COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 796
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 705
Здрави над 50 години почти не познавам. Познавам хора, доста при това, които започнаха да пият хапчета за високо кръвно, преди да навършат 30 години.
Ей сега си премерих кръвното 103/60 и наближавам 50 Simple Smile.
 Не е до години, а начин на живот.
Не е до начин на живот, а до ген Wink Ако си предразположен към болести колкото и здравословен начин на живот да водиш - пак шансът да се разболееш не е малък. Та, изобщо не е единствен фактор това.

# 21 706
Не сме здрава нация, така е. Много млади имат придружаващи заболявания. А, кой знае и колко от нас имат такива, за които не подозират. Точно това е една от причините, поради които трябва да сме още по-внимателни спрямо ситуацията, която доста хора подценяват.
Внимателни сме. Не съм виждала майка ми и баща ми от 06.03, а живеем в един град. Пазарувам само в кварталния магазин. Ползвам личен автомобил. Ползвам маска и дезинфектанти. Измивам старателно хр.продукти, пера дрехите, с които съм била навън. Повече от това не мога да направя. А и не желая.

П.п.G.Savova какъв Ви начина на живот?

# 21 707
  • София
Сърбия дарява 2 млрд.€, за борба с коронавирус. България- 100000€.😁
Тя ваксината, докато стане ще излезе нов щам. Grinning ще се обезмисли в крайна сметка. Тия пари можеше да ги дарят за болни деца, защото те останаха забравени. Някой чу ли нещо за нуждаещите деца, камто по-рано редовно имаше зов за помощ и новини...
За мен всичко е една трагикомедия и потърпевшите са хората. Вся се излишна паника.
Много.

# 21 708
Тя ваксината, докато стане ще излезе нов щам. Grinning ще се обезмисли в крайна сметка. Тия пари можеше да ги дарят за болни деца, защото те останаха забравени. Някой чу ли нещо за нуждаещите деца, камто по-рано редовно имаше зов за помощ и новини...
За мен всичко е една трагикомедия и потърпевшите са хората. Вся се излишна паника.
Много.
Да го каже на италианците това. ОбъркАли са се нещо.

# 21 709
Здрави над 50 години почти не познавам. Познавам хора, доста при това, които започнаха да пият хапчета за високо кръвно, преди да навършат 30 години.
В България ли живеете? А и съм писала почти, касае мои познати, достатъчно близки, че да им знам здравословното състояние. И да, най-вече е до ген.

Уейв, мерси, утре, ако намеря поста ще погледна данните, но аз търся и данни за март и април 2020 година да има.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 23:24 от stasha_s

# 21 710
Че те хората с придружаващи заболявания, особено над определена възраст са нормата, а не някакви изключения. Освен това те могат да се контролират и човек да си живее дълго време. Според мен информацията за придружаващите заболявания е по-скоро да се види кои групи са рискови и биват удряни най-лошо от К-19. Вместо това някои хора спекулират и раздават смъртни присъди на тези хора.
А според мен има и една страшна истина, която лекарите в болшинството си не искат да кажат или признаят - някаква немалка част от откритите придружаващи заболявания всъщност са резултат от действията на вируса.  Веднага се сетих за починалия в Кюстендил с мозъчен оток, сравнително млад мъж.

# 21 711
  • София
Скрит текст:
Много.
[/quote] Да го каже на италианците това. ОбъркАли са се нещо.
[/quote]
Не живея в Италия и нямам представа дали италианците са се паникьосали излишно или не. Говоря за излишната паника в България.

# 21 712
  • София
Много.
Да го каже на италианците това. ОбъркАли са се нещо.
И те се усещат вече.

# 21 713
Не е до начин на живот, а до ген Wink Ако си предразположен към болести колкото и здравословен начин на живот да водиш - пак шансът да се разболееш не е малък. Та, изобщо не е единствен фактор това.

Гените се доказа, че се активират само при определени обстоятелства. Това въобще не е присъда, а по-скоро оправдание на хора, които не искат да поемат отговорност.

# 21 714
Скрит текст:
Записвам се в новата тема с малко снимки и цифри от Ирландия. Нов рекорд, след вчерашният рекорд. Confused 424 нови регистрирани случая и 22- ма починали, с които стават общо 4273 заразени и 120 починали, от 1 март  насам, когато беше регистриран първият случай в страната.
Скрит текст:
Нова маркировка във Финикс парк в Дъблин

Как се спазва дистанция в градския транспорт.

Чек пойнт.

Погребение по време на пандемия. Confused

И опело в църква излъчено онлайн.

Уличен музикант по пустите улици.

Пусти магистрали.

30 хектара нарциси, които никога няма да бъдат обрани и доставени.

Коронаоке.

Бар, който скоро няма да заработи.

И витрината на друг бар, която ни напомня да си мием ръцете.

Дезинфекция.

The_Third, благодаря за темата и цялата информация събрана в първия пост. Flowers Hibiscus Когато пусна първата тема не съм вярвала, че ще стигнем до трета. Confused
С този пост преди точно един месец съм се записала в темата. Тогава дори и не съм предполагала колко  ще нарастне броят на заразените и починалите само за един месец и то в условията на пълен локдаун. Confused Добрата новина е, че кривата на Ирландия колебливо, но сигурно върви надолу. Новите случаи регистрирани за последното денонощие са 266, а починалите 16, с които общо стават 21 772 заразени, 1319 починали и най-хубавото 13 386 оздравели. Остава да стиснем зъби и да издържим още две седмици.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 00:04 от precious*

# 21 715

Гените се доказа, че се активират само при определени обстоятелства. Това въобще не е присъда, а по-скоро оправдание на хора, които не искат да поемат отговорност.
Братовчедка ми е с диабет от 10-годишна в следствие на силен стрес, сигурно тя си е виновна и е трябвало да си поеме отговорността. Да не почваме тая тема, защото е безсмислена. Грозно е да се обвиняват хората за здравословното си състояние и да се генерализира по тоя начин. Има хора, които са се докарали дотам, но има и много хора, които въпреки всичките си усилия, за съжаление, се разболяват. Не всичко зависи от нас - хората и не сме в пълен контрол над телата си и здравето си. Хубаво е да се разбере това.

# 21 716
На мен ми се струва, че в България се тества много малко. В Норвегия също тестват малко, но да видим цифрите.

7847 заразени в Норвегия, 211 умрели.

1618 заразени в България, 73 умрели.

Има нещо гнило, ама не в Дания.Thinking

И да не намесваме ваксините, защото същата ваксина срещу туберкулоза е била част от ваксинационната програма в Норвегия допреди 15-20 години някъде. Те са чувствителни на темата туберкулоза по исторически причини.
20 години си е едно поколение. Друг е въпросът и от коя точно ваксина БЦЖ са поставяли.  Другото от значение е според мен от коя година цялото население се ваксинира.
Не съм медик. От всичко което съм изчела това са важни разлики. И аз като всички в страната, станах голям разбирач по темата Simple Smile

А, то всички станахме големи разбирачи по темата. В Норвегия е била задължителна в периода 1947-1995 и се е слагала на 14г възраст. До 2009 се е слагала на учениците на тази възраст, след което е останала задължителна само за деца с родители от рискови държави и се слага на 6-седмична възраст. Тоест грубо от 1947 до 1995 всички, а от 1995 до 2009 само учениците на 14г възраст. От 80-те и 90-те години започва по-усилена имиграция в страната и за имигрантите не е била задължителна в началото, впоследствие е станала задължителна за имигранти от определени рискови държави. Тоест родените 1933 и нататък до 1995 са ваксинирани. След това до 2009 по-малка група, след тази година още по-малка група. Не мисля, че е толкова фрапираща разликата с България на този етап, за да се изтъква колко по-ваксинирано е българското население. Особено като се знае, че големи групи в населението не се ваксинират изобщо. ATC код J07AN01 и SYSVAK код BCG01, ако те интересува коя точно ваксина е слагана и се слага.
Fenris, благодаря много за интересната информация. Дано не ме изтрият модераторите но да попитам и друго. В България не е само един прием, а няколко през години. Това не е ли предпоставка за по силен имунитет? И вярно ли е това, че се активира имунната защита при наличие на вирус. Все едно сега дреме, но при една гадинка от ковид все пак имунитета от ваксината действа.
С този малък брой на тестване как ще разберем колко са се заразили и справили с вируса. Ще е много трудно за проследяване и изследване на влиянието на ваксината и предполагам, че никой от другите страни няма да се задълбочи. Все си мисля, че в България трябва да започнат точно това да правят. Вече има 1600 болни. Техните клинични досиета трябва да ги обработят до запетайката.

# 21 717
_limonche_ , нещо повече знае ли се за положителните служителки в хипермаркет?
Нищо не се каза повече по въпроса от институциите. И кметът каза, че не знае нищо. Хората обаче говорят, а щом говорят има истина в това. Според мен работата ще се потули, иначе в Кауфланд ще има спад на клиентите.

Дано си останат единични случаи, да не е пламнал целия колектив.
Дано, за сега мисля обаче да не пазарувам повече от там. Не, че има гаранция, че по другите магазини няма заразени касиерки, но....

# 21 718
Може би децата не са съществен преносител на Covid-19. Изминало е време, в което са направени проучвания.

"В училищата, които останаха отворени, не се стигна до избухване на зараза с COVID-19."

https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/05/03/28 … 5D1%2582-covid-19

Дано!

# 21 719

Братовчедка ми е с диабет от 10-годишна в следствие на силен стрес, сигурно тя си е виновна и е трябвало да си поеме отговорността. Да не почваме тая тема, защото е безсмислена. Грозно е да се обвиняват хората за здравословното си състояние и да се генерализира по тоя начин. Има хора, които са се докарали дотам, но има и много хора, които въпреки всичките си усилия, за съжаление, се разболяват. Не всичко зависи от нас - хората не сме в пълен контрол над телата си и здравето си. Хубаво е да се разбере това.

Детето разбира се, че не е виновно. Не се прави, че не разбираш какво съм написала. Говоря за възрастни, които пушат, пият и плющят хидрогенирани мазнини нон стоп, а после им вадят жлъчката, щото разбираш ли имали слаба жлъчка по наследство. Стресът в повечето случаи може да бъде предотвратен. Имам познати, на които детето също отключи автоимунно заболяване от стрес, но те не се спряха да се карат и крещят истерично по цял ден. В случая, ако тези фактори ги нямаше, генът нямаше да се "отключи".

Общи условия

Активация на акаунт