COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 242
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 155
Е глупости...по строежите, тук в Австрия, ги проверяват институции непрестанно. Как пък няма да наемат някой нелегален на.черно?!?

А на сезонните работници като не им плащат осигуровки, какво става ако се разболеят? Сигурно ли е че не са здравни осигурени? За социално бих могла да разбера ако не са, но здравно ме съмнява.

# 22 156
  • Bulgaria
Да очакваме, че след падането на КПП-тата служителите на МВР евентуално ще се насочат към проблемните точки и следенето за спазване на мерките и налагането на съответните глоби на тарикатите? Или пак тая напразна надежда. Аз логика в това КПП-тата да паднат точно преди празника не виждам. Иначе ние очевидно нямаме никакви проблеми - нито с пътуващите заразени, нито с карантинирани, нито със спазване на мерки, в болниците пък хептем... Няма ли някакъв коректив, който да приземи малко Борисов, че това падане на мерки изведнъж няма да доведе до нищо добро? Та, дори и някой член на СЗО, нали имаме подписано споразумение за сътрудничество.
Няма държава в световен мащаб, която толкова лекомислено да разхлабва всичко изведнъж /аз поне не знам за такава/.
Очаквам да видя брифига в четвъртък и се надявам този път на по-смислени въпроси.

# 22 157
МЗ е най-работният тази година Simple Smile Вече и без КПП-та:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/05/rd-01-251.pdf

Разсъждавам си, във връзка с открития вирус в проби от декември във Франция, дали е възможно този вирус да си е отдавна сред човешкото население, а чак сега да тестват за него заради медийния шум и паниката.

Той сигурно се е появил известно време преди да бъде идентифициран, но не вярвам повишената смъртност в огнищата да се дължи на медиен шум и пренебрегване на другите заболявания. Мисля, че в Ухан имаше и специализирани /designated/ болници за заразените, така че другите едва ли са оставали без помощ.

# 22 158
  • на пъпа на Златията
Е, не. Направо започват да се излагат  вече с това. Чета сега, че в областната болница във Велико Търново починал пациент на 80 г. Пациента е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. Перитонитът и перфорираната язва са напълно достатъчни да отнесат в гроба дори здрав и млад човек, да не говорим за човек на 80 г. И този човек, с толкова тежки и сериозни заболявания като перитонит и перфорирана язва, го водят за починал от корона вирус.
Вече съм почти сигурен, че повече от 50 % от всички починали от корона вирус в България, всъщност са починали С корона вируса в себе си, а не ОТ корона вирус.
Аз  предполагам че и оня дядо с деменцията  дето избяга от Врачанската болница и го намериха и върнаха  също не е починал от вируса. Баща ми беше с деменция . От лекарствата които му даваха  а и от болестта буйстваше и тръгваше нанякъде . Като го придружиш и се разходиш с него се осъзнаваше и връщаше . При едно такова тръгване лекарят му бил някаква успокоителна инжекция и той направо заспал и паднал на пейката . Едва го   внесли в къщи . На другия ден се майка ми се опитала да го събуди и немогла . За 40 мин . си бях в къщи и не знаех какво да го правя и го вкарахме в болницата . Там го връзвали да го успокоят .  След една седмица го изписаха  и когато влезе в нас получи инсулт и за 2 дни почина .
За деменцията е противопоказно да му се дават силни успокоителни защото кръвното му пада много и прави инсулт . Ниското кръвно налягане също е опасно . Но това е друга тема . Възрастните хора искат грижи .

Но факт е че тоя дядо е бил заразен . А защо е заразен ??.

# 22 159
Цитат на: Barsa
Той е бил преди в хирургията първо и след това лепва вируса.
Това сигурно ли е, източник? Изглежда нереално защото в Пирогов има масово заразяване на хирурзи от безсимптомни пациенти в неинфекциозни клиники. Т.е. процесът не е обратен.

# 22 160
  • Другата България
Скрит текст:
Утре е най-"ромския" от всички ромски празници, много повече тачен и почитан от Банго Васил дори.
Започнали са от днес с подготовката, нима някой смята, че утре, та и до седми сутринта няма да са струпани по много, ама наистина много, навсякъде по махалите, всичкото това  гарнирано с неограничени количества алкохол и печени агнета, съпроводено с обичайните децибели музика и ромски ритми? Някой наистина ли смята, че който и да е от всички роми ще мисли за мерки, ще спазва дистанция, ще има маски? Удобно вече няма и КПП-та, всички "удобства" са осигурени. Има и идват и доста приходящи, от други градове, от други махали. Ще се омешат едно хубаво, ще се напият още по-хубаво, ще се сбият, ще се изпотрепят някъде, ще реват за полиция и линейки както всеки път, изобщо-нищо ново под слънцето, и от петък наново ще са сред нас, останалите. Кой може да спре това?
Заради него и писах за заведенията. Никакъв проблем не са на фона на горното.
Че какво по различно ще направят ромите утре от това, което направиха българите на Великден?
Така погледнато, нищо.
Но на фона на ниската им здравна култура и това, че както се оказва вече официално, а ние го знаехме и неофициално - че ромските махали всъщност са най-големите развъдници на вируса, много.
Защото едно е Пенчо от София, заедно с родата да иде при мама в Каспичан, друго е Манго от Брестовица да се разнесе до кв. Надежда в Сливен. Щото Пенчо в София може и с маска да е ходил, да е спазвал дистанция, да е чел, чул за вируса, да се е предпазвал - себе си и семейството си, и да не е "занесъл" нищо в Каспичан.
Ама Манго, с булята и десетте деца в две стаи, дето няма пари за маски и не вярва в заразата, и на когото единствено правата му са ограничени, надали ще иде "празен" до Сливен.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 19:53 от Merri_An

# 22 161
  • София
Е, не. Направо започват да се излагат  вече с това. Чета сега, че в областната болница във Велико Търново починал пациент на 80 г. Пациента е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. Перитонитът и перфорираната язва са напълно достатъчни да отнесат в гроба дори здрав и млад човек, да не говорим за човек на 80 г. И този човек, с толкова тежки и сериозни заболявания като перитонит и перфорирана язва, го водят за починал от корона вирус.
Вече съм почти сигурен, че повече от 50 % от всички починали от корона вирус в България, всъщност са починали С корона вируса в себе си, а не ОТ корона вирус.
А защо не може да почине човек с перитонит от корона вирус, ако причината за смъртта е спиране на белия дроб в следствие на вирусна пневмония? Това, че е имал други заболявания, не означава задължително че е бил пътник вече, нито че не може да се разболее от корона. Струва ми се, че се набляга много на съпътстващите заболявания на починалите, за да не се шашкат хората.

# 22 162
Може да са с европейските си здравни карти.А панадол и парацетамол могат и сами да си купуват във всеки магазин

# 22 163
Все пак докато спасителките на света бродят от форума до кухнята, някой трябва и да произвежда. Защото данъците плащат на лекари и учители най-малко.

Аз също произвеждам заплати и пенсии, но много ли искам докато отивам на работа,хората в трамвая да носят маски, в магазина докато пазарувам след работа също. Аз не преча на никой да сяда в кафета, да пътува където иска, да ходи по паркове и фитнеси, защо на мен ми пречат да живея по моя начин.

# 22 164
Цитат на: pimpinela
А защо не може да почине човек с перитонит от корона вирус, ако причината за смъртта е спиране на белия дроб в следствие на вирусна пневмония? Това, че е имал други заболявания, не означава задължително че е бил пътник вече, нито че не може да се разболее от корона. Струва ми се, че се набляга много на съпътстващите заболявания на починалите, за да не се шашкат хората.
+1 и аз съм имал перитонит от остър апендицит, но някак си оживях и то с гангрена.

# 22 165
  • Другата България
Скрит текст:
Аз  предполагам че и оня дядо с деменцията  дето избяга от Врачанската болница и го намериха и върнаха  също не е починал от вируса.
Скрит текст:
Баща ми беше с деменция . От лекарствата които му даваха  а и от болестта буйстваше и тръгваше нанякъде . Като го придружиш и се разходиш с него се осъзнаваше и връщаше . При едно такова тръгване лекарят му бил някаква успокоителна инжекция и той направо заспал и паднал на пейката . Едва го   внесли в къщи . На другия ден се майка ми се опитала да го събуди и немогла . За 40 мин . си бях в къщи и не знаех какво да го правя и го вкарахме в болницата . Там го връзвали да го успокоят .  След една седмица го изписаха  и когато влезе в нас получи инсулт и за 2 дни почина .
За деменцията е противопоказно да му се дават силни успокоителни защото кръвното му пада много и прави инсулт . Ниското кръвно налягане също е опасно . Но това е друга тема . Възрастните хора искат грижи .

Но факт е че тоя дядо е бил заразен . А защо е заразен ??.
Чакай, чакай, не погребвай живи хора.
Дядото с деменцията си е жив и здрав, дори вече иска да си ходи от болницата.
Не пишете глупости, моля ви се.
Да очакваме, че след падането на КПП-тата служителите на МВР евентуално ще се насочат към проблемните точки и следенето за спазване на мерките и налагането на съответните глоби на тарикатите? Или пак тая напразна надежда.
Скрит текст:
Аз логика в това КПП-тата да паднат точно преди празника не виждам. Иначе ние очевидно нямаме никакви проблеми - нито с пътуващите заразени, нито с карантинирани, нито със спазване на мерки, в болниците пък хептем... Няма ли някакъв коректив, който да приземи малко Борисов, че това падане на мерки изведнъж няма да доведе до нищо добро? Та, дори и някой член на СЗО, нали имаме подписано споразумение за сътрудничество.
Няма държава в световен мащаб, която толкова лекомислено да разхлабва всичко изведнъж /аз поне не знам за такава/.
Очаквам да видя брифига в четвъртък и се надявам този път на по-смислени въпроси.
Кое те кара да смяташ, че досега това не е правено? Или че ако не е правено, причината е в КПП-тата? Наясно ли си изобщо кои и какви служители на МВР работеха на КПП-тата, откъде бяха командировани, че имаше и военни и от ПБЗН? И кои са проблемните точки? Да позная - Видин?
Наистина става досадно, поне като пишеш, се аргументирай.

# 22 166
  • София
Напълно възможно е вирусът да е много отдавна в Европа, но да е идентифициран през февруари. Една от "опорките" на Китай, че може и да не е виновен техният ухански пазар за твари, е, че в Италия през декември са регистрирани страшно много "атипични" пневмонии с поразителна прилика с коронавируса. Лекували когото могат с антибиотици по стандартния протокол за пневмонии.
Мътна и кървава е тук, защото короната накара мнозина да забравят, че пневмонията сама по себе си, без никакви корони, диадеми и тиари, си е едно ужасно заболяване и въпреки, че има богата палитра от антибиотици, пак отнася. И отнася и млади, и здрави, и силни, и спортисти. Още по-лошото е, че пневмонията засяга доказано зле деца, но да не се отплесваме.
Та докато не спадне корона-манията, няма да знаем какво, как, къде и колко. А и след това може и да не знаем. Факт е, че по тая земя шестват бая неща, които могат да те отнесат като куцо пиле - домат и без коронавирус, ама сега вторачването е жестоко.

# 22 167
  • София
В Смолян една от тежко болните почина след като беше изчистила вируса, след отрицателен тест за Ковид, от сърдечни проблеми. Не беше включена жената в статистиката.
Все си мисля, че повечето лекари знаят от какво е починал пациента им.

# 22 168
Детските ясли и градини от 20 юни, може и 10 дни по-рано. С декларации от родителите. Не знам дали е достоверен сайта, но понеже тук се интересуват мами го споделям линка.
http://factualno.online/2020/05/05/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B … FPPpNCf2ZsozxoQaE

# 22 169
  • Bulgaria
Нямах предвид Видин /не, че там не е нужно/, а като цяло, например спазването на мерките в магазините, ресторантите, ГТ, да се следи за носенето на маски на закрито. За КПП-тата се използва огромен ресурс на МВР, както и за проверяването на декларации, затова се надявам поне част от този ресурс да се насочи в друга насока или само се надявам?

Общи условия

Активация на акаунт