COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 809
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 140
Е, не. Направо започват да се излагат  вече с това. Чета сега, че в областната болница във Велико Търново починал пациент на 80 г. Пациента е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. Перитонитът и перфорираната язва са напълно достатъчни да отнесат в гроба дори здрав и млад човек, да не говорим за човек на 80 г. И този човек, с толкова тежки и сериозни заболявания като перитонит и перфорирана язва, го водят за починал от корона вирус.
Вече съм почти сигурен, че повече от 50 % от всички починали от корона вирус в България, всъщност са починали С корона вируса в себе си, а не ОТ корона вирус.

# 22 141
Както се вижда, огнища се оформят в институции за възрастни хора и услуги за деца с увреждания. Най-уязвими групи.

Махат мерки, но не и вируса. Имам предвид “ необходимите” кафета, ресторанти, събирания. Маските също почват да изчезват, този път от лицата на хората.
Дали в закона, който предвиждат ще регламентират работата на социалните услуги по време на пандемия, дали да отварят ( защото в много от тях се работи дистанционно в момента с потребителите), как да отварят, как да работят с тях. Има центрове, които се посещават през деня, а тези които ги посещават имат други контакти. А за  живеещите в институции, какво ще предприемат за тях?
По принцип първите и най-строги мерки трябва да са насочени на там, а след това да се налагат мерки към здравото население. Когато започнат да "падат" мерките е редно първо да паднат тези към здравото население, а след това и към уязвимите......
Е то, че не сме в институции не означава, че сме здрави. Дай Боже всеки да е здрав.
Но да видим какви ще са мерките и дали ще има такива.

# 22 142
Аз се замислям и дали тези всъщност ходят във ферми на работа или по скоро работят друго....

# 22 143
Благодаря ви за отговорите Kalinka, Ladybug!
А има ли някъде библиотеки, работещи с потребители, за да ми кажете какви са мерките, които са взети? Ние от другата седмица, след отпадането на ИП ще започнем да работим активно с читатели и искам да си аправя някакъв план за работа.

# 22 144
Мъжете работят нелегално по строежите, женице цапцаросват насам-натам каквото успеят... Това работят.
Аз се замислям и дали тези всъщност ходят във ферми на работа или по скоро работят друго....

# 22 145
Е, не. Направо започват да се излагат  вече с това. Чета сега, че в областната болница във Велико Търново починал пациент на 80 г. Пациента е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. Перитонитът и перфорираната язва са напълно достатъчни да отнесат в гроба дори здрав и млад човек, да не говорим за човек на 80 г. И този човек, с толкова тежки и сериозни заболявания като перитонит и перфорирана язва, го водят за починал от корона вирус.
Вече съм почти сигурен, че повече от 50 % от всички починали от корона вирус в България, всъщност са починали С корона вируса в себе си, а не ОТ корона вирус.
Такова тежко състояние няма как да е без симптоми, въпросът е кое е първичното - стомашните болки или недостигът на въздух, не изключвам едното да е следствие от другото. А точна причина за смърт се дава само с аутопсия - масово на ковид пациенти не се прави такава по епидемиологични причини.

# 22 146
Аз пък съм сигурна, че всички починали просто не е било възможно да бъдат спасени т.е. много малко са починалите от епидемията, много под 50%.Wink

# 22 147
Утре е най-"ромския" от всички ромски празници, много повече тачен и почитан от Банго Васил дори.
Започнали са от днес с подготовката, нима някой смята, че утре, та и до седми сутринта няма да са струпани по много, ама наистина много, навсякъде по махалите, всичкото това  гарнирано с неограничени количества алкохол и печени агнета, съпроводено с обичайните децибели музика и ромски ритми? Някой наистина ли смята, че който и да е от всички роми ще мисли за мерки, ще спазва дистанция, ще има маски? Удобно вече няма и КПП-та, всички "удобства" са осигурени. Има и идват и доста приходящи, от други градове, от други махали. Ще се омешат едно хубаво, ще се напият още по-хубаво, ще се сбият, ще се изпотрепят някъде, ще реват за полиция и линейки както всеки път, изобщо-нищо ново под слънцето, и от петък наново ще са сред нас, останалите. Кой може да спре това?
Заради него и писах за заведенията. Никакъв проблем не са на фона на горното.

Че какво по различно ще направят ромите утре от това, което направиха българите на Великден?

# 22 148
А има ли някъде библиотеки, работещи с потребители, за да ми кажете какви са мерките, които са взети? Ние от другата седмица, след отпадането на ИП ще започнем да работим активно с читатели и искам да си аправя някакъв план за работа.
При нас няма. Всичко е онлайн. Аз и преди кризата така си вземах книги, а и сина ми така ползва.
По принцип тук не е нещо ново, както и пазаруването на храна онлайн.

# 22 149
И тук да попитам, че никъде не намирам информация, моловете отварят ли на 14 ти или не? Работата ми е свързана с това, но дори колегите не са наясно.
Моловете ще отворят последни. Ще отворят когато Щаба прецени че няма опасност. Засега остават затворени до второ нареждане от министъра на здравето. Никой не знае кога ще отворят молове, кина и театри на практика.

# 22 150
Той е бил преди в хирургията първо и след това лепва вируса.

# 22 151
Мъжете работят нелегално по строежите, женице цапцаросват насам-натам каквото успеят... Това работят.
И деца гледат там без здравни осигуровки? И тези деца не боледуват, ама въобще. Вярваме, да.

# 22 152
а аз съм сигурна, че като те пишат отрицателен след два теста за корона вирус, не е равнозначно на оздравял

# 22 153
  • Варна
МЗ е най-работният тази година Simple Smile Вече и без КПП-та:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/05/rd-01-251.pdf

Разсъждавам си, във връзка с открития вирус в проби от декември във Франция, дали е възможно този вирус да си е отдавна сред човешкото население, а чак сега да тестват за него заради медийния шум и паниката. Смъртността може да се дължи и на неправилно лечение, отново продиктувано от паника сред лекарите - вместо да лекуват пневмонии, тромби и други възпаления, както обикновено, те да се вторачват във вируса и да се опитват да лекуват него. А пък болните, диагностирани веднъж с него, сами да се отказват да се борят, заради страх, при което имунната им система им да се проваля. Много е странно, при тази вирулентност, която се цитира в момента, от декември до февруари да няма нито един друг, болен от ковид, във Франция.

# 22 154

И библиотеките ли отварят вече?

Общи условия

Активация на акаунт