COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 838
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 21 675
Хахах, представям си това у нас да посмее някой депутат:

https://youtu.be/99Yf2C3dn-c

Евала! Истината ще излезе на яве при всички положения. Много манипулация има в цифрите.

То хубаво манипулация, ама всичките тези хора/към момента над 29 хиляди в Италия/ ли щяха да починат в точно този момент, ако не бяха заразени с тая гад?

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 22:45 от stasha_s

# 21 676
Не съм расист, но с блокадата на поредната махала ще си призная,че ми писна от тези мангали. Хубаво прибрали са се, но стойте си вкъщи  .
Мойта лична противоепидемиологична мярка е да седя надалече от тези индивиди !

# 21 677
Хахах, представям си това у нас да посмее някой депутат:

https://youtu.be/99Yf2C3dn-c
Не вярвам у нас да имаме чак толкова малоумен депутат. Естествено, че хората не умират от заболяване вирус а благодарение на него. Инфаркт, инсулт, емболия, пневмония, органна недостатъчност и т.н. са все резултати от неговото действие което е ускорило краят им.
Поне два пъти постнах тук линк със сравнение  на смъртността в Италия за първите 3 седмици на март за 2019г. и 2020г. В Бергамо смъртността се е повишила с 464% за този период, за другите градове по-малко. Голям бум на рак, инфаркти и инсулти е имало, нали?

# 21 678
За Холандия знам, че възрастните в старческите домове въобще не се хабят да ги тестват за ковид ако са починали в тоя период. И за много европейски страни е същото като ги броят за жертви на ковид. Разбира се е спекулация да се отрича, че няма  завишение на смъртността в държави тежко пострадали от пандемията и че едва ли не хората са си умрели така от естествена смърт щото просто им е дошло времето.

# 21 679
  • Bulgaria
За Холандия знам, че възрастните в старческите домове въобще не се хабят да ги тестват за ковид ако са починали в тоя период. И за много европейски страни е същото като ги броят за жертви на ковид. Разбира се е спекулация да се отрича, че няма  завишение на смъртността в държави тежко пострадали от пандемията и че едва ли не хората са си умрели така от естествена смърт щото просто им е дошло времето.

Сега ще можем да видим каква е реалната смъртност у нас в 2 от домовете за възрастни. Не трябва да се подценява и натовареността на здравната система, заразата там, по повод на всички останали здравословни проблеми, нуждаещи се от лечение. Нека поне това да не подценяват конспираторите.

# 21 680
За Холандия знам, че възрастните в старческите домове въобще не се хабят да ги тестват за ковид ако са починали в тоя период. И за много европейски страни е същото като ги броят за жертви на ковид. Разбира се е спекулация да се отрича, че няма  завишение на смъртността в държави тежко пострадали от пандемията и че едва ли не хората са си умрели така от естествена смърт щото просто им е дошло времето.

Холандия, Франция, Великобритания и Белгия са ми много съмнителни какво тестват въобще.

# 21 681
За Холандия знам, че възрастните в старческите домове въобще не се хабят да ги тестват за ковид ако са починали в тоя период. И за много европейски страни е същото като ги броят за жертви на ковид. Разбира се е спекулация да се отрича, че няма  завишение на смъртността в държави тежко пострадали от пандемията и че едва ли не хората са си умрели така от естествена смърт щото просто им е дошло времето.

Холандия, Франция, Великобритания и Белгия са ми много съмнителни какво тестват въобще.
Възможно ли е да се лъже за брой тестове, брой заболели и брой починали?

# 21 682

Там имат старчески домове с 200-300 човека и понякога става страшно, у нас слава богу нямаме такива.

# 21 683
  • При семейството си
Процентът починали на "приключили случаи", както и процентът "в тежко и критично състояние" са спаднали с по 1, съответно са 17 % (не всички държави са обявили, но и да се покачи малко се върти вече около 17.50%) и 2 %:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 21 684
В Италия се водят дела за това, как в началото възрастни хора от такива домове, които са имали симптоми са си оставали в домовете, а Вие тук се чудите, защо тази смъртност. Това наред с вътреболничните инфекции си каза думата. Видин един жив пример за това, кое всъщност трябва да пазим. Ние дори да не излизаме, ако болниците ни не се организират и позволят една такава инфекция, става страшно. Разбира се, че една такава болест като стигне до едно такова място, където е пълно с болни хора, с ниска имунна система, то там ще има много жертви.

# 21 685

Отворете сводките на Холандия, например и си направете изводи. Един и същ текст, случаите намалявали, мерките действали, не всички данни били за последните 24 часа и т.н. Съжалявам, ама не ми звучи сериозно. Отчитат малко заразени, пък при нас идват доста. Също пишат, че и реалните им случаи са повече от доказаните, въпроса е какво правят за да ги намерят?

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 23:05 от stasha_s

# 21 686
Дори читавите тестове за антитела могат да дадат крос реакция. Но е погрешно са се смята, че всеки втори тест е дал такава. Личното ми предположение е, че при качествените такива, не повече от няколко процента биха били такива.

# 21 687

Отворете сводките на Холандия, например и си направете изводи. Един и същ текст, случаите намалявали, мерките действали, не всички данни били за последните 24 часа и т.н. Съжалявам, ама не ми звучи сериозно.
Именно, защото и аз имам такива съмнения. Но , ако кажа нещо, тук ще ме изядат с парцалите

# 21 688
Мутафчийски нали каза, че при пълно спазване на мерките шансът за вътрешноболнична инфекция е 70%. Т.е. както отбелязах без тотално изолирани ковид отделения или направо отделни болници шансът заразата да плъзне в цяла болница е доста голям.

# 21 689
  • Bulgaria

Китай не ни ли даде пример? В случая, толкова много са изпуснали нещата, че не могат да смогнат да тестват всички и да ги приемат в болница. Съответно починалите извън болници никога не се тестват и не влизат в статистиката. Но виждаме завишената смъртност, когато сравним същия период от миналата година по смъртност. Някои държави и обявяват единствено починалите без придружаващи заболявания като починали от ковид-19. Белгия мисля, че реши да добави починалите в домовете за възрастни и смъртонстта доста се качи, след това обмислят дали да не ревизират данните.

Общи условия

Активация на акаунт