COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 079
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 525
ББ говореше за "санитарно ИП" от тук нататък. Наистина би било добре тези мерки да се "облекат" в закон като без съмнение ще има нарушение на права и свободи.

# 21 526
След тестове на стари проби на паценти, болни от пневмония, френска болница установи, че е лекувала мъж, заразен с коронавирусна инфекция, още на 27 декември, съобщи "Ройтерс".

https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/05/04/4062678_frenska_bolnica_ot … d-19_ot_dekemvri/

# 21 527
  • София
От чутото разбрах, че ИП пада, но мерките остават под формата на закон.

# 21 528
  • Bulgaria
МК, какво значи паркингите в хранителните магазини са пълни - хората трябва да се хранят с нещо. Разбирам да ти прави впечатление ресторанти и кафенета да са пълни, то - някой отишъл да си напазарува.

Има по-голям наплив от обикновено. Преди хората пазаруваха по-рядко, а не всеки ден. Аз поне от налагането на ИП /след голямото запасяване на 13-ти/ пълни паркинги не съм виждала. Сега явно с премахването на част от мерките хората са решили, че опасност вече няма и са излезли спокойни навън. Движението навън се е увеличило значително.

# 21 529
  • Варна
Аз ли съм тъпа или...? Един метър между масите би трябвало да е минималното разстояние при обичайни обстоятелства. Как иначе може да има столове около тия маси? Стол със седнал в него човек едва ли се побира на 50 см, така че при двама на съседни маси гръб в гръб се иска повече от метър. Без епидемия.
Г-жа Ангелкова се уплаши за мястото си, струва ми се, и сега е готова на всичко, за да си спаси поста. За мен една от най-некадърните министри. Дори не може да звучи респектиращо, пък било то и само да звучи.

Не слушах внимателно, но ме интересува казаха ли нещо за НОЩ? Защото все повтарят "министъра и главния държавен здравен инспектор" и толкова. Един вид в техните ръце ще са правомощията.

Доколкото разбрах, окончателно отпада НВО за IV и Х клас...

Мисля, че противниците на ИП си получиха търсеното. Покрай тях - и ние. Сега част от икономическите мерки ще паднат, а нуждата от тях няма да отпадне. И това ще е само един от минусите.

# 21 530
Флейм, подкрепата е от коалиционните партньори, не от опозицията.
Като цяло, нашите политици и да ги видя обединени за нещо, няма да повярвам на очите си.

Мда..права си. Нищо. Те опозицията не им трябва, за да си го приемат.
На мнение съм, че даването на такава власт на Ананиев, си е по-кофти от ИП

# 21 531
  • BG
Казаха ли освен съдилищата какво друго стартира? Интересува ме за моловете.

# 21 532
  • София
Нали опозицията обвиняваше Баце, че с това ИП бил установил диктатура, та той реши да уреди всичко да си е по закон. Общо взето - не по врат, а по шия...  пак ББ ще командва парада, както и го демонстрира вчера с думкане в гърдите и заемане на героични пози.

# 21 533
  • Bulgaria

Само това липсва. Smiley На този етап не са споменавали нищо за моловете.

# 21 534
То ако ще пада ИП, значи ще отворят всичко....иначе да бутаме моловете...

# 21 535
Някой юрист може ли да обясни какво налага ИП да се смени с промени в законодателството, като отпадне ИП, форсмажор продължава ли да действа?
Затова се правят изменения в законите.
Нека от проектозакон да се превърне в закон.
Смисълът е да действат някои мерки, като се връща правомощието на парламента като законодателен орган.
Анди, аз какво разбрах, то щото М-рът на правосъдието е гений на юридическата мисъл, а ма това е друга тема.
Запазват се сроковете и мерките по социалните дейности, ЧСИ няма да налагат запори и възбрани, М-р Ананиев ще има пълната власт с негови актове да налага и отменя мерки по епидемичната част., сроковете по ГПК и НПК се възобновяват.

# 21 536
  • София
Флейм, подкрепата е от коалиционните партньори, не от опозицията.
Като цяло, нашите политици и да ги видя обединени за нещо, няма да повярвам на очите си.

Мда..права си. Нищо. Те опозицията не им трябва, за да си го приемат.
На мнение съм, че даването на такава власт на Ананиев, си е по-кофти от ИП
Властта не е на Ананиев. Той едва ли ще посмее да предприеме нещо без знание и одобрение на ББ.

# 21 537
Аз не съм привърженик на стадния имунитет. Аз съм реалист. Вие мислите, че в България има 1600 болни и ще ги скрием някъде, а знаете ли още колко болни има? Не всички стигат до тест, мисля че даже контактни вече не се тестват, ако нямат симптоми. Южна Корея още в началото започна масово тестване и отделяне на болните от здравите. Да приемем, че в Бг 0.5% са се срещнали с вирусът, това прави 35 000 човека. Държавата ни има капацитет макс 1500 теста на ден, та поне 10г ще си тестваме, за да тества всички 7млн и пак не е сигурно днес ако е отрицателен, дали утре няма да е болен. Тези неща се правят в началото, като се тестват и следят контактите и се изолират. С 10-20, дори 100 човека не е трудно, но когато са 10 000 как по точно ще стане? Пишете глупости само. Сингапур също много тестваше, вървяха добре, но и там изтърваха положението. Достатъчно е един да кривне и последиците са налице.

# 21 538

Нищо друго засега. Каза, че повечето мерки, които ги има в момента, ще си останат.

# 21 539
Има си хора в София специално и по улиците, нормално е. Тук всъщност сме доста гъсто населени, особено в делник в центъра си е фраш. Като пуснат учениците и детските градини още повече ще се омешаме. Гледайте Москов при Ризова, дава разумни предложения, ясни индикатори докъде сме в кризата , но не с масово тестване с бързи тестове, обясни и защо е против това. Дано от щаба се вслушат.

Общи условия

Активация на акаунт