Аз винаги съм била против отварянето на заведенията, още по против съм да е 1.5м разстояние, за това си мисля, че много хора едва ли ще ги посетят. Обаче КПП-тата не вършеха никаква работа, тях трябваше да ги поставят единствено по празниците, само тогава свършиха някаква работа.
Първо, човек трябва да има избор. Видя се, че всъщност това е нещото, което и заради което се мрънкаше и тук, и навън през месеците ИП - че трябва да правим или да не правим всичко, което е решено от друг в името на нашето добро. Което "добро" от друга страна се разглеждаше и обективно, и субективно в зависимост от гледната точка на всеки индивидуално. Както се казваше - на всекиму според възможностите, на всекиму според потребностите. На един му е важно здравето, на друг разходките, на трети фитнеса, на четвърти маникюра, на пети кръчмата....именно, според потребностите.
Второ, много и силно се надявам именно месеците ИП и сегашните последващи мерки за заведенията и ресторантите /които се променят ежедневно, но все пак/ да дадат урок на собственици, наематели, персонал, дори и държава, за това как трябва да се работи на такива места не само в условията на епидемия, а по принцип. Да си завишат критериите относно хигиена, качество на продукти и напитки, здравна култура на персонал, дори и манталитет на персонала. Дали това ще стане ще видим, но моето мнение по въпроса вече го писах - от утре заведенията ще се напълнят, плавно, поетапно, но посещаемост ще има.
Трето, хората, които наистина зависят само от този бизнес и разчитат на тези доходи - не само собственици, а и обслужващ персонал, не може да стоят без работа и доходи вечно. Именно това положение трябва да ги мотивира да са на ниво, ако искат да генерират и печалба, основно малките и семейни заведения с авторски менюта.
Четвърто, последно, но не и на последно място - отговорността за здравето ни е наша лична и персонална. Ако ние самите смятаме, че не е безопасно да посещаваме заведение или ресторант, няма да го правим. Защото така сме решили за себе си. Но това не значи, че заради нашето решение трябва да се ограничава свободата и на обществото. Ако всеки е отговорен - и клиенти, и персонал, и собственици, то заведенията са ни най-малкия проблем.
https://youtu.be/CQeC_fOOAZg
Дошли са болни щото в Амстердам ще ги лекуват циганите ама друг път.
Какво следва да покаже тоя запис ?
Че идват болни и трябва веднага да ги вземат и да ги лекуват във ВМА ли, че и осигуровки нямат ?!
[/quote]
Аз не знам дали имат осигуровки или нямат, ако нямат трябва да си плащат. Но щом са тръгнали да ловят заразени е глупаво да няма адекватен контрол на летището. После щели да търсят контактни... глупости на килограм. То това търсене да не мислиш, че става без пари. То затова и търсенето им е "търсене"(да се чете за големи касички).