21 496
  • София
"Пациенти, излекувани от COVID-19, които дават положителни проби по-късно не са повторно заразени. Това заяви водещият експерт на Световната здравна организация д-р Мария ван Кeрхове, цитирана от „Гардиън“. Тя припомни, че първа за подобни случаи алармира Южна Корея, която бе регистрирала този феномен при 300 пациенти, след като в страната премина пикът на пандемията в края на февруари – всички те бяха дали положителни проби за COVID-19 няколко седмици след оздравяването си. "Някои пациенти, които са дали отрицателни проби, след седмица, две или повече са с положителен резултат. Това, което се случва, е, че докато дробовете се възстановяват, в тях остават мъртви клетки."

Това Мангъров го говори от ден първи, като се заговори за повторно заразяване!
https://www.google.com/amp/s/m.dnes.bg/notifikacii/2020/04/12/do … zmojno.445758/amp

Пък вие си го плюйте колкото искате. Единствен удържа на мнението си и затова хората го уважават. Пък и май ще излезе прав, че някои "специалисти" не са си чели учебниците!

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 19:28 от zverino

# 21 497
  • Пловдив
На живо сега Горанов...няма да удължават ИП.

# 21 498
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Относно Мангъров ще кажа само, че освен, че говори абсолютни лъжи, подтиква населението към неразумни действия и дава по 5 интервюта на ден, интересно ми е какво ще обяснява, когато се окаже, че смъртността изобщо не е толкова ниска, не умират само хора над 75 с по 3 придружаващи заболявания и няма да изградим групов имунитет по неговия начин никога.
Мангъров не бързайте да го плюете, защото накрая не се знае каква ще се окаже истината. Аз например по въпроса за смъртността няколко пъти си смених мнението въз основа на различни изследвания и доказателства. В момента не смятам че Мангъров е прав че заразените са стотици хиляди, това което той говори в момента се разминава тотално с това което аз говоря като представям ситуацията в България в началото на Април, защото аз не говоря за стотици хиляди заразени а за едно ядро което не се променя в първите седмици на Април между 8 000 и 13 000 заразени и една растяща група с имунитет която вече е достигнала между 1 700 и 2 800. Но нямам гаранция че аз съм прав а той греши. Просто към този момент смятам че доказателствата за смъртността сочат тези цифри. Но не се знае в бъдеще какво ще се случи. Топ вирусолози си менят мнението постоянно въз основа на нови доказателства, изследвания и т.н., за което например Меркел е критикувала Дростен че непрекъснато си мени мнението по всякакви въпроси относно вируса, а той и е казал че си го мени въз основа на всякакви нови изследвания. Та и аз така. В момента смятам че Мангъров не е прав че стотици хиляди са се срещали с вируса, защото смятам че доказателствата които представя (тестовете за антитела на нашите лаборатории) са валидни но са по слаби, от доказателствата за по висока смъртност и съответно по слабо разпространение, но може и да греша. В момента ние се намираме в ситуация на неизвестност, знаем много малко неща за вируса, и не се знае накрая кой ще излезе прав.
Като не знаеш и не си сигурен - мълчиш, а не експериментираш с живота и здравето на милиони хора като ги подтикваш да се заразяват с нов вирус. Разумните хора поне постъпват така. А Мангъров специално е лъжец, а не човек, който не знае.
[/quote]
Чакай сега, първо ние живеем в демокрация и има свобода на словото, ако Мангъров нарушава някакви закони, посочи какви са, и сезирай прокуратурата. Аз например откъде да съм сигурен че съм прав че смъртността е 0,4-0,8. Това че това показват изчисленията ми нищо не значи, защото те стъпват на едно тестване с ПСР в една далечна държава. Това значи ли че трябва да си мълча защото не съм сигурен в точността на ПСР. Откога е престъпление той да съобщи резултатите от лабораториите за тестване за антитела и да ги екстраполира върху цялото население. Да, аз имам забележки, върху това екстрполиране защото тия резултати не са на случаен принцип нито пък е изследвана значителна част от населението, но защитавам правото му да изказва мнение, дори и да не съм съгласен с него. Не го наричам убиец, лъжец, че иска геноцид и т.н. Защото за мен той е ценен като специалист. Дори и да не съм съгласен с някой неща с него в момента. Но например не искам да мълчи защото искам да чуя мнението му по въпроси като например придобиването на имунитет, на какво се дължат случаите на повторно заразяване и други такива въпроси от които аз не разбирам защото не съм учил за вирусолог а той си е посветил живота на това и определено разбира повече от мен по тия въпроси. Затова не искам да мълчи както ти искаш.

# 21 499
  • sofia
Да изокам и аз за кръчмите. Както и предполагах, Градини и Тераси се водят и тези парници, които водят Открито пространство. Като знам какъв лисичарник са, когато задимят с цигари там, ами...не, не ми се виждат безопасни.

# 21 500
Чисто теоретично ако всички хора на планетата се поставят под карантина за 14 дни то заразата просто ще изчезне.

А болните към момента?...те може би няма всичките да се излекуват за тия 14 дни...после пак ще са заразни..
После не стават заразни,  заразата е най-активна до 7-я ден, на 14- я вече не са заразни. Болните които се лекуват по-дълго е от усложненията,  вирусът си е нанесъл щетите и си е заминал. По-назад дадох линк, че е напълно възможно да се дава и положителен PCR тест и 2 месеца след като си излекуван като това не означава, че човекът има способност да заразява околните.

# 21 501
  • София
За противоепидемичните мерки в заведенията:

https://www.facebook.com/emil.dechev.37/posts/10157376344230036

# 21 502
О, колко симпатично. Пада ИП, ама Ананиев си издава със заповед разни мерки за ограничаване на заразата за неопределено време? Хъмм
Или не съм разбрала?

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 20:42 от FlameV

# 21 503
  • София
Аз сега не разбрах собствениците на заведения какво искат? Искаха да отворят, дава им се тази възможност. Сега пък дистанцията била голяма. Ами да не отварят като е голяма!

# 21 504
О, колко симпатично. Пада ИП, ама приемаме със закони разни мерки за ограничаване на заразата за неопределено време? Хъмм
Или не съм разбрала?
Дават се доста правомощия на Министъра на Здравеопазването, утре ще има як дебат в Парламента.
То и няма как, според мен, но такава власт не винаги е безопасна.

# 21 505
  • Bulgaria
Не познахме за Видин.

# 21 506
О, колко симпатично. Пада ИП, ама приемаме със закони разни мерки за ограничаване на заразата за неопределено време? Хъмм
Или не съм разбрала?
Дават се доста правомощия на Министъра на Здравеопазването, утре ще има як дебат в Парламента.
То и няма как, според мен, но такава власт не винаги е безопасна.

Имали били подкрепа на опозицията. Това е по-опасно от ИП си мисля.

# 21 507
derivative Южна Корея победи вируса с тестване още в началото, там карантина нямаше. Има инфо с видео още в първата тема.

# 21 508
Тесла, той може каквито иска научни теории да си развива и каквото иска да си екстраполира. Обаче в момента, в който заговори за политика, която включва масово заразяване на милиони хора с нов и смъртоносен вирус, това не може да става на базата на "ама, не съм много сигурен". Това имах предвид да замълчи, ако е нормален човек. Иначе не знам законово как стоят нещата, но четох, че в Милано прокуратурата е повдигнала обвинение на някаква италианска професорка, която преди епидемията е говорела нещата, които говори Мангъров.

# 21 509
Зад океана губернатор Куомо изглежда ще налага "стандартите" за цялата държава. Има план за отваряне на щата като всяка една дейност трябва да има одобрен нов метод за действие. Мисля, че нашите управници чакат точно това - някой да им покаже как на практика може да се случват нещата ... защото това отваряне, което в момента се опитват да правят е пълен хазарт.

Общи условия

Активация на акаунт