COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 268
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 630
Тъкмо това прочетох и аз. Ще ни затворят "махалата". Най-сетне.

# 21 631
  • Bulgaria
_limonche_ , нещо повече знае ли се за положителните служителки в хипермаркет?

# 21 632
На мен ми се струва, че в България се тества много малко. В Норвегия също тестват малко, но да видим цифрите.

7847 заразени в Норвегия, 211 умрели.

1618 заразени в България, 73 умрели.

Има нещо гнило, ама не в Дания.Thinking

И да не намесваме ваксините, защото същата ваксина срещу туберкулоза е била част от ваксинационната програма в Норвегия допреди 15-20 години някъде. Те са чувствителни на темата туберкулоза по исторически причини.
20 години си е едно поколение. Друг е въпросът и от коя точно ваксина БЦЖ са поставяли.  Другото от значение е според мен от коя година цялото население се ваксинира.
Не съм медик. От всичко което съм изчела това са важни разлики. И аз като всички в страната, станах голям разбирач по темата Simple Smile

А, то всички станахме големи разбирачи по темата. В Норвегия е била задължителна в периода 1947-1995 и се е слагала на 14г възраст. До 2009 се е слагала на учениците на тази възраст, след което е останала задължителна само за деца с родители от рискови държави и се слага на 6-седмична възраст. Тоест грубо от 1947 до 1995 всички, а от 1995 до 2009 само учениците на 14г възраст. От 80-те и 90-те години започва по-усилена имиграция в страната и за имигрантите не е била задължителна в началото, впоследствие е станала задължителна за имигранти от определени рискови държави. Тоест родените 1933 и нататък до 1995 са ваксинирани. След това до 2009 по-малка група, след тази година още по-малка група. Не мисля, че е толкова фрапираща разликата с България на този етап, за да се изтъква колко по-ваксинирано е българското население. Особено като се знае, че големи групи в населението не се ваксинират изобщо. ATC код J07AN01 и SYSVAK код BCG01, ако те интересува коя точно ваксина е слагана и се слага.

# 21 633
500 хил. българи са 7 процента, което е... нищожен процент. Ако тези процента са тук-там, ходили, върнали се, екскурзианти? Хем все се нищи колко мега напълно непознат е тоя вирус, хем някакви твърдения се отхвърлят категорично, понеже не са от някой с пагони.

Отхвърлят се категорично, защото са идиотски.
В Ню Йорк (население малко по-голямо, отколкото българското) са го изкарали не повече от 25% от населението според серологичните тестове.
Официално починали от Ковид там са ~20000 души, реално са повече.

За да е вярно това за 500к в България, трябва да имаме поне 3-4000 смъртни случаи. Къде са?

Не са го изкарали 7 процента. Даже и 0.7% не са го изкарали вероятно.
Смъртността в БГ е под 1%,  не питай от къде знам. Wink

# 21 634
  • Bulgaria
За БЦЖ мненията са толкова разнопосочни. Скоро попаднах на мнение на турски лекар според който категорично има положителен ефект от нея. После чух някой да казва в някакво интервю /вече не помня от коя държава/, че умирали и хора с БЦЖ и такива без, и според него няма ефект.

# 21 635
Щастлива, така наречените "бързи тестове". Интересно, че вече трима мои приятели дават положителен резултат за антитела...
При положителен тест за анти тела, това означава, че при евентуално второ заразяване организма ще се справи по лесно и  бързо..или?
Остана ми една тежест в гърдите, която при застудяване все едно се активира и започва да ме дразни и кара да кашлям, но като пия чай или нещо успокояващо и всичко след няколко часа се нормализира...
Тестът може да е положителен за IgM, IgG или и за двете. При нова активна инфекция е първият маркер, при преминала стара вторият - тогава вече ако организмът срещне вирусът отново може да няма изявени симптоми, и при двата заедно - инфекцията не е нова, но не е и се съвсем преминала, човекът е заразен но вече е започнал образуване на антитела. За Вас може IgG да излезе като маркер че сте изкарали нещо, ако излязат и двата маркера още го карате.

# 21 636
Откъде знаете, че скъпата Ви не го е изкарала?
Е, не съм сигурна на 100%. Може и да го е изкарала, ако към края на януари е била в Китай, и е имала "късмета" да се срещне с един от 1000-та заразени по това време в двумилиардната държава.
Скрит текст:
п.с.
Разбирам напълно хората, които се надяват да са го изкарали ей - така помежду другото. И аз искам, ама не съм. Знам, че не съм, защото мъжът ми го тестваха миналата седмица, отрицателен е. Не вярвайте на онзи психо, който ви обяснява, че вече 300000 българи са го минали. Ако това беше вярно, щяхме отдавна да сме с препълнени болници, и много починали. Пазете се!
Или през декември във Франция – https://www.monitor.bg/bg/a/view/pyrvijat-bolen-vyv-francija-ot- … z-dekemvri-200187
Поредното доказателство, че на тестове за наличие на антитела не може да се вярва. Или поне на някои партиди от тях. Надявам се ние да разполагаме с читави бързи тестове.

# 21 637
  • София
500 хил. българи са 7 процента, което е... нищожен процент. Ако тези процента са тук-там, ходили, върнали се, екскурзианти? Хем все се нищи колко мега напълно непознат е тоя вирус, хем някакви твърдения се отхвърлят категорично, понеже не са от някой с пагони.

Отхвърлят се категорично, защото са идиотски.
В Ню Йорк (население малко по-голямо, отколкото българското) са го изкарали не повече от 25% от населението според серологичните тестове.
Официално починали от Ковид там са ~20000 души, реално са повече.

За да е вярно това за 500к в България, трябва да имаме поне 3-4000 смъртни случаи. Къде са?

Не са го изкарали 7 процента. Даже и 0.7% не са го изкарали вероятно.
Смъртността в БГ е под 1%,  не питай от къде знам. Wink
Напротив, питам! И ми е интересно да знам.

# 21 638
КПП-тата ще бъдат премахнати.

Скъпата може и да го е изкарала, но в голяма степен на вероятност НЕ го е изкарала. Доста мои познати, карали нещо там януари-февруари, много тежко, с болки в гърди, задух, антибиотици, правиха тестове - всички отрицателни. В случая Кантарджиев не беше далеч от истината, като казваше, че Грип Бе не е за подценяване. Другата зима поне ще си правим и от евтините тестове за грип, за да се установи. Грипът, както и ковид-19, също не протича еднакво при всички хора - някой с темп. само, други с много болки в гърдите и кашлица, трети и с конюнктивит в комбинация и така.
[/quote
Може ли от някъде да прочетем за КПП ,щом ги премахват може ли официална информация. От няколко поста разбирам, че остават в сила.

# 21 639
  • на пъпа на Златията
Ех, очаквах днес повече ведрина.
Пада ИП, разпускат се мерки, новозаразените още не знаем колко са, но се очаква да не са много.
Защо не мислим, че ще се проследят веригите, ще се овладеят новите огнища, че нещата ще са под контрол. Разчитам, че Ананиев ще държи адекватни мерки, защото ако се поддаде на натиск, ще имаме неприятности .

Аз съм за това младите и здравите да спортуват, пият бира с приятели- та те и сега го правят, само дето не е на публични места. Ако се допусне обаче седене в парка, консумация в заведения без дистанция, легално, с мълчаливото съгласие на властта, това наистина ще е престъпление срещу нас.

Все си мисля, че ББ , понеже обича хвалбите, а и избори идват, няма да допусне провал и масово заразяване, защото тогава ще е чао .

Ми то има ведрина . Държавата се организира .
Тества си . Намира ги . Карантинира ги . Пише им глоби  като не спазват карантината . Пуска ги да ходят да работят и  като се приберат , щот няма къде да ходят , хоп прибира им глобите . Лекува заболелите . и Така . Сичко е шес.
Ти си ходиш без маска на улицата , спазваш си мерките . слагаш я като влизаш в магазина ,  слушаш си птичките , е  за молове , фитнеси ще почакаш малко. Ако ти е останала отпуска си организираш лятната почивка в някоя къщичка  я на село , я  край морето . Вземаш дезинфектанта . Влизаш , обливаш всичко  например с  60 градусова ракийка и и доливаш 10 процента спиртец  за по сигурно , докато си изплакнеш крачетата в рекичката или огледаш някое пусто плажче на морето , докато се върнеш - нема вируси . Разполагаш се и си почиваш . Дечица , въдички ,  каране на колело  на открито , ...Дигаш скандал на мъжлето, няма значение за какво , ей така за разнообразие ,    , имаш право щото си жена , и имаш право поне един път в месеца да няма логика какво правиш ,  за освежаване на брака и така .

Е това не е ли  ведринка . .

# 21 640
Откъде знаете, че скъпата Ви не го е изкарала?
Е, не съм сигурна на 100%. Може и да го е изкарала, ако към края на януари е била в Китай, и е имала "късмета" да се срещне с един от 1000-те заразени по това време в двумилиардната държава.
п.с.
Разбирам напълно хората, които се надяват да са го изкарали ей - така помежду другото. И аз искам, ама не съм. Знам, че не съм, защото мъжът ми го тестваха миналата седмица, отрицателен е. Не вярвайте на онзи психо, който ви обяснява, че вече 300000 българи са го минали. Ако това беше вярно, щяхме отдавна да сме с препълнени болници, и много починали. Пазете се!
Не отказвайте хората да се тестват за антитела. Това е важно за даряването на кръв и за статистиката също.

# 21 641
До сега в България от 176 заразени медици, за съжаление изгубихме двама. Това са само положителните на PCR. Според масовото тестване на медиците от спешното в София, 266 имаше с антитела. Да приемем, че 200 са дали истински резултат, защото казвате, че не били точни. Излиза, че от 350 медика, само 2ма починали. Съжалявам за загубата на тези хора, защото те се борят за нашия живот, а губят своя. Надявам се да си останем с тези двама медика само.

# 21 642
  • София
КПП-тата ще бъдат премахнати.

Скъпата може и да го е изкарала, но в голяма степен на вероятност НЕ го е изкарала. Доста мои познати, карали нещо там януари-февруари, много тежко, с болки в гърди, задух, антибиотици, правиха тестове - всички отрицателни. В случая Кантарджиев не беше далеч от истината, като казваше, че Грип Бе не е за подценяване. Другата зима поне ще си правим и от евтините тестове за грип, за да се установи. Грипът, както и ковид-19, също не протича еднакво при всички хора - някой с темп. само, други с много болки в гърдите и кашлица, трети и с конюнктивит в комбинация и така.
[/quote
Може ли от някъде да прочетем за КПП ,щом ги премахват може ли официална информация. От няколко поста разбирам, че остават в сила.

Контролно-пропускателните пунктове на изходите на областните градове, които бяха въведени като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса, ще отпаднат на Гергьовден. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с Националния оперативен щаб в неделя.

Ще го видите след Гергьовден. Все 2 дни ще успеете да изчакате:)

# 21 643
Може ли от някъде да прочетем за КПП, щом ги премахват, може ли официална информация. От няколко поста разбирам, че остават в сила.

# 21 644
Не може ли да се направи забележка на МК от модератор ? Темата ми е интересна за четене по принцип, има стойностни мнения, но много голяма част от мненията са нейни, и не само че са нейни, ами са и еднакви - апокалипсис, черногледство, всяване на паника. Вече като видя никнейма и просто знам каква тирада предстои.
Още няколко човека помолиха за същото.
Има ли опция да не виждам нейния профил ? Някак да го скрия ?

На същото мнение съм и моето решение е да я прескачам. Доста е трудно наистина, защото е на всяка страница, но се старая да си я спестя.

Общи условия

Активация на акаунт