COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 720
  • Bulgaria
_limonche_ , нещо повече знае ли се за положителните служителки в хипермаркет?
Нищо не се каза повече по въпроса от институциите. И кметът каза, че не знае нищо. Хората обаче говорят, а щом говорят има истина в това. Според мен работата ще се потули, иначе в Кауфланд ще има спад на клиентите.

Дано си останат единични случаи, да не е пламнал целия колектив.
Дано, за сега мисля обаче да не пазарувам повече от там. Не, че има гаранция, че по другите магазини няма заразени касиерки, но....

Дано да няма. Аз мисля, че заразяването клиент-касиер е трудно предвид бързата комуникация, маските и плексигласовата преграда. По-скоро според мен в самия колектив е възможно хората да се заразят, както и на всяко друго работно място.

# 21 721
Elpis аз отдавна съм я забелязала тази тенденция. Хората които мрънкат за мерките, може да мрънкат, но ги спазват. Другите които уж са за мерките и ги защитават със зъби и нокти, не се пазят особено много. Не говоря специално за потребители на форума, а за разни мой приятели във фейсбук...

# 21 722
Скрит текст:
Здрави над 50 години почти не познавам. Познавам хора, доста при това, които започнаха да пият хапчета за високо кръвно, преди да навършат 30 години.
Ей сега си премерих кръвното 103/60 и наближавам 50 Simple Smile.
 Не е до години, а начин на живот.
Не е до начин на живот, а до ген Wink Ако си предразположен към болести колкото и здравословен начин на живот да водиш - пак шансът да се разболееш не е малък. Та, изобщо не е единствен фактор това.

Гените се доказа, че се активират само при определени обстоятелства. Това въобще не е присъда, а по-скоро оправдание на хора, които не искат да поемат отговорност.
Братовчедка ми е с диабет от 10-годишна в следствие на силен стрес, сигурно тя си е виновна и е трябвало да си поеме отговорността. Да не почваме тая тема, защото е безсмислена. Грозно е да се обвиняват хората за здравословното си състояние и да се генерализира по тоя начин. Има хора, които са се докарали дотам, но има и много хора, които въпреки всичките си усилия, за съжаление, се разболяват. Не всичко зависи от нас - хората не сме в пълен контрол над телата си и здравето си. Хубаво е да се разбере това.

Детето разбира се, че не е виновно. Не се прави, че не разбираш какво съм написала. Говоря за възрастни, които пушат, пият и плющят хидрогенирани мазнини нон стоп, а после им вадят жлъчката, щото разбираш ли имали слаба жлъчка по наследство. Стресът в повечето случаи може да бъде предотвратен. Имам познати, на които детето също отключи автоимунно заболяване от стрес, но те не се спряха да се карат и крещят истерично по цял ден. В случая, ако тези фактори ги нямаше, генът нямаше да се "отключи".
А, ако не са се карали, щеше да се стресира от нещо друго и пак щеше да се отключи. Стига с тези закономерности. А, колко дърти квартални пияници и пушачи познавам, а са по-здрави от мен. Както казах, темата е безсмислена.

Аз мерките продължавам да ги спазвам, въпреки отпускането им - не съм се юрнала да излизам. И маската си носех, въпреки, че бях против маските в отворени пространства. Тенденцията, която срещам аз е, че много се вярва на конспиративни теории, което ме притеснява.

# 21 723
Здрави над 50 години почти не познавам. Познавам хора, доста при това, които започнаха да пият хапчета за високо кръвно, преди да навършат 30 години.
Ей сега си премерих кръвното 103/60 и наближавам 50 Simple Smile.
 Не е до години, а начин на живот.
Не е до начин на живот, а до ген Wink Ако си предразположен към болести колкото и здравословен начин на живот да водиш - пак шансът да се разболееш не е малък. Та, изобщо не е единствен фактор това.

Гените се доказа, че се активират само при определени обстоятелства. Това въобще не е присъда, а по-скоро оправдание на хора, които не искат да поемат отговорност.

Двама от тези мои познати, които започнаха да пият хапчета за кръвно под 30 години - не пушат, не са с наднормено тегло, не употребяват наркотици, пият бира, друг алкохол много рядко, ходят почти всеки ден на стадиона за поне 10 Обиколки.  Та не знам къде я бъркат те.

# 21 724
За Холандия знам, че възрастните в старческите домове въобще не се хабят да ги тестват за ковид ако са починали в тоя период. И за много европейски страни е същото като ги броят за жертви на ковид. Разбира се е спекулация да се отрича, че няма  завишение на смъртността в държави тежко пострадали от пандемията и че едва ли не хората са си умрели така от естествена смърт щото просто им е дошло времето.

Холандия, Франция, Великобритания и Белгия са ми много съмнителни какво тестват въобще.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/overzicht-opnames-duiken-me … ttingen~aeaffe59/

Sinds 10 april zijn er 169.843 testen uitgevoerd door het nationaal testing-platform voor de woonzorgcentra. Van de testen uitgevoerd in woonzorgcentra werden er 93.635 bij personeelsleden en 76.208 bij bewoners uitgevoerd.
От 10 април са направени 169.843 теста чрез националната платформа за тестване в домовете за грижи за възрастни хора. От извършените тестове в центровете за грижи за възрастни хора 93.635 са тестваните членове на персонала, 76.208 тестваните резиденти.

Тестовете в центровете за възрастни хора продължават. Очаква се до другата седмица да бъдат тествани и останалите резиденти и персонал. В Белгия има около 150.000 възрастни хора в домове, които представляват 5% от населението на Белгия над 65 години, средната им възраст е над 85г. Персоналът, който ги обслужва е около 120.000 души.

В момента се тестват и центровете за грижи за хора в неравнопоставено положение, деца и младежи със специални нужди, както и персонала, който ги обслужва.

Извън домовете за възрастни хора, досега в Белгия главно се тестваха пациенти, хоспитализирани в болниците и медицинския персонал там.

От днес всеки с грипоподобни симптоми ще бъде тестван за корона вирус. Ще бъдат тествани и тези които са загубили вкус и мирис след консултация с личен лекар. Ще бъдат проследявани и тествани контактните на всички положително тествани за коронавурис.

В момента на ден капацитетът за тестване на ден в Белгия е 25.000 теста, до юни месец имат намерение да го покачат на 45.000 теста не ден.

Имаш ли още някакви съмнения?

# 21 725
_limonche_ , нещо повече знае ли се за положителните служителки в хипермаркет?
Нищо не се каза повече по въпроса от институциите. И кметът каза, че не знае нищо. Хората обаче говорят, а щом говорят има истина в това. Според мен работата ще се потули, иначе в Кауфланд ще има спад на клиентите.

Дано си останат единични случаи, да не е пламнал целия колектив.
Дано, за сега мисля обаче да не пазарувам повече от там. Не, че има гаранция, че по другите магазини няма заразени касиерки, но....

Дано да няма. Аз мисля, че заразяването клиент-касиер е трудно предвид бързата комуникация, маските и плексигласовата преграда. По-скоро според мен в самия колектив е възможно хората да се заразят, както и на всяко друго работно място.
Да, така е, но ако се разболеят повечето от колектива все пак си има риск. Пипат продуктите, кихат, кашлят...

# 21 726
Цитат
Стресът в повечето случаи може да бъде предотвратен. Имам познати, на които детето също отключи автоимунно заболяване от стрес, но те не се спряха да се карат и крещят истерично по цял ден. В случая, ако тези фактори ги нямаше, генът нямаше да се "отключи".
Автоимунните се проявяват изведнъж,но повечето хора търсят за своя утеха оправданието стрес.Никой не може да каже,кога,как точно се отключват.Конкретно диабет тип1 и при бебета се отключва.Панкреаса като се изтощи 80% и спира да произвежда инсулин.Няма как да обвиним бебето,родителите,че лошо се е хранило,с вредни храни,водело е заседнал начин на живот и т.н.Много е обидно да се обвинява пациента и семейството му за генетично заболяване.

# 21 727
За Холандия знам, че възрастните в старческите домове въобще не се хабят да ги тестват за ковид ако са починали в тоя период. И за много европейски страни е същото като ги броят за жертви на ковид. Разбира се е спекулация да се отрича, че няма  завишение на смъртността в държави тежко пострадали от пандемията и че едва ли не хората са си умрели така от естествена смърт щото просто им е дошло времето.

Холандия, Франция, Великобритания и Белгия са ми много съмнителни какво тестват въобще.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/overzicht-opnames-duiken-me … ttingen~aeaffe59/

Sinds 10 april zijn er 169.843 testen uitgevoerd door het nationaal testing-platform voor de woonzorgcentra. Van de testen uitgevoerd in woonzorgcentra werden er 93.635 bij personeelsleden en 76.208 bij bewoners uitgevoerd.
От 10 април са направени 169.843 теста чрез националната платформа за тестване в домовете за грижи за възрастни хора. От извършените тестове в центровете за грижи за възрастни хора 93.635 са тестваните членове на персонала, 76.208 тестваните резиденти.

Тестовете в центровете за възрастни хора продължават. Очаква се до другата седмица да бъдат тествани и останалите резиденти и персонал. В Белгия има около 150.000 възрастни хора в домове, които представляват 5% от населението на Белгия над 65 години, средната им възраст е над 85г. Персоналът, който ги обслужва е около 120.000 души.

В момента се тестват и центровете за грижи за хора в неравнопоставено положение, деца и младежи със специални нужди, както и персонала, който ги обслужва.

Извън домовете за възрастни хора, досега в Белгия главно се тестваха пациенти, хоспитализирани в болниците и медицинския персонал там.

От днес всеки с грипоподобни симптоми ще бъде тестван за корона вирус. Ще бъдат тествани и тези които са загубили вкус и мирис след консултация с личен лекар. Ще бъдат проследявани и тествани контактните на всички положително тествани за коронавурис.

В момента на ден капацитетът за тестване на ден в Белгия е 25.000 теста, до юни месец имат намерение да го покачат на 45.000 теста не ден.

Имаш ли още някакви съмнения?

С този пост са потвърдени съмненията ми. Главно хоспитализираните и медицинския персонал, освен домовете за възрастни хора. Радвам се, че са решили да увеличат обхватът.

# 21 728
  • София
Популярна статия за вируса, имунитета и ваксините:
COVID-19 и имунната ни система: Кой ще надделее?
Според тази статия битката на организма ни с вируса минава в два първоначални етапа. При първия сработва вродената имунна система, а това кой ще победи зависи и от количеството приети вируси. Има теория, че тази реакция зависи и от пола - жените се борели по-успешно. Ако вродената имунна система не се справи, на следващия етап се включва придобитата имунна система - тази, която всеки индивид развива през живота си чрез среща с инфекции и чрез имунизации. Антителата срещу коронавируса се формират между 7-мия и 15-тия ден след появата на симптомите, но учените още спорят колко са те и колко са трайни. Някои считат, че имунитетът зависи от начина, по който преминава инфекцията - колкото по-тежко е боледуването, толкова по силен е придобития имунитет, и обратно - при леките симптоми антитела почти не се изграждат. Според Марк Липсич, професор по Епидемиология в Харвард, след инфекция с новия коронавирус, повечето хора ще изградят имунитет, някои по-добър от други, и той се очаква да трае около година.
В момента се разработват около 119 ваксини срещу COVID-19, базиращи се на най-различни принципи. Очаква се повече от една от тях да бъдат утвърдени за масово производство и това да стане реалност в близките 12-18 месеца.

# 21 729
  • Bulgaria
_limonche_, няма да ги допуснат видимо болни на работа. В това съм убедена. Мерят им температурата с влизането. Нямат сметка да се разболява целия колектив. И се надявам да са единични случаи, иначе ще е трудно да се търсят нови служители. Не знам в такива ситуации как действат, може да командироват и от други филиали. Ако научиш нещо ново по този повод ще ми е интересно да споделиш. Интересува ме дали са тествали останалия персонал, който е работил с тези служителки.

# 21 730
Добре е да се прецизират нещата, а не да се говори обобщено, което обезсмисля мероприятието.
Различните хора си имат различни ценности. Ако на един му е важно да ходи на чист въздух, на друг му е важно да спортува, на трети - да пазарува, на четвърти - да пътува и т.н. И никой няма право да съизмерява чуждите такива по своите.
Затова е важно специалисти да преценяват при съответните условия кое може да се допусне и кога.
Ох, извинявам се!
Но дори в нормално време ми е трудно да нарека пазаруването и спортуването ценности.
По време на пандемия пък съвсем...

Затова наистина е важно специалисти за преценяват кое да се допусне. Жалко, че сега не се съобразиха с медицинските такива.

# 21 731
Не мисля, че заплахата е основно за работещите в хранителните магазини.При тях въведоха ограничения и предпазни средства. В офисите, където са поне 2-3 души в една стая, а в много случаи и повече, е доста голяма вероятността за заразяване.  Все някой има контакт на завърнал се чужбина, повечето ходят на кафета, ресторанти, фитнеси, басейни, молове, събират се с компании. След това отиват на работа,  по цял ден са в стая, обикновено и с климатик, на съвсем близко разстояние с колегите, които след това се прибират при семействата си.Колко от тях мислите, че и стоят по 8 часа с маска?  Дистанция не може да се подсигури.

# 21 732
Добре е да се прецизират нещата, а не да се говори обобщено, което обезсмисля мероприятието.
Различните хора си имат различни ценности. Ако на един му е важно да ходи на чист въздух, на друг му е важно да спортува, на трети - да пазарува, на четвърти - да пътува и т.н. И никой няма право да съизмерява чуждите такива по своите.
Затова е важно специалисти да преценяват при съответните условия кое може да се допусне и кога.
Ох, извинявам се!
Но дори в нормално време ми е трудно да нарека пазаруването и спортуването ценности.
По време на пандемия пък съвсем...

Затова наистина е важно специалисти за преценяват кое да се допусне. Жалко, че сега не се съобразиха с медицинските такива.
Попринцип да, но примерно баба ми много страда, че не я пускаме да ходи до супермаркета. Беше й навик и обичаше на пазарува. Хора всякакви.

# 21 733
  • Bulgaria
CasaDelSol, аз също мисля, че разни цехове с много работници са опасни. Колкото повече са хората, толкова по-трудно е спазването на мерките и по-голям шанс за заразяване. Не се носят маски, особено сега, когато хората го удариха на живот и си мислят, че заплахата е отминала. Хранят се там, пият кафе, пушат и рискът си е голям.

# 21 734
  • София
Чудя се какво решение ще се вземе в световен мащаб за т.нар. опън офиси. Например кол центрове. Там са по 50-100 човека, че и повече, в едно помещение, на много близко разстояние. Офисите често са без прозорци, с климатик. Работещите са повечето млади, имат много социални контакти. Изобщо - предпоставки на макс.

Общи условия

Активация на акаунт